ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Vitkålsgratäng

/

Hej kompisar ♥ Igår rev jag vitkål för fullt. Jag gjorde en stor sats av denna vitkålssalladen och när jag ändå hade vitkålen och osthyvlen framme (jag river vitkål med osthyvel) så passade jag på att göra en vitkålsgratäng också. Vitkålsgratäng är så gott (!!!) Det passar till det mesta.

Jag brukar använda hackad gul lök i vitkålsgratängen men denna gången plockade jag fram mixad gul lök från frysen och använde den. Det gick lika bra. Man tar det man har.

VITKÅLSGRATÄNG

Mer med vitkål : falukorvsgratäng och pizzasallad och köttfärssoppa

Recept

  • 2 liter strimlad vitkål (eller hackad)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 2,5 dl grädde

Topping : Riven ost

Gör så här

Tips! 1 dl grädde kan ersättas med 1 dl mjölk

  1. Bryn strimlad vitkål och hackad gul lök lätt i en klick smör. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
  2. Häll på grädde när vitkålen mjuknat. Låt sjuda några minuter.
  3. Häll över vitkålen i en ugnsform. Toppa med riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° i 15-20 min.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Ungefär två litermått med riven vitkål är lagom.

Det ser mycket ut när man lägger vitkålen i stekpannan men vitkålen sjunker ihop när den blir varm.

Stekpannan som jag använder hittar ni på Cervera HÄR och ugnsformen nedan hittar ni också på Cervera HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00