Inlägget innehåller annonslänkar
Tacopaj i långpanna
Hej vänner ♥ En tacopaj som räcker till många den lagar man enkelt i en långpanna (ca 30×40 cm) Det är väldigt lätt att göra en stor tacopaj i långpannan. Tryck ut pajdegen på botten och sidorna av ugnsplåten, låt degen kallna och förgrädda sedan i 10 min.
Fördela ut tacofärs i pajskalet och toppa med creme fraiche smaksatt med sambal oelek, tomatskivor och ost. Och lite krossade tortillachips om ni vill. Och så in i ugnen tills fin färg (fler bilder)
Hur stark ni vill ha tacopajen avgör ni med mängden sambal oelek. Jag tycker 2 msk är lagom, ni kan ta mer eller mindre mängd sambal oelek efter tycke.
Hoppas att ni vill testa detta receptet. Blir det rester över så kan de användas till goda matlådor. Mmmm…
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
TACOPAJ I LÅNGPANNA TILL MÅNGA (ca 8 port)
Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng
Tacofärs
- 1 kg tacokryddad köttfärs
- 7 dl creme fraiche
- 1,5 – 2 msk sambal oelek
Pajdeg : 250 g smör, 7 dl vetemjöl, 1 dl vatten och 1 tsk salt
Topping : Tomater, riven ost och tortillachips
Gör så här
- Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut degen i en djup långpanna ca 30×40 cm. Nagga. Ställ in i kylen i ca 30 min.
- Tillaga tacofärsen efter anvisningarna på kryddpåsen.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen 225° i 10 min.
- Fördela ut tacofärs i pajskalet. Rör ihop creme fraiche och sambal oelek. Bred ut blandningen över färsen. Peta ev. ner blandningen lite i färsen med en gaffel. Toppa med valfri mängd skivad tomat, riven ost och krossade tortillachips.
- Gratinera mitt i ugnen 225° i 15-20 min. Servera tacopajen med tex. sallad, tomater, gurka, majs, rödlök. Enkel vitkålssallad. Gräddfil och tortillachips.
En stor tacopaj är lätt att göra
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Stekpannan hittar ni på Cervera HÄR
Ovan såg ni lite beskrivande bilder. Vill ni inte ha tortillachips som topping så går det bra att hoppa över det.
Min enkla vitkålssallad är jättegod till tacopajen. Och även gräddfil är gott eftersom tacopajen innehåller sambal oelek som ger hetta. Gräddfilen svalkar hettan vilket blir väldigt gott.
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet, det gör mig så glad! KRAM
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR