Inlägget innehåller annonslänkar

Potatispannkaka med skinka

Hej vänner ♥ Idag lagade jag en riktigt enkel vardagsmat till barnen när de kom hem efter skolan. Pannkakssmet, riven potatis och skinka och så in i ugnen. Enkelt, mättande och gott och självklart ringlade jag lingonsylt över potatispannkakan vid servering. Barnen älskar lingonsylt i klämflaska (det är därför det ser ut som ketchup hihi)

Har jag en måltid som innehåller potatis planerad under veckan så ser jag till att ha färdigskalad potatis i kylen redo tills dess. Jag eller någon annan i familjen skalar potatisen flera dagar innan vi använder den. LÄS MER HÄR

Denna gången fick vi färdigskalad potatis över och det använde jag till potatispannkakan. Smidigt! Skinkan som jag använde plockade jag fram från frysen. Skinka går bra att ersätta med knaperstekt bacon om så önskas.

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Det är även gott att baka frallor med rå potatis – RECEPT HÄR

POTATISPANNKAKA MED SKINKA (ca 6 port)

Mer med potatis : sallad och smördeg och potatisrosor

Recept

  • 4+4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 kg potatis
  • 400 g rökt skinka (ca)

Gör så här

Rökt skinka kan ersättas med knaperstekt bacon om så önskas.

  1. Vispa ihop 4 dl mjölk, ägg, vetemjöl, salt och vitpeppar till en klumpfri smet. Vispa sedan ner 4 dl mjölk till. Mängden salt anpassas efter hur salt skinkan är. Ta efter tycke.
  2. Skala potatis och riv grovt.
  3. Rör runt i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord ugnsform ca 20×30 cm. Strö på riven potatis och strimlad skinka.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 40 min. Servera med lingonsylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och Lista med soppor, potatis & grönsaker

Pannkakssmet utan klumpar.

Potatis och rökt skinka. Skinkan klipper ni enkelt i strimlor med en sax.

Potatis rives grovt på ett rivjärn.

Pannkakssmet, riven potatis och strimlad skinka. In i ugnen tills pannkakssmeten stelnat och potatisen är mjuk.

Anpassa mängden salt och vitpeppar efter hur smakrik skinka ni använder.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
29

Inlägget innehåller annonslänkar

Mjölkchokladgrottor

Hej vänner ♥ Fredag, då blir man ju sugen på en fredagskaka 😛 En marabou chokladkaka och en snabbt fixad mördeg det ger världens godaste mjölkchokladgrottor. Jag älskar mördegskakor och jag älskar choklad. Chokladgrottor är något av det godaste jag vet, där möts två av mina favoritersmaker. Mums alltså!

Denna gången använde jag marabou mjölkchoklad med smak av fudge och havssalt (bild på den chokladen hittar ni längre ner) men det går precis lika bra att använda en vanlig naturell mjölkchoklad.

Att baka kakor med barnen tycker jag är roligt, idag fick jag hjälp av Oscar. Han är hemma med mig om dagarna och då brukar vi pyssla i köket tillsammans. Oscar kommer att vara hemma med mig tills han börjar skolan. Han älskar också att baka kakor precis som jag gör.

MJÖLKCHOKLADGROTTOR (28 st)

Mer med mjölkchoklad : sockerkaka och snittar och mousse

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 28 rutor mjölkchoklad

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Vispa sedan ner vetemjöl till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degsmulorna till en deg. Lägg in degen i kylen i 20-30 min.
  3. Rulla ut 28 bollar (ca 20 g/st) Lägg bollarna på bakplåtar. Tryck till så bollarna blir platta.
  4. Tryck ner en ruta mjölkchoklad. Låt degen täcka lite av kanten på mjölkchokladen (se bild nedan)
  5. Grädda kakorna långt ner i ugnen 175° i ca 10 min. Låt sedan kallna helt.

Mjölkchokladgrottor är lättbakat & gott

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor och en Lista med godis och godiskakor

Mums mums så gott (!!!) Mjölkchokladgrottor är enkla att baka och blir så goda 😛 Oscar skötte kameran idag.

Nedan ser ni beskrivande bilder.

Elvispa ihop degen. Tryck ihop degsmulorna till en boll. Det går även bra att arbeta ihop degen för hand eller med matberedare.

Det blir 28 rutor på en marabou chokladkaka. Rulla ut mördegen till 28 degbollar. Väg bollarna eller använd ögonmått.

Före gräddning ser ni ovan och efter gräddning ser ni nedan.

Mördegskakor som lätt blir favoritkakor.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

2
34

Inlägget innehåller annonslänkar

Äppelpaj

Hej kompisar ♥ En riktigt god äppelpaj fixar ni snabbt med cornflakes 😛 Det blir så galet gott och det är så galet enkelt (!!!) Detta äppelreceptet finns med sedan tidigare här i receptarkivet, har ni testat?

Nu när det är äppeltider vill jag lyfta fram detta toppreceptet igen här på bloggen. Denna gången har jag lagt till beskrivande bilder. Här kommer receptet :

Här hittar ni fler söta pajer – 26 söta pajer

ÄPPELPAJ

Mer med äpple : äppelrutor och rulltårta och pepparkakskrydda

Recept

  • 5 äpple + 2 msk strösocker + 0,5 msk kanel
  • 125 g smör
  • 5 dl cornflakes
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Skala och dela äpple i grova bitar. Lägg äpple i en ugnsform. Blanda runt med strösocker och kanel.
  2. Smält smör. Krossa cornflakes (med tex. handen)
  3. Blanda ihop cornflakes, strösocker, vetemjöl och smält smör. Fördela ut över äppelbitarna.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera äppelpajen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Skålen som jag håller kommer från Åhléns, den hittar niHÄR och tallriken nedan kommer från Cervera, den hittar ni HÄR

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
36