ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kaka med dumle

/

Hej vänner ♥ Alltså finns det något godare än kakor med dumle. Jag bakar ofta med dumle och annat godis i kakor. Godiskakor är smaskens. Den absolut godaste kakan med dumle är DUMLEMUFFINS 😛

Dumlemuffins går att baka som en mjuk kaka om man hellre vill det. I en liten ugnsform istället för i muffinsformar. Placera ut dumle så att det blir en dumle i varje kaka. Skär sedan i rutor.

15 stycken dumlekakor blir det om ni gräddar kakorna i en ugnsform med måtten 30×20 cm. Klä formen med bakplåtspapper och smörj pappret innan gräddning.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Nedan ser ni 6 till kakor som är goda och lätta att baka ♥ Länk till recepten under bilderna.

  1. CITRONKAKA MED VALLMOFRÖN
  2. RULLTÅRTA MED CHOKLADBOLLSFYLLNING
  3. PLOMMONKAKA
  4. CITRONRUTOR
  5. KAKA MED BANAN
  6. TUPPKAKA

KAKA MED DUMLE (15 st)

Mer med Dumle: kladdkaka och muffins och kaka och grottor

Dumlekaka

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 15 dumle

Topping : 50 g smör, 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Topping : Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.
  2. Dumlekaka : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Rör sist ner mjölk.
  4. Fördela ut smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Formen jag använde ser ni i detta receptet.
  5. Tryck ner dumle jämt fördelat i smeten. Strö på topping över hela dumlekakan. Tryck till lite.
  6. Grädda mitt i ugnen 175° tills kakan är genomgräddad (25-30 min) Skär i rutor.

Dumlemuffins blir underbara dumlekakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakoroch en Lista med godis och godiskakor

Gott gotti gottgott!! Dumle i kaka är en favorit hemma hos oss 😛

Nomnom så smaskigt med dumlekaka.

Här ser ni när jag gör dumlekakan. Kastrullen som jag använder till toppingen hittar ni på Cervera HÄR och elvispen som jag gör kaksmeten med är från Märket KitchenAid och finns också på Cervera HÄR Och den fina Margrethe skålen hittar ni såklart också på Cervera HÄR

Fler fina saker från Cervera hittar ni i detta blogginlägget ♥

Jag gör toppingen först och ställer den åt sidan medan jag gör färdigt resten av kakan.

Fördela ut dumle enligt bilden. Då blir det 1 st dumle i varje dumlekaka när ni skär upp kakan i rutor.

Tryck till varje dumlekola lite när den ligger på kaksmeten.

Sprid ut topping över kakan innan den gräddas. Tryck till lätt.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00