Inlägget innehåller annonslänkar

Köttfärs med ris

Tjolahoppsan hejsan. Idag är det min födelsedag (!!!) Jodå det är kul att fylla år även efter man passerat 40 för ganska många år sedan… haha jösses vad fort tiden går.

Idag ska ni få ett enkelt middagstips på en köttfärsrätt som är ett recept jag lagar ofta här hemma. Jag kallar den för köttfärs med ris. Vill ni hellre servera köttfärsen till pasta så kan ni kalla den för köttfärssås istället.

Väldigt enkelt och väldigt gott. Använd en fet vispgrädde så blir såsen gräddig även om den innehåller mer vatten än grädde.

Den fina blå talliken hittar ni på Cervera HÄR och besticken HÄR

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KÖTTFÄRSRÖRA (ca 6-7 port)

Laga även färsgryta och färspanna och tacorulle

Recept

  • 2 gula lökar
  • 1 kg köttfärs
  • 1 röd paprika
  • Salt och vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 3 buljongtärningar (kött, kyckling eller grönsak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 msk torkad oregano
  • Paprikapulver (+ cayennepeppar om så önskas)

Gör så här

Servera köttfärsen med ris och sallad. Eller pasta.

  1. Skala och hacka gul lök. Fräs gul lök i smör eller olja. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Tillsätt tärnad paprika. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner vispgrädde, tomatpuré och smulad oregano. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt paprikapulver tills önskad färg. Låt småputtra medan riset kokar klart.

Köttfärs med ris lagar vi ofta här hemma

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Nomnom så god köttfärsgryta som ni bara måste testa. Även perfekt till matlåda.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ Det gör mig så glad. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

2
44

Inlägget innehåller annonslänkar

Kanelkaka till Jul


Fredriks goda kakor som jag kallar för picknickkaka passar bra att baka även till jul då blir den en julkaka istället för picknickkaka. Kanel är jul för mig och denna kakan toppas ju med kanel. Kakan är lättbakad och så god (!!!) och den kräver max 5 minuter arbetsinsats.

Har ni inte testat detta receptet innan så passa på nu. Denna kanelkakan kommer jag att bjuda på till jul. Hoppas att ni också blir sugna på att göra det ♥

Det fina kakfatet kommer från Cervera HÄR

PICKNICKKAKA BLIR JULKAKA

Baka även tomtecookies och jordnötsbräck och bountybollar

Recept

  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk (eller yoghurt)

Topping : 1 msk strösocker och 0,5 msk kanel

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Blanda sist ner filmjölken.
  3. Bred ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm.
  4. Blanda ihop toppingen. Strö ut över smeten. Beskrivande bild här.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min. Låt svalna. Skär kakan i valfritt antal rutor.

Kanske gillar du även detta – FLER TIPS TILL JUL

0
17

3 killarna

Kvällshälsning ♥ Fredrik skottar och jag fixar lite här i bloggen. Jösses vad mycket snö det har kommit under dagen, nu är det verkligen vinter. Har ni också fått mycket snö idag?

Här ser ni mina tre killar. Oscar, Ludwig och Melwin. Jag har tre pojkar och tre tjejer. Oscar är hemma med mig om dagarna, han går inte på förskola men efter sommaren börjar han i förskoleklass.

Vi längtar lite efter det både han och jag, det kommer bli kul för honom att få gå till skolan precis som sina bröder. När Oscar börjar skolan så börjar Melwin i 9:an. Mina tjejer är vuxna.

Vi önskar er en trevlig kväll. Vi ses snart igen. KRAM

0
22