En goding som blivit populär
Hej kompisar ♥ Idag lyfter jag fram ett av mina topprecept som har skjutit i höjden den senaste veckan. Hönökaka med en krämig fyllning. Och så in i ugnen. Enklare och godare kan det knappast bli. Detta är en bjudmat som passar bra till helgen. Till fredagsmys eller lördagsmys 😛
Recept
- 3 paket bacon (3×140 g)
- 3 dl champinjoner
- ½ purjolök
- 5 dl creme fraiche (34%)
- Salt och vitpeppar
- 4 hönökakor (halvmånar)
Topping : Tomat och ost
Gör så här
- Klipp bacon i bitar. Skiva champinjoner. Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna. Drag bort stekpannan från värmen. Häll bort stekfettet.
- Tvätta och strimla purjolöken. Blanda ner purjolök och creme fraiche i stekpannan. Salta och peppra (efter tycke)
- Lägg två hönökakor på en ugnsplåt. Täck med drygt hälften av fyllningen på hönökakorna.
- Lägg två hönökakor över fyllningen. Toppa med den sista fyllningen, skivade tomater och riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen 175° i 15-20 min. Servera med tex. sallad och gurka. Eller pizzasallad. Recepten HÄR och HÄR
Ni är många som har testat detta receptet, lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte. Här i bloggen eller i sociala medier. Det gör Oscar och mig så glada. KRAM
4