ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ananaskaka med havretosca

/

Havretosca måste väl ändå vara världens godaste kaka (!!!) Åh vad jag älskar havretosca i olika varianter. Denna gången bakade Oscar och jag en havretosca med ananas mums så gott 😛

ANANASKAKA MED HAVRETOSCA

Baka även ananaspaj och vitkålssallad med ananas

Recept

  • 300 g ananas (ca)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Dela ananas i bitar. Låt rinna av ordentligt i en sil. Tryck eventuellt lite på ananasen så saften rinner av.
  2. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör ner smält smör.
  4. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Toppa med ananas (se bild nedan)
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Värm ihop alla ingredienserna till havretoscan när kakan gräddas.
  6. När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan ur ugnen. Bred på havretosca.
  7. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt ananaskakan kallna helt.

Havrekaka med ananas är mums (!!!)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Glad kille som har bakat ananaskaka.

Fördela ut ananas i bitar över smeten.

Värm ihop alla ingredienser till havretoscan när kakan gräddas. När smöret smält är havretoscan klar. På bilden nedan ser ni en nybakad och alldeles under havretoscakaka.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00