Inlägget innehåller annonslänkar
Lingonkyckling
Hej vänner med ett nytt recept på kycklinggryta ♥ En superenkel och så god (!!!) kycklinggryta smaksatt med lingonsylt. Att använda lingonsylt är ett enkelt knep att få spännande smak på såsen. Det blir så gott!
Den fina skålen som jag serverar kycklinggrytan i hittar ni på Cervera HÄR och tallriken nedan hittar ni HÄR
Denna enkla och goda lingonkycklingen får hoppa rakt in i kategorin Ediths Bästa. Detta är ett topprecept som är väldigt enkelt att lyckas med. Kycklinggrytan kräver få ingredienser och ger otroligt mycket smak 😛
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
LINGONKYCKLING (ca 5 port)
Mer med kyckling : tacotårta och mango och paj
Recept
- 4-5 kycklingfiléer
- Salt och vitpeppar
- 1 dl vatten
- 1,5 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl lingonsylt
- Soya
Redning: 1 dl vatten och 2 tsk vetemjöl
Gör så här
- Dela kyckling i bitar. Bryn i smör. Salta och peppra.
- Häll på vatten. Lägg i buljongtärning. Hetta upp och låt smälta. Rör ner vispgrädde och lingonsylt. Koka upp.
- Vispa ihop redningen. Tillsätt redning i den puttrande såsen och låt såsen tjockna. Tillsätt soya tills önskad smak och färg. Smaka även av med salt och vitpeppar. Servera kycklingen med tex. kokt potatis, lingon eller lingonsylt och grönsaker.
Lingonkyckling är ett topprecept i Ediths Bästa
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
Här ser ni kycklingen skuren i bitar.
För att lingonsåsen ska bli lagom tjock tillsätter ni en redning av mjöl och vatten. Rör ner redningen i den kokande såsen och låt sedan småputtra tills såsen tjocknat.
Kastrullen på bilderna hittar ni också på Cervera HÄR
Droppa ner soya i såsen tills önskad smak och färg.
Så fantastiskt god kycklinggryta med enkla vanliga ingredienser. Lingonsylten är hemligheten som lyfter hela denna maträtten.
Det är även gott att servera lingonsylt som tillbehör till kycklinggrytan. Lingonsylt både i såsen och som tillbehör, det blir inte för mycket bara gott!
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta enkla receptet. KRAM