Inlägget innehåller annonslänkar

Potatisgratäng med köttfärs

Hej med ett topprecept i bloggens bästa kategori som jag kallar för Ediths Bästa. Världens godaste potatis och köttfärsgratäng som ni bara måste (!!!) testa att laga. Jösses så god alltså.

Att tillsätta köttfärs i potatisgratäng blir supergott. Det är något av det godaste jag vet och som jag gör ofta här hemma.

Hela familjen älskar detta. Denna gången tillsatte jag knaperstekt bacon i köttfärsen och vilken fullträff! Det här är gott. Riktigt riktigt gott.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

POTATISGRATÄNG MED KÖTTFÄRS (ca 6 port)

Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng

Recept

 • 1 paket bacon (140 g)
 • 1 gul lök
 • 500 g köttfärs
 • 3 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 3 dl grädde
 • 2 dl creme fraiche
 • 0,5 dl chilisås
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 2 buljongtärningar (grönsak, kött eller kyckling)
 • 1 msk paprikapulver
 • 1 kg potatis

Gör så här

Gratängen är god både nylagad och uppvärmd i matlåda

 1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek. Lägg baconet på en tallrik.
 2. Hacka gul lök. Fräs löken i fettet från baconet tillsammans med köttfärsen. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
 3. Rör ner grädde, creme fraiche, chilisås och tomatpuré. Hetta upp och lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Låt köttfärssåsen småputtra en stund.
 4. Rör ner paprikapulver och bacon. Smaka av med salt och vitpeppar.
 5. Skala och skiva potatis.
 6. Fyll en smord ugnsform med ett lager skivad potatis. Salta på potatisen. Täck med ett lager köttfärssås. Varva så tills det är slut. Toppa med riven ost.
 7. Tillaga mitt i ugnen 225° tills potatisen är mjuk (30-40 min) Låt gratängen vila lite. Servera med tex. sallad och fantastiska brödet nr 2

Potatisgratäng med köttfärs är riktigt riktigt gott (!!!)

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

På bilderna ser ni 6 till recept med köttfärs som är goda och lätta att laga ♥ Länk till recepten nedan.

 1. FÄRSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
 2. KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD
 3. TACOCREPES
 4. NIKKALUOKTASOPPA
 5. KÖTTBULLAR MED POTATISMOS
 6. KÖTTFÄRSGRATÄNG BACON

Här kommer lite bilder när jag lagade maten. Så smakrik och god blir köttfärssåsen med knaperstekt bacon. Vill ni inte göra en gratäng av köttfärssåsen så kan ni servera den till pasta istället. Det blir också jättegott. Tex. spaghetti och köttfärssås 😛

Kastrullen som jag lagade köttfärssåsen i hittar ni på Cervera HÄR

Tjockleken på potatisen avgör hur lång tid det tar innan gratängen är klar i ugnen. Tjocka skivor tar lite längre tid och tunna går lite snabbare.

Jag brukar passa på att riva en ostskalk som topping när jag gör gratäng.

Ugnsformen som jag gjorde gratängen i hittar ni på Cervera HÄR och så måste jag ju tipsa er igen om min fiiiina vitlökskruka som ni också hittar på Cervera HÄR

Den fina blå talliken har jag också fyndat på Cervera HÄR och besticken HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. KRAM

Kanske gillar du detta också

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
80

Inlägget innehåller annonslänkar

Till 18 personer

Godmorgon kompisar ♥ Nu har vi fått hem ett paket till från Cervera. Nya bestick! Nu under black friday veckan är det ju bra pris på allt möjligt så jag har passat på att gå igenom vad vi behöver här hemma. Vi gör en mindre renovering i köket så fokus har hamnat där.

Vi är ju en stor familj och under åren som familjen har växt har vi köpt till bestick och det har blivit en stor röra med udda knivar och gafflar och ibland räcker besticken inte till. Nu åker det gamla ut och in kommer nya bestick.

Tre förpackningar med bestickset har jag klickat hem. Ett set räcker till 6 personer så nu har vi så det räcker till 18. Det känns bra. Kanske beställer jag ett till så vi har till 24 (eller kanske tomten kommer med ett till set hihi, hoppas att han är här inne och läser i bloggen)

Jag är i alla fall supernöjd med besticken. Ett fynd. De ligger bra i handen och de är rundade i skaftet. Jag gillar inte kantiga eller smala skaft. Lite tyngd har de också och de är ganska rejäla i storleken.

Köptips: Ni hittar besticken HÄR

Besticken ska vi använda varje dag så nu plockar vi in besticken i kökslådan. Oscar är med och fixar. Det är ju oftast Oscar som syns med mig här i bloggen men jag har 6 barn. 3 är vuxna och 2 har flyttat hemifrån. Oscar är yngst och börjar skolan nästa år.

Mer fint från Cervera hittar ni i DETTA BLOGGINLÄGGET

Vi önskar er alla en fin dag. KRAM

0
18

Inlägget innehåller annonslänkar

Blått är flott och den butiken är favoriten

Hej hej ♥ Fina saker till köket gör mig glad. Jag handlar många av mina köksgrejer på Cervera. De har allt som jag behöver till köket och så är det supersmidigt att klicka hem grejer där ifrån. Självklart spanar jag i andra butiker och nätbutiker också men Cervera är favoriten.

Jag har köpt två jättefina Margrethe skålar där. Den vänstra på bilden hittar ni HÄR och den högra HÄR

Och kolla in denna godingen. En vitlökskruka, alltså så fin (!!!) Den hittar ni också på Cervera HÄR

Jag har börjat med mycket blå detaljer i köket och i matsalen. Älskar blått! Den fina blå ugnsformen är ny här hemma och den är så bra. Den klarar låga temperaturer och den klarar höga temperaturer. Ugnsformen hittar ni också på Cervera HÄR

Salladsbesticken hittar ni på Cervera HÄR

Jag väntar på ett paket till från Cervera så fler tips kommer här på bloggen under veckan. Kika även på köptipsen i DETTA BLOGGINLÄGGET Kram ♥

0
28