ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kasslergratäng med ananas och basilika

/

Supergott och superenkelt (!!!) En kasslergratäng med ananas och basilika är så gott. Det lagar vi ofta här hemma och idag får äntligen denna kasslergratängen komma in här på bloggen. In i receptarkivet 😀

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

KASSLERGRATÄNG MED ANANAS OCH BASILIKA (ca 5 port)

Mer med kassler : chilisås och bombay och kasslerlåda

Recept

  • 600 g kassler (ca)
  • 1 burk ananas (stor konserv ananasringar)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk basilika
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 dl tomatpuré
  • Salt och vitpeppar

Topping : Riven ost

Gör så här

Använd tex. fryst basilika. Salta såsen försiktigt eftersom kassler innehåller salt.

  1. Skiva kassler. Halvera ananasringarna. Strimla paprika.
  2. Varva kassler, ananas och paprika i en ugnsform. Strö på hackad basilika.
  3. Rör ihop grädde, creme fraiche, chilisås och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen i gratängformen. Toppa med ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med ris och grönsaker.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Gratängfomen som jag gjorde kasslergratängen i hittar ni på Cervera HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Den blå tallriken hittar ni också på Cervera HÄR och besticken HÄR

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00