ANNONS
Integritet på Tailsweep

Broccolipaj

/

Hej kompisar med ett recept som gick undan att skapa. Tilde har börjat laga broccolipaj här hemma, hon har broccolipaj i matlådan och så fryser hon in den i portionsbitar. Toppenbra tycker jag och det blir så gott (!!!)

Mamma blogga om det om du vill men skynda dig i så fall hihi… att vänta på att jag ska fota maten innan vi ska äta är ju inte alltid så roligt, denna gången blev det bilder på en halvt uppäten paj. Jag ville gärna ha med Tilde på bild men det räckte att jag fick receptet tyckte hon ♥

BROCCOLIPAJ

Laga även tomatpaj och baconpaj och kycklingpaj

Recept

  • 400 g broccoli
  • 150 g riven mozzarella
  • 150 g fetaost (eller salladsost)
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Pajdeg : 100 g smör, 3 dl vetemjöl, 5 msk vatten och 1 krm salt

Gör så här

  1. Arbeta ihop pajdegen. Plasta och ställ in i kylen 30 min.
  2. Koka upp vatten. Lägg i broccoli delad i bitar. Koka fryst broccoli tills de tinat. Eller koka färsk broccoli i ca 4 min. Låt rinna av ordentligt i en sil.
  3. Tryck med mjölad hand ut degen i en pajform. Nagga.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
  5. Fördela ut broccoli, mozzarella och tärnad fetaost (eller salladsost) i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över fyllningen.
  7. Grädda mitt i ugnen 200° tills pajen stelnat (30-35 min) Låt pajen svalna. Serveras ljummen eller kall på tex. buffé.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Oscar naggade pajskalet. När inte Tilde ville vara med på bild så ville inte Oscar det heller. Men lilla handen gick bra ♥

Häll äggstanning över fyllningen och så in i ugnen tills äggstanningen har stelnat. Tilde hälsar att man kan även tillsätta hackade soltorkade tomater i fyllningen om man vill.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00