Inlägget innehåller annonslänkar
Köttfärs med ris
Tjolahoppsan hejsan. Idag är det min födelsedag (!!!) Jodå det är kul att fylla år även efter man passerat 40 för ganska många år sedan… haha jösses vad fort tiden går.
Idag ska ni få ett enkelt middagstips på en köttfärsrätt som är ett recept jag lagar ofta här hemma. Jag kallar den för köttfärs med ris. Vill ni hellre servera köttfärsen till pasta så kan ni kalla den för köttfärssås istället.
Väldigt enkelt och väldigt gott. Använd en fet vispgrädde så blir såsen gräddig även om den innehåller mer vatten än grädde.
Den fina blå talliken hittar ni på Cervera HÄR och besticken HÄR
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
KÖTTFÄRSRÖRA (ca 6-7 port)
Laga även färsgryta och färspanna och tacorulle
Recept
- 2 gula lökar
- 1 kg köttfärs
- 1 röd paprika
- Salt och vitpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- 5 dl vatten
- 3 buljongtärningar (kött, kyckling eller grönsak)
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl tomatpuré
- 0,5 msk torkad oregano
- Paprikapulver (+ cayennepeppar om så önskas)
Gör så här
Servera köttfärsen med ris och sallad. Eller pasta.
- Skala och hacka gul lök. Fräs gul lök i smör eller olja. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Tillsätt tärnad paprika. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
- Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner vispgrädde, tomatpuré och smulad oregano. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt paprikapulver tills önskad färg. Låt småputtra medan riset kokar klart.
Köttfärs med ris lagar vi ofta här hemma
Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Nomnom så god köttfärsgryta som ni bara måste testa. Även perfekt till matlåda.
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ Det gör mig så glad. KRAM
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier