ANNONS
Integritet på Tailsweep

Picknickkaka med sockertopp

/

Hej vänner ♥ Alltså picknickkakan är vår största favorit här hemma just nu. Den är så lätt att baka och blir så saftig och jättegod (!!!) Har ni testat? Jag har tidigare tipsat er om 2 varianter av picknickkakan HÄR och HÄR

Idag ska ni få recept på en ny variant av picknickkakan som jag kallar för picknickkaka med sockertopp. Efter att kakan gräddats i 15 minuter så toppar jag den med en sockrig blandning. Sedan gräddar jag klart den tills sockret stelnat. Så gott och festligt blir det 😛

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

PICKNICKKAKA MED SOCKERTOPP

Baka även bountyrutor och strösselrutor och havrerutor

Recept

 • 50 g smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 1 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Sockertopp : 15 g smör, 1,5 msk vispgrädde och 0,75 dl strösocker

Gör så här

 1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
 2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner filmjölken.
 3. Bred ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Formen jag använde ser ni i detta receptet.
 4. Grädda mitt i ugnen 175° i 15 min. Tag ut kakan och sänk ner ugnsgallret.
 5. Mosa ihop ingredienserna till sockertoppen. Bred ut blandningen på den varma kakan.
 6. Grädda klart kakan långt ner i ugnen 175° i 10-15 min. Låt kallna. Skär sedan den mjuka kakan i valfria stora rutor.

Picknickkaka med sockertopp är gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Medan sockerkakan gräddas i ugnen mosar ni ihop sockertoppen.

Efter att kakan gräddats i 15 min så tar ni ut den ur ugnen och toppar kakan med sockerblandningen. Ställ sedan in kakan i ugnen igen men längre ner i ugnen denna gången. Efter 10-15 min är kakan klar.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM


Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00