Ananaskaka med havretosca
Havretosca måste väl ändå vara världens godaste kaka (!!!) Åh vad jag älskar havretosca i olika varianter. Denna gången bakade Oscar och jag en havretosca med ananas mums så gott 😛
ANANASKAKA MED HAVRETOSCA
Baka även ananaspaj och vitkålssallad med ananas
Recept
- 300 g ananas (ca)
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl ljus sirap
Gör så här
- Dela ananas i bitar. Låt rinna av ordentligt i en sil. Tryck eventuellt lite på ananasen så saften rinner av.
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör ner smält smör.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Toppa med ananas (se bild nedan)
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Värm ihop alla ingredienserna till havretoscan när kakan gräddas.
- När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan ur ugnen. Bred på havretosca.
- Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt ananaskakan kallna helt.
Havrekaka med ananas är mums (!!!)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Glad kille som har bakat ananaskaka.
Fördela ut ananas i bitar över smeten.
Värm ihop alla ingredienser till havretoscan när kakan gräddas. När smöret smält är havretoscan klar. På bilden nedan ser ni en nybakad och alldeles under havretoscakaka.
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier