Inlägget innehåller annonslänkar
Chokladtårta
Den saftigaste och godaste chokladtårtan gör ni enkelt på ingredienser som ofta finns hemma ♥ Detta är en mycket lättbakad chokladtårta som toppas med massor av chokladkräm. Grädde serveras vid sidan om som tillbehör, det tycker en av våra killar här hemma är bra för han tycker inte om grädde. Då väljer han såklart bort det.
Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR
Oscar var med mig i köket och bakade den goda chokladtårtan mums.. 😛 Vi ville skynda oss att fota tårtan när den var nybakad men sedan ställde vi in den i kylen (ja vi smakade lite först…) En natt i kylen gör chokladtårtan till en 10-poängare. Baka den dagen innan servering.
Även tallriken nedan hittar ni på Cervera HÄR
CHOKLADTÅRTA
Baka även bullekaka och kokostosca och spetskaka
Recept
- 3,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl rapsolja
- 2 dl hett vatten
Chokladkräm : 175 g mjukt smör, 4,5 dl florsocker, 2 dl kakao, 1,5 dl mjölk och 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och rapsolja. Elvispa smeten i 3 min.
- Rör ner hett vatten i smeten. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Låt kallna.
- Elvipa ihop chokladkrämen. Täck hela kakan med chokladkräm. Täck tårtan med plast. Ställ in i kylen under natten. Servera chokladtårtan med vispad grädde.
Efter en natt i kylen blir chokladtårtan en 10-poängare
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakoroch Lista med söta pajer och tårtor
Saftig och smaskig. Enkla ingredienser ger en fantastiskt god tårta. Hoppas att ni vill testa 😀
Servera grädde som tillbehör. Det blir så gott (!!!)
Kameramannen idag var Oscar. Tryck gärna på ♥ nedan så blir både han och jag så glada! KRAM
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier