Inlägget innehåller annonslänkar

Godaste soppan

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Med oss är det bara bra. Igår lagade Oscar och jag familjens favoritsoppa, den allra godaste soppan som kallas för cowboysoppa. Alltså jösses så god soppa alltså vi får aldrig nog av denna köttfärssoppan och vi lagar den ofta. Mmmm… så smakrik och god.

Höst och soppa, kan det blir mysigare än så? Nu gäller det att njuta och se allt som är bra med hösten. Färgerna i naturen, tända en brasa och några ljus, krypa ner under en filt och njuta av goda soppor. Detta måste ni testa, här kommer receptet :

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

GODASTE SOPPAN – COWBOYSOPPA  (ca 4 port)

Fler soppor : korvsoppa och räksoppa och purjolökssoppa

Recept

  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • Matolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning (grönsak, kött eller höns)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk torkad oregano
  • Salt och vitpeppar
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Tärna paprikan. Hacka den gula löken.
  2. Fräs köttfärs smulig i matolja tillsammans med gul lök. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
  3. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  4. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, vispgrädde och mjölk. Lägg i potatis och paprika. Koka under lock i ca 15 min.
  5. Smula ner torkad oregano. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar.

Godaste soppan kallas för cowboysoppa

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

Tryck gärna på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta receptet. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
27

Inlägget innehåller annonslänkar

Omelett med champinjonstuvning

Hej kompisar ♥ Att göra V Ä R L D E N S godaste omelett med champinjonstuvning är enkelt! Det klarar vem som helst att laga hemma i köket på bara några minuter. Vuxna och ungdomar.

Jag använder ofta champinjoner till min stuvning men det går självklart bra med annan svamp också. Tycker ni om svampstuvning? Jag älskar svampstuvning, det är något av det godaste jag vet. Både färska och konseverade champinjoner tycker jag är gott. Man tar det man har hemma.

Receptet som jag har skrivit nedan räcker till 2 rejäla portioner. Det går jättebra att använda omelett med champinjonstuvning till matlåda, värm upp eller ät omeletten kall. Perfekt till utflykten också.

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

OMELETT MED CHAMPINJONSTUVNING (ca 2 port)

Laga även: pannkaksmuffins och ugnspannkaka och rösti

Champinjonstuvning

  • 2-3 dl skivade champinjoner
  • Salt och vitpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk vetemjöl
  • 1,5 dl grädde

Omelett

  • 4 ägg
  • 4 msk grädde (eller vatten eller mjölk)
  • 0,5 tsk salt (ca)

Gör så här

  1. Champinjonstuvning : Stek champinjoner i en rejäl klick smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Vispa med en gaffel eller handvisp ut vetemjöl i grädden. Häll blandningen över champinjonerna. Låt småkoka under omrörning 1-2 min. Smaka. Ställ sedan åt sidan.
  3. Omelett : Vispa ihop ägg, grädde och salt med en gaffel.
  4. Låt en klick smör smälta i en stekpanna. Häll på omelettsmet.
  5. Grädda omeletten under lock på medel/svag värme tills omeletten precis har stelnat.
  6. Häll på champinjonstuvning. Vik omeletten dubbel. Servera med tex. prinskorv, köttbullar och grönsaker.

Världens godaste omelett med champinjonstuvning

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakoroch Lista med stuvning, såser och röror

Champinjonstuvningen får stå och tjockna medan man steker omeletten.

Omelettsmet går snabbt att vispa ihop med en gaffel.

Omeletten blir snabbt klar i stekpannan under lock.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

2
102

Inlägget innehåller annonslänkar

Kanelbullebollar

Hej vänner ♥ Idag luktar det nymortlad kardemumma hemma hos oss, denna veckan när det har varit kanelbullens dag har suget efter ”bullesmak” varit extra stort. Vanliga bullar är ju jättegott men det finns kakor som också smakar bullar och de går oftast smidigare att baka. Tex. kanelbullebollar 😛 Så goda och lättbakade.

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR

Jag utgick från mitt recept på kioskbollar och ersatte kakao med kardemumma och kanel. Väldigt smaskigt och bulligt blev det. Extra gott till ett glas kall mjölk.

Missa inte: 11 recept på chokladbollar

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

KANELBULLEBOLLAR – Serveras gärna med kall mjölk.

Baka även kärleksmumskaka och kokostosca och spetskaka

Recept

  • 250 g rumsvarmt smör (eller margarin)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma (hel)
  • 10 dl havregryn
  • 3/4 dl vispgrädde

Topping : Kokos eller pärlsocker

Gör så här

  1. Elvispa smör, strösocker, vaniljsocker och kanel i några minuter.
  2. Mortla kardemumma. Tillsätt kardemumma, havregryn och grädde i smeten. Vispa ca 5 min till.
  3. Ställ in smeten i kylen en stund.
  4. Rulla ut bollar. Vänd i kokos eller pärlsocker. Låt kanelbullebollarna bli kylskåpskalla. Låt stå i rumstemperatur några minuter innan servering. Antal kanelbullebollar beror på hur stora ni gör dem.

Smaskiga och bulliga bollar

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor och en Lista med småkakor

Det går bra att rulla kanelbullebollar i både kokos och pärlsocker. Jag tycker att kokos blir godast och mina barn tycker att pärlsocker blir godast.

Här har jag delat en kanelboll på mitten.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
33