Inlägget innehåller annonslänkar

Fläskkotletter med champinjonsås

Hej kompisar. Idag stoppar jag in ett nytt recept i bloggkategorin Ediths Bästa ♥ Världens enklaste och godaste fläskkotletter i champinjonsås smaksatt med vitlök. Nomnom.. jösses alltså. Detta skulle jag kunna äta varje dag! Jag älskar verkligen svampsås.

Tallriken som jag har lagt upp maten på inför dagens fotografering kommer från Cervera HÄR och stekpannan som jag har använt vid tillagningen hittar ni också på Cervera HÄR

FLÄSKKOTLETTER MED CHAMPINJONSÅS (3-4 port)

Mängden sås är lagom till 3 fläskkotletter om den serveras med potatis. Mängden sås är lagom till 4 fläskkotletter om den serveras med potatismos. Mos kräver mindre mängd sås.

Laga även fläskytterfilé i sambalsås och fylld köttfärslimpa

Champinjonsås

Använd en ganska stor stekpanna. Börja med att steka 3-4 st fläskkotletter några min/sida. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

  • 3 dl skivade champinjoner (ca)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning (grönsak, kyckling eller kött)
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Soya
  1. Champinjonsås : Putsa och skiva champinjoner. Fräs champinjoner i smör. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  2. Vispa med en handvisp ut vetemjöl i vispgrädden. Häll den klumpfria blandningen över champinjonerna. Småkoka lite och låt tjockna.
  3. Tillsätt mjölk. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Droppa ner soya tills önskad färg.
  4. Lägg i de stekta fläskkotletterna. Ös på sås på kotletterna och håll varmt tills servering. Såsen går att tunna med mjölk eller vatten. Servera fläskkotletterna med tex. potatis eller potatismos och grönsaker.

Ediths Bästa fläskkotletter med champinjonsås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Min favoritmat! Fläskkotletter i champinjonsås med smak av vitlök.

Ni kan välja att steka 3 eller 4 fläskkotletter till detta receptet, anpassa efter hur mycket sås ni vill ha till varje kotlett. Stek fläskkotletterna på båda sidor. Salta och peppra och lägg åt sidan.

Fräs champinjonerna i samma stekpanna som du stekta fläskkotletterna i. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Häll på vatten. Lägg i buljongtärning och låt smälta (använd färska eller konserverade champinjoner efter tycke)

Häll på vispgrädde blandat med vetemjöl. Låt småkoka lite och tjockna.

Tillsätt mjölk. Rör runt och låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Droppa ner soya tills önskad färg.

Lägg i de stekta fläskkotletterna. Ös på sås äver kotletterna. Håll såsen och kotletterna varma medan potatisen eller potatismoset blir klart.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta enkla receptet. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
96

Godaste morotssoppan

Hej vänner ♥ Idag lagade Oscar och jag våran favoritsoppa 😛 Den allra godaste morotssoppan med kokosmjölk kryddad med het cayennepeppar. Mmm.. smakrikt, starkt och gott.

Vi lagar ofta soppa hemma hos oss. Det är så smidigt och vi gillar verkligen det, det är ju även perfekt att ta med soppa på utflykten i en termos. Sopporna som jag har delat receptet på här på bloggen hittar ni HÄR

MOROTSSOPPA (4-6 port)

Fler soppor : purjolök och cowboy och blåbär

Recept

  • 400 g morötter
  • 1 gul lök
  • Rapsolja eller smör
  • 2-3 tsk curry
  • 0,5 – 1 tsk cayennepeppar
  • 1 liter vatten
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter. Skala och grovhacka lök. Fräs morötter och lök blanka i olja eller smör (utan att de får färg)
  2. Rör ner curry och cayennepeppar. Fräs 1 min.
  3. Häll på vatten och kokosmjölk. Lägg i buljongtärningar. Koka soppan tills morötterna mjuknat.
  4. Mixa morotssoppan slät. Använd tex. en stavmixer. Smaka av med salt. Servera soppan med tex. grahamsbullar. Pannkakor är gott till efterrätt (recept nedan)

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Pannkakor efter soppan (14-15 st)

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt (drygt)
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk

Gör så här

Rör runt i pannkakssmeten ibland när du gräddar pannkakorna. Annars sjunker mjölet ner till botten.

  1. Vispa med en handvisp ihop ägg, salt, vetemjöl och 4 dl mjölk.
  2. Vispa sedan ner 4 dl mjölk till i den klumpfria pannkakssmeten.
  3. Stek pannkakorna i en klick smör. Servera med tex. sylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Tycker ni om morotssoppa med pannkakor så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

0
48

Fika på Arnes

Hej vänner ♥ Idag hade vi några ärenden in till stan och passade på att ta en fika på ett café. Vi bakar mycket hemma men ibland är det mysigt att gå på café.

Oscar var sugen på att äta årets första semla 😛

Till semlan drack han hallonsoda.

Så god var den hälsar han.

Fredrik tog också en semla (och kaffe)

Nomnom.. både Oscar och Fredrik tyckte att jag valde fel. Jag tog en prinsessbakelse. Frågar ni mig så finns det många bakelser som jag väljer framför en semla. Ja, semla är gott men det är inte godast i mitt tycke.

Smaskigt med prinsessbakelse.

Vi passerade en hel vägg fylld med godsaker på vägen ut ur caféet.

Hur har er helg varit? Vi har haft en bra helg och nu förbereder vi för en ny vecka. Vi ses snart igen. KRAM

0
40