Inlägget innehåller annonslänkar
Vitkålsgratäng
Hej kompisar ♥ Igår rev jag vitkål för fullt. Jag gjorde en stor sats av denna vitkålssalladen och när jag ändå hade vitkålen och osthyvlen framme (jag river vitkål med osthyvel) så passade jag på att göra en vitkålsgratäng också. Vitkålsgratäng är så gott (!!!) Det passar till det mesta.
Jag brukar använda hackad gul lök i vitkålsgratängen men denna gången plockade jag fram mixad gul lök från frysen och använde den. Det gick lika bra. Man tar det man har.
VITKÅLSGRATÄNG
Mer med vitkål : falukorvsgratäng och pizzasallad och köttfärssoppa
Recept
- 2 liter strimlad vitkål (eller hackad)
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- Salt och vitpeppar
- 2,5 dl grädde
Topping : Riven ost
Gör så här
Tips! 1 dl grädde kan ersättas med 1 dl mjölk
- Bryn strimlad vitkål och hackad gul lök lätt i en klick smör. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
- Häll på grädde när vitkålen mjuknat. Låt sjuda några minuter.
- Häll över vitkålen i en ugnsform. Toppa med riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen 225° i 15-20 min.
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
Ungefär två litermått med riven vitkål är lagom.
Det ser mycket ut när man lägger vitkålen i stekpannan men vitkålen sjunker ihop när den blir varm.
Stekpannan som jag använder hittar ni på Cervera HÄR och ugnsformen nedan hittar ni också på Cervera HÄR
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM