ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Köttfärs i franskbröd

/

Hej vänner ♥ Idag plockade jag fram tacofärs från frysen och gjorde ett ”fyllt franskbröd” Det är ju så gott (!!!) Jag drygade ut tacofärsen med en burk tacosås och en liten burk creme fraiche, det blev precis lagom med fyllning till min brödlimpa.

Denna gången använde jag inte ett ”vanligt” franskbröd utan jag använde en annan ljus limpa. Ni väljer själva vilket bröd ni vill använda. Franskbröd, lantbröd eller något annat ljust bröd går bra.

Jag tycker att det är gott med hetta i maten så jag rörde ner lite sambal oelek i tacofärsen. Ni kan ju även få hetta genom att välja en stark tacosås. Min tacosås hade styrkan medium.

KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD

Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng

Recept

  • 1 långfranska
  • 5 dl tacokryddad köttfärs (ca 400 g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk tacosås (ca 230 g)
  • Sambal oelek
  • Salt

Topping : Tomat och riven ost

Gör så här

  1. Skär bort toppen av långfranskan. Gröp ur det mjuka brödet.
  2. Värm ihop tacokryddad köttfärs, creme fraiche och tacosås. Smaka av med sambal oelek och salt. Fyll brödet med köttfärsröran.
  3. Toppa med skivad tomat och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min)
  5. Servera den köttfärsfyllda limpan med grönsker eller en enkel vitkålssallad. Önskas sås till så är det gott med gräddfil eller vitlökssås.

Färsfylld brödlimpa är så gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Stekpannan hittar ni på Cervera HÄR

Det går enkelt och snabbt att göra en färsfylld brödlimpa. Perfekt att äta till fredagsmyset eller att laga av tacorester.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00