Inlägget innehåller annonslänkar

Chokladtårta

Den saftigaste och godaste chokladtårtan gör ni enkelt på ingredienser som ofta finns hemma ♥ Detta är en mycket lättbakad chokladtårta som toppas med massor av chokladkräm. Grädde serveras vid sidan om som tillbehör, det tycker en av våra killar här hemma är bra för han tycker inte om grädde. Då väljer han såklart bort det.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Oscar var med mig i köket och bakade den goda chokladtårtan mums.. 😛 Vi ville skynda oss att fota tårtan när den var nybakad men sedan ställde vi in den i kylen (ja vi smakade lite först…) En natt i kylen gör chokladtårtan till en 10-poängare. Baka den dagen innan servering.

Även tallriken nedan hittar ni på Cervera HÄR

CHOKLADTÅRTA

Baka även bullekaka och kokostosca och spetskaka

Recept

  • 3,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl hett vatten

Chokladkräm : 175 g mjukt smör, 4,5 dl florsocker, 2 dl kakao, 1,5 dl mjölk och 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och rapsolja. Elvispa smeten i 3 min.
  2. Rör ner hett vatten i smeten. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Låt kallna.
  4. Elvipa ihop chokladkrämen. Täck hela kakan med chokladkräm. Täck tårtan med plast. Ställ in i kylen under natten. Servera chokladtårtan med vispad grädde.

Efter en natt i kylen blir chokladtårtan en 10-poängare

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakoroch Lista med söta pajer och tårtor

Saftig och smaskig. Enkla ingredienser ger en fantastiskt god tårta. Hoppas att ni vill testa 😀

Servera grädde som tillbehör. Det blir så gott (!!!)

Kameramannen idag var Oscar. Tryck gärna på ♥ nedan så blir både han och jag så glada! KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
75

Inlägget innehåller annonslänkar

Dumlegrottor

Hej kompisar. Vad säger ni om nybakade dumlegrottor till fredagsmyset ♥ Godare än godaste gott (!!!) säger jag. Hihi ja jösses dumle är ju gott att äta som ”vanligt” godis men det ääääännu godare att baka in dumlekola i kakor. I mördegskakor. Har ni inte testat så bara måste ni göra det.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Här ser ni mina nybakade dumlegrottor. Jag har självklart smakat på dumlekakorna innan jag fotade dem, det går bara inte att låta bli. De var alldeles fantastiskt goda. Kolan var fortfarande lite varm och rinnande, mums alltså!

Ett fat med dumlekolor och dumlegrottor det gör mig glad. Kommer ni ihåg när jag bakade nutellagrottor? Det är också jättegott – RECEPT HÄR

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

DUMLEGROTTOR (ca 30 st)

Mer med Dumle: kladdkaka och muffins och kaka

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 15 dumlekola (ca)

Topping : Flingsalt (valfritt)

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degen. Lägg in i kylen i 20-30 min.
  3. Rulla ut ca 30 bollar. Lägg dem på bakplåtar.
  4. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Tryck ner en halv dumle i varje boll.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Toppa dumlekakorna med lite flingsalt efter gräddning om så önskas.

Dumlegrottor är godare än godaste gott (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor och en Lista med godis och godiskakor

Smaskigt smaskigt… Dumlegrottor är ett självklart recept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA

Elvispa ihop degen. Tryck ihop degsmulorna till en boll. Det går även bra att arbeta ihop degen för hand eller med matberedare.

Rulla ut bollar. Tryck en fördjupning i varje boll. Stoppa ner en halv dumle i fördjupningen och grädda sedan kakorna mitt i ugnen 175° i ca 12 min.

Kolla så härlig kolan blir efter gräddning. Dumlekakorna är goda att äta både ljumna och när de har svalnat. Att äta bara en kaka är omöjligt, det kan jag lova!

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
58

Inlägget innehåller annonslänkar

Kärleksmumskaka

Hej vänner. Idag har vi firat ”lillelördag” med världens saftigaste och godaste kärleksmumskaka mmm.. jösses så god alltså! Letar ni efter ett recept på en riktigt saftig kärleksmums så är denna kakan mitt tips. Kärleksmums kan även kallas för mockarutor och snoddas. Det är samma goda kaka men olika namn.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Jag skulle skoja till det lite när jag fotade kärleksmumskakan, vi har en griffeltavla i köket så jag skrev kärleksmums på den. Jag ville att texten skulle få synas på bilden. När jag fotade så blev texten spegelvänd.. jag suddade och skrev texten bakvänt. Det blev fel igen. Så jag gav upp haha..

Min saftiga kärleksmumskaka gör jag i en rund springform. Kakan blir hög och alldeles underbart god. Ni M Å S T E testa detta receptet ♥

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

KÄRLEKSMUMSKAKA

Baka även bullekaka och kokostosca och spetskaka

Smet

  • 200 g mjukt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Chokladmjölk : 1,5 dl strösocker, 1,5 dl kakao och 3 dl mjölk

Glasyr : 50 g smör, 3,5 dl florsocker, 2 msk starkt kaffe, 1 msk vaniljsocker och 2 msk kakao

Topping : Kokos eller strössel

Gör så här

  1. Chokladmjölk : Koka ihop chokladmjölken. Rör. Låt svalna.
  2. Smet : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ner chokladmjölken.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör eller sikta ner mjölblandningen i smeten. Fördela ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min. Låt kallna.
  5. Glasyr : Smält smör. Rör ner florsocker, kaffe, vaniljsocker och kakao. Låt glasyren vila lite.
  6. Bred sedan ut glasyren på kakan. Toppa med kokos eller strössel. Låt glasyren på kärleksmumskakan stelna. Ät och njut (!!!)

Den absolut saftigaste kärleksmumskakan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Innan ni börjar baka kärleksmumskakan så kokar ni ihop en chokladmjölk, rör runt och värm tills chokladmjölken börjar bubbla. Låt sedan svalna lite och fortsätt med smeten.

Kastrullen på bilden ovan hittar ni också på Cervera HÄR

Här ser ni den färdiga kärleksmumskakan. Mycket kärleksmumsglasyr på toppen och riven kokos. Det går även bra att toppa chokladkakan med strössel. Perfekt till barnkalaset.

Rund kärleksmums det är lättbakat och smaskigt 😛

Saftig och så god, detta är en riktig NI-MÅSTE-TESTA att baka kaka.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

5
212