ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Potatispannkaka med skinka

/

Hej vänner ♥ Idag lagade jag en riktigt enkel vardagsmat till barnen när de kom hem efter skolan. Pannkakssmet, riven potatis och skinka och så in i ugnen. Enkelt, mättande och gott och självklart ringlade jag lingonsylt över potatispannkakan vid servering. Barnen älskar lingonsylt i klämflaska (det är därför det ser ut som ketchup hihi)

Har jag en måltid som innehåller potatis planerad under veckan så ser jag till att ha färdigskalad potatis i kylen redo tills dess. Jag eller någon annan i familjen skalar potatisen flera dagar innan vi använder den. LÄS MER HÄR

Denna gången fick vi färdigskalad potatis över och det använde jag till potatispannkakan. Smidigt! Skinkan som jag använde plockade jag fram från frysen. Skinka går bra att ersätta med knaperstekt bacon om så önskas.

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Det är även gott att baka frallor med rå potatis – RECEPT HÄR

POTATISPANNKAKA MED SKINKA (ca 6 port)

Mer med potatis : sallad och smördeg och potatisrosor

Recept

  • 4+4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 kg potatis
  • 400 g rökt skinka (ca)

Gör så här

Rökt skinka kan ersättas med knaperstekt bacon om så önskas.

  1. Vispa ihop 4 dl mjölk, ägg, vetemjöl, salt och vitpeppar till en klumpfri smet. Vispa sedan ner 4 dl mjölk till. Mängden salt anpassas efter hur salt skinkan är. Ta efter tycke.
  2. Skala potatis och riv grovt.
  3. Rör runt i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord ugnsform ca 20×30 cm. Strö på riven potatis och strimlad skinka.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 40 min. Servera med lingonsylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och Lista med soppor, potatis & grönsaker

Pannkakssmet utan klumpar.

Potatis och rökt skinka. Skinkan klipper ni enkelt i strimlor med en sax.

Potatis rives grovt på ett rivjärn.

Pannkakssmet, riven potatis och strimlad skinka. In i ugnen tills pannkakssmeten stelnat och potatisen är mjuk.

Anpassa mängden salt och vitpeppar efter hur smakrik skinka ni använder.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00