ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kanelbullebollar

/

Hej vänner ♥ Idag luktar det nymortlad kardemumma hemma hos oss, denna veckan när det har varit kanelbullens dag har suget efter ”bullesmak” varit extra stort. Vanliga bullar är ju jättegott men det finns kakor som också smakar bullar och de går oftast smidigare att baka. Tex. kanelbullebollar 😛 Så goda och lättbakade.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Jag utgick från mitt recept på kioskbollar och ersatte kakao med kardemumma och kanel. Väldigt smaskigt och bulligt blev det. Extra gott till ett glas kall mjölk.

Missa inte: 11 recept på chokladbollar

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

KANELBULLEBOLLAR – Serveras gärna med kall mjölk.

Baka även kärleksmumskaka och kokostosca och spetskaka

Recept

  • 250 g rumsvarmt smör (eller margarin)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma (hel)
  • 10 dl havregryn
  • 3/4 dl vispgrädde

Topping : Kokos eller pärlsocker

Gör så här

  1. Elvispa smör, strösocker, vaniljsocker och kanel i några minuter.
  2. Mortla kardemumma. Tillsätt kardemumma, havregryn och grädde i smeten. Vispa ca 5 min till.
  3. Ställ in smeten i kylen en stund.
  4. Rulla ut bollar. Vänd i kokos eller pärlsocker. Låt kanelbullebollarna bli kylskåpskalla. Låt stå i rumstemperatur några minuter innan servering. Antal kanelbullebollar beror på hur stora ni gör dem.

Smaskiga och bulliga bollar

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor och en Lista med småkakor

Det går bra att rulla kanelbullebollar i både kokos och pärlsocker. Jag tycker att kokos blir godast och mina barn tycker att pärlsocker blir godast.

Här har jag delat en kanelboll på mitten.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00