Inlägget innehåller annonslänkar

Köttfärs i franskbröd

Hej vänner ♥ Idag plockade jag fram tacofärs från frysen och gjorde ett ”fyllt franskbröd” Det är ju så gott (!!!) Jag drygade ut tacofärsen med en burk tacosås och en liten burk creme fraiche, det blev precis lagom med fyllning till min brödlimpa.

Denna gången använde jag inte ett ”vanligt” franskbröd utan jag använde en annan ljus limpa. Ni väljer själva vilket bröd ni vill använda. Franskbröd, lantbröd eller något annat ljust bröd går bra.

Jag tycker att det är gott med hetta i maten så jag rörde ner lite sambal oelek i tacofärsen. Ni kan ju även få hetta genom att välja en stark tacosås. Min tacosås hade styrkan medium.

KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD

Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng

Recept

  • 1 långfranska
  • 5 dl tacokryddad köttfärs (ca 400 g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk tacosås (ca 230 g)
  • Sambal oelek
  • Salt

Topping : Tomat och riven ost

Gör så här

  1. Skär bort toppen av långfranskan. Gröp ur det mjuka brödet.
  2. Värm ihop tacokryddad köttfärs, creme fraiche och tacosås. Smaka av med sambal oelek och salt. Fyll brödet med köttfärsröran.
  3. Toppa med skivad tomat och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min)
  5. Servera den köttfärsfyllda limpan med grönsker eller en enkel vitkålssallad. Önskas sås till så är det gott med gräddfil eller vitlökssås.

Färsfylld brödlimpa är så gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Stekpannan hittar ni på Cervera HÄR

Det går enkelt och snabbt att göra en färsfylld brödlimpa. Perfekt att äta till fredagsmyset eller att laga av tacorester.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
68

Inlägget innehåller annonslänkar

Finsk korvsoppa

Hej med ett nytt recept på soppa ♥ Nu när det snart är säsong för rotfrukter så måste jag tipsa er om finsk korvsoppa det är så gott (!!!) Jag gör min korvsoppa med rotfrukter och falukorv och det blir väldigt mättande och gott. Det kan vara så att det inte ska vara falukorv i en äkta finsk korvsoppa men det använder jag. Mums mums… så smaskigt!

FINSK KORVSOPPA (5-6 port)

Mer soppor : nikkaluoktasoppa och potatis och purjolöksoppa

Recept

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 kålrot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1,5 liter vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 hela kryddpepparkorn
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 400-500 g falukorv
  • 0,5 dl fryst persilja
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, morötter, kålrot och palsternacka. Skala och hacka lök.
  2. Lägg grönsakerna i en stor kastrull. Fräs i matolja tills grönsakerna har en mjuk glansig yta.
  3. Häll på vatten. Lägg i lagerblad och kryddpepparkorn. Koka upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Småkoka soppan tills grönsakerna är mjuka.
  4. Skär falukorv i bitar. Stek i matolja och rör sedan ner korven i soppan. Rör ner persilja. Smaka av med salt. Servera korvsoppan med tex. fröknäcke.

Finsk korvsoppa är mättande och så gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Här tog jag en bild när jag tärnade rotfrukterna. Denna gången använde jag mixad gul lök för barnen ville inte ha lökbitar i sin soppa. Lagerbladen plockar ni bort ur soppan innan servering. Fryst persilja går bra att byta ut mot färsk persilja.

Blir ni sugna på att testa denna korvsoppan så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kastrullen som jag gör soppan i hittar ni på Cervera HÄR

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

1
61

Inlägget innehåller annonslänkar

Köttbullar med potatismos

Hej vänner ♥ Idag har vi ätit våran favoritmat här hemma. Köttbullar med potatismos och brunsås mmm… så gott alltså! Jag hittade en påse med fin mjölig potatis i mataffären när jag var och handlade.

Det kan vara svårt att få tag på en bra potatis att göra hemlagat potatismos på så här på sommaren men ibland kan man hitta fin potatis i färdigpackade påsar. Mjölig potatis ger ett gott potatismos.

Världens godaste köttbullar med ett smakrikt och gott potatismos. Och en gräddig brunsås så klart. Finns det något godare 😛 Åh vad jag älskar denna klassiska svenska husmanskosten. Godare än godaste gott!

Barnen tycker att det är kul med lingonsylt i en klämflaska så det brukar vi äta till våra köttbullar med potatismos. Då blir det både gott och kul och så innehåller inte den lingonsylten så stora bitar. Det kan vara livsfarligt med bitar om ni frågar mina barn hihi…

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KÖTTBULLAR MED POTATISMOS (ca 5 port)

Mer köttbullar : med champinjonsås och vitlök & vitost

Köttbullar

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 3/4 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 1 kg köttfärs

Gör köttbullarna så här 

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  2. Stek en bit köttfärs. Smaka. Tillsätt mer salt eller peppar om så önskas. Rulla ut köttbullar och stek dem i smör tills genomstekta. Håll köttbullarna varma på låg värme under lock.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Stekpannan hittar ni på Cervera HÄR

Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis (drygt)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • Ev. muskotnöt

Gör potatismos så här

  1. Skala och dela potatis i bitar (det blir kortare koktid med delad potatis) Koka potatisen mjuk.
  2. Häll av vattnet. Tryck ner smör i den varma potatisen. Låt smälta.
  3. Värm upp mjölk och vispgrädde i en kastrull. Rör. Häll blandningen över potatisen. Elvispa ihop moset (vispa inte för mycket, då kan moset bli klistrigt)
  4. Smaka av med salt (ca 2 tsk) vitpeppar (ca 0,5 tsk) och fint riven muskotnöt (ca 1 krm) om så önskas.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Kastrullerna hittar ni också på Cervera HÄR

Brunsås

  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning (grönsak, kött eller kyckling)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och vitpeppar
  • Soya

Redning : vatten + vetemjöl

Gör så här

  1. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll på mjölk och grädde. Koka upp.
  2. Rör ihop lite vatten och vetemjöl till en redning.
  3. Rör ner redning i den småkokande såsen tills önskad konsistens. Rör ihop mer redning och tillsätt det om så önskas. Mängd efter tycke.
  4. Tillsätt soya tills önskad färg. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servering: Potatismos, lingonsylt, köttbullar och brunsås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Vill ni inte värma upp mjölken och grädden innan ni vispar ner den i potatismoset så kan ni hoppa över det. Moset blir då lite svalare men mycket gott ändå.

Goda köttbullar stekta i smör. Mums!

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Även den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
74