ANNONS
Integritet på Tailsweep

En goding som blivit populär

/

Hej kompisar ♥ Idag lyfter jag fram ett av mina topprecept som har skjutit i höjden den senaste veckan. Hönökaka med en krämig fyllning. Och så in i ugnen. Enklare och godare kan det knappast bli. Detta är en bjudmat som passar bra till helgen. Till fredagsmys eller lördagsmys 😛

Recept

  • 3 paket bacon (3×140 g)
  • 3 dl champinjoner
  • ½ purjolök
  • 5 dl creme fraiche (34%)
  • Salt och vitpeppar
  • 4 hönökakor (halvmånar)

Topping : Tomat och ost

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar. Skiva champinjoner. Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna. Drag bort stekpannan från värmen. Häll bort stekfettet.
  1. Tvätta och strimla purjolöken. Blanda ner purjolök och creme fraiche i stekpannan. Salta och peppra (efter tycke)
  2. Lägg två hönökakor på en ugnsplåt. Täck med drygt hälften av fyllningen på hönökakorna.
  3. Lägg två hönökakor över fyllningen. Toppa med den sista fyllningen, skivade tomater och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 175° i 15-20 min. Servera med tex. sallad och gurka. Eller pizzasallad. Recepten HÄR och HÄR

Ni är många som har testat detta receptet, lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte. Här i bloggen eller i sociala medier. Det gör Oscar och mig så glada. KRAM

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00