ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Dumlegrottor

/

Hej kompisar. Vad säger ni om nybakade dumlegrottor till fredagsmyset ♥ Godare än godaste gott (!!!) säger jag. Hihi ja jösses dumle är ju gott att äta som ”vanligt” godis men det ääääännu godare att baka in dumlekola i kakor. I mördegskakor. Har ni inte testat så bara måste ni göra det.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Här ser ni mina nybakade dumlegrottor. Jag har självklart smakat på dumlekakorna innan jag fotade dem, det går bara inte att låta bli. De var alldeles fantastiskt goda. Kolan var fortfarande lite varm och rinnande, mums alltså!

Ett fat med dumlekolor och dumlegrottor det gör mig glad. Kommer ni ihåg när jag bakade nutellagrottor? Det är också jättegott – RECEPT HÄR

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

DUMLEGROTTOR (ca 30 st)

Mer med Dumle: kladdkaka och muffins och kaka

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 15 dumlekola (ca)

Topping : Flingsalt (valfritt)

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degen. Lägg in i kylen i 20-30 min.
  3. Rulla ut ca 30 bollar. Lägg dem på bakplåtar.
  4. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Tryck ner en halv dumle i varje boll.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Toppa dumlekakorna med lite flingsalt efter gräddning om så önskas.

Dumlegrottor är godare än godaste gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor och en Lista med godis och godiskakor

Smaskigt smaskigt… Dumlegrottor är ett självklart recept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA

Elvispa ihop degen. Tryck ihop degsmulorna till en boll. Det går även bra att arbeta ihop degen för hand eller med matberedare.

Rulla ut bollar. Tryck en fördjupning i varje boll. Stoppa ner en halv dumle i fördjupningen och grädda sedan kakorna mitt i ugnen 175° i ca 12 min.

Kolla så härlig kolan blir efter gräddning. Dumlekakorna är goda att äta både ljumna och när de har svalnat. Att äta bara en kaka är omöjligt, det kan jag lova!

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00