Inlägget innehåller annonslänkar

Potatissoppa

Hej kompisar ♥ Ett av recepten som jag berättade om igår har jag fått av min syster nu så snart kommer det in här på bloggen. Kul (!!!)

Idag vill Oscar och jag tipsa er om en riktigt god potatissoppa som vi brukar göra när det är dags att städa grönsakslådan i kylskåpet. Vi samlar ihop alla små potatisar som har blivit liggandes och gör soppa av det. Restfest brukar vi kalla det 😀

Som smaksättning i potatissoppan har vi buljongtärningar, gul lök och vitlök. Och salt och peppar. För att det ska bli extra fint vid servering så toppar vi soppan med kryddgrönt från frysen. Tex. persilja eller gräslök.

Skålen på bilden hittar ni på Åhléns HÄR

POTATISSOPPA (4-5 port)

Fler soppor : purjolök och cowboy och morot

Recept

 • 800 g potatis (ca)
 • 1 stor gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 3 buljongtärningar (grönsak)
 • 4 dl vatten
 • 3 dl mjölk
 • 1 dl grädde
 • Salt och vitpeppar

Valfri topping : Hackad gräslök eller hackad persilja

Gör så här

 1. Skala och dela potatis i bitar. Hacka gul lök grovt. Fräs potatis och gul lök utan att den får färg (i rapsolja eller smör)
 2. Pressa ner vitlök. Lägg i buljongtärningar. Häll på vatten och mjölk. Låt koka tills potatisen är mjuk.
 3. Mixa potatissoppan slät. Tex. med en handmixer rakt ner i grytan. Rör ner grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan med tex. mitt nyttiga bröd. Pannkakor är gott till efterrätt – RECEPT HÄR

Restfest med en god potatissoppa

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Oscar fotade själv när han delade potatisen i bitar.

Billiga ingredienser ger en billig och god soppa med liten arbetsinsats.

Kastrullen som jag kokade soppan i hittar ni på Cervera HÄR

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Den blå tallriken som pannkakorna ligger på hittar ni också på Cervera HÄR

0
43

Nyårsaftonskväll

Min far och jag ♥ Nyårsfirandet fortsatte på kvällen med samma gäng som tidigare under dagen – BILDER HÄR

God mat och dryck som vi alla hjälptes åt med att fixa på olika sätt. Den största festfixaren ser ni här, min mamma ♥ Har ni varit på en bjudning hemma hos henne så vet ni precis vad jag menar, det finns ingen som har öga för detaljer, färg och form som henne.

Vilken fin nyårsnatt vi fick.

Min syster hade med sig två godsaker till dessertbordet. Jag knäppte av några bilder och bara måååååste fråga henne efter recepten. Lyckas jag med att få dem så ska jag självklart dela recepten med er här på bloggen.

Melwin och Ludwig.

God fortsättning på år 2023 ♥

Läs mer i bloggen:

0
40

Gott Nytt År

Ja nu kompisar är det inte många timmar kvar av 2022 ♥ Jag passar på att önska er alla Gott Nytt År med några bilder som jag fotade hemma hos mamma och pappa tidigare idag.

Pappa grillade korv. Så mysigt och fint ordnat var det. Min syster och hennes familj var också där.

Mysigt att vara ute och grilla så här mitt i vintern.

Mina tre killar. Melwin, Ludwig och Oscar.

Oscar tyckte det var gott med korv och julmust.

Till kaffet hade mamma gjort en liten dessert. Med vit choklad 😛 Den var så god (!!!) Hon hade dekorerat med strösselstjärnor och toppat med maräng.

Melwin hjälpte mig när jag skulle fota desserten ♥

Kramar från oss. Vi ses nästa år!

Läs mer i bloggen:

6
38