ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i ugn med sambal oelek

/

Hej vänner med ett matrecept som jag missat att få med här inne i bloggarkivet. Jag skapade detta receptet för många år sedan i mina allra första matblogg.

Kyckling i ugn i en härlig sambalsås 😛 Lång tillagning av kyckling i låg ugnsvärme, det blir så gott (!!!) Möra och fina kycklingfiléer i en härligt gräddig sås med smak av sambal oelek mmm.. detta älskar jag! Kycklinggratängen kräver mycket liten arbetsinsats och den är perfekt till matlådor.

KYCKLING I UGN MED SAMBAL OELEK (4-5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt/vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk soya
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiéerna i en ugnsform. Salta och peppra. Använd upptinade eller färska kycklingfiléer.
  2. Rör ihop grädde, creme fraiche, kycklingfond, sambal oelek, soya och pressad vitlöksklyftor. Salta och peppra om så önskas.
  3. Häll såsen över kycklingen.
  4. Tilllaga mitt i ugnen 175° i ca 1,5 timme. Gör ett snitt i den största kycklingfilén för att se att den är helt klar. Servera kycklingen med tex. ris och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00