ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Fläskkotletter med champinjonsås

/

Hej kompisar. Idag stoppar jag in ett nytt recept i bloggkategorin Ediths Bästa ♥ Världens enklaste och godaste fläskkotletter i champinjonsås smaksatt med vitlök. Nomnom.. jösses alltså. Detta skulle jag kunna äta varje dag! Jag älskar verkligen svampsås.

Tallriken som jag har lagt upp maten på inför dagens fotografering kommer från Cervera HÄR och stekpannan som jag har använt vid tillagningen hittar ni också på Cervera HÄR

FLÄSKKOTLETTER MED CHAMPINJONSÅS (3-4 port)

Mängden sås är lagom till 3 fläskkotletter om den serveras med potatis. Mängden sås är lagom till 4 fläskkotletter om den serveras med potatismos. Mos kräver mindre mängd sås.

Laga även fläskytterfilé i sambalsås och fylld köttfärslimpa

Champinjonsås

Använd en ganska stor stekpanna. Börja med att steka 3-4 st fläskkotletter några min/sida. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

  • 3 dl skivade champinjoner (ca)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning (grönsak, kyckling eller kött)
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Soya
  1. Champinjonsås : Putsa och skiva champinjoner. Fräs champinjoner i smör. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta.
  2. Vispa med en handvisp ut vetemjöl i vispgrädden. Häll den klumpfria blandningen över champinjonerna. Småkoka lite och låt tjockna.
  3. Tillsätt mjölk. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Droppa ner soya tills önskad färg.
  4. Lägg i de stekta fläskkotletterna. Ös på sås på kotletterna och håll varmt tills servering. Såsen går att tunna med mjölk eller vatten. Servera fläskkotletterna med tex. potatis eller potatismos och grönsaker.

Ediths Bästa fläskkotletter med champinjonsås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Min favoritmat! Fläskkotletter i champinjonsås med smak av vitlök.

Ni kan välja att steka 3 eller 4 fläskkotletter till detta receptet, anpassa efter hur mycket sås ni vill ha till varje kotlett. Stek fläskkotletterna på båda sidor. Salta och peppra och lägg åt sidan.

Fräs champinjonerna i samma stekpanna som du stekta fläskkotletterna i. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Häll på vatten. Lägg i buljongtärning och låt smälta (använd färska eller konserverade champinjoner efter tycke)

Häll på vispgrädde blandat med vetemjöl. Låt småkoka lite och tjockna.

Tillsätt mjölk. Rör runt och låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Droppa ner soya tills önskad färg.

Lägg i de stekta fläskkotletterna. Ös på sås äver kotletterna. Håll såsen och kotletterna varma medan potatisen eller potatismoset blir klart.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta enkla receptet. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00