ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Bananvåfflor

/

Hej vänner ♥ Ibland bakar vi muffins och ibland bakar vi banankaka och ibland steker vi bananpannkakor när vi har väl mogna bananer hemma. Ni vet de prickiga och söta bananerna som har blivit lite mjuka, de är perfekta i bakverk.

Nu har vi även börjat röra ner mosad mogen banan i våfflorna. Det blir sött och bananigt gott! Barnen älskar kylskåpskalla bananvåfflor med socker på. De mättar bra så det blir ett tips till sommarens utflykter. Bananvåfflor blir inte frasiga som ”vanliga” våfflor. De blir mer kompakta.

BANANVÅFFLOR (10-12 st)

Gör även bananpannkakor och vanliga våfflor och pannkaksmuffins

Recept

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 mogna bananer

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ihop ägg och vatten.
  2. Blanda ihop vetemjöl, strösocker och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tills smeten är slät.
  3. Rör ner det smälta smöret.
  4. Mosa banan. Blanda ner i smeten.
  5. Tillsätt smör i våffeljärnet mellan gräddningarna om järnet saknar non-stick beläggning. Annars gräddar ni utan att tillsätta extra smör. Servera bananvåfflorna med tex. vispad grädde, sylt och chokladsås. Eller servera våfflorna kalla med strösocker.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Tryck gärna på ♥ nedan om ni gillar detta tipset med mogna bananer. KRAM

Den fina tallriken kommer från Cervera HÄR

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00