ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Tuppkaka

/

Hej kompisar med den godaste tuppkakan ♥ Hoppas att allt är bra med er, jag har fått allergi efter att ha arbetat med vedklyvning i några dagar. Vi värmer upp huset med ved ( BILD HÄR ) och i år reagerade jag på något när vi höll på med veden. Det har aldrig hänt förut, kanske fanns det pollen på vedstockarna? Ingen aning..

Hur som helst fick jag ta en paus från veden och baka en kaka istället. Det är ju mycket roligare hihi… Har ni testat att baka tuppkaka? Det måste vara världens enklaste kaka man kan baka. Att baka en tuppkaka tar 1 minut. Det är inte många kakor som slår det!

Tokigt namn egentligen.. tuppkaka var kommer det ifrån? I min tuppkaka har jag 5 ingredienser. Enkla ingredienser som ofta finns hemma. Detta är en perfekt kaka att baka när man vill fixa fika med minsta möjliga arbetsinsats. En enkel och god (!!!) rör-ihop-kaka.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Här hittar ni fler kakrecept – 35 recept på mjuka kakor

TUPPKAKA – En mycket lättbakad rör ihop kaka

Baka även bountyrutor och strösselrutor och havrerutor

Recept

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Låt svalna lite.
  2. Rör ner strösocker, vetemjöl, vaniljsocker. Rör sist ner äggen.
  3. Häll smeten i en smord (och ev. bröad) springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 25 min. Servera tuppkakan som en sockerkaka eller med vispad grädde och bär. Pudra gärna florsocker över kakan.

Tuppkaka är en lättbakad kompakt sockerkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Så enkel och så god! Nu håller jag tummarna för att ni bakar en tuppkaka nästa gång ni blir sugna på en snabb fika. Kakan är som en sockerkaka men blir kompakt eftersom den inte innehåller bakpulver. Den är mycket god 😛

Jag ser ju ledsen ut på bilderna men det är jag inte. Jag har allergi och är glad för min nybakta kaka ♥

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00