ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kaka med chokladglasyr

/

Hej kompisar ♥ I helgen bakade jag en ny variant av Fredriks picknickkaka. Det är en av mina favoritkakor och det är så kul att variera den kakan på olika sätt. En chokladglasyr blev det på toppen denna gången, med kokos.

Det hade även gått bra att toppa kakan med strössel. Då hade det ju blivit fina strösselrutor som passar perfekt till barnkalas. En kalaskaka som barnen garanterat kommer att älska mmm…

Här hittar ni fler kakrecept – 35 recept på mjuka kakor

Oscar var med och fixade när vi bakade kakorna ♥ Det är så roligt tycker jag.

Oscars fina tröja hittar ni på Lindex HÄR

Det fina kakfatet kommer från Cervera HÄR och tallriken som skymtar i hörnet hittar ni också på Cervera HÄR

KAKA MED CHOKLADGLASYR (ca 15 st)

Baka även kokosrutor och havretosca och bountyrutor

Kaka

  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Glasyr : 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 1 msk vatten.

Topping : Strössel eller kokos

Gör så här

  1. Kaka : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner filmjölken.
  3. Bred ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Bild på min ugnsform ser ni i detta receptet.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min. Låt kakan kallna.
  5. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna. Bred ut chokladglasyren över kakan. Toppa med strössel eller kokos. Låt glasyren stelna. Skär sedan i rutor.

Fredriks picknickkaka med chokladglasyr

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

En enkel kaksmet på få ingredienser. Grädda kakan i en liten form ca 30×20 cm mitt i ugnen 175°

Snabbaste chokladglasyren på ingredienser som ofta finns hemma.

Chokladglasyren är enkel att fördela ut över kakbotten. Toppa sedan med kokos eller strössel.

När glasyren stelnat går det enkelt att skära upp kakan i rutor.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00