ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sockerkaka med mjölkchoklad

/

Här kompisar kommer ännu ett tips på vad ni kan baka av picknickkakan. Jag har tidigare tipsat er om 3 varianter av picknickkakan HÄR och HÄR och HÄR

Denna gången har jag fyllt kakan med grovt hackad mjölkchoklad mums så gott alltså! En sockerkaka med en tjock smet går jättebra att fylla med chokladbitar. Detta måste ni testa ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

SOCKERKAKA MED MJÖLKCHOKLAD

Baka även bountyrutor och strösselrutor och havrerutor

Recept

  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
  • 200 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Evispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner filmjölk och grovt hackad mjölkchoklad.
  3. Bred ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Formen jag använde ser ni i detta receptet.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i 20-25 min. Skär kakan i valfria stora rutor. Pudra ev. florsocker över kakan innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00