Inlägget innehåller annonslänkar

Tacolasagne

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett recept på en riktigt god lasagne som jag gör på tacofärs mmm… jösses så smaskig alltså. Om ni gör som mig, fryser in all tacofärs som blir över efter tacobuffén så får ni snart ihop tillräckligt till en lasagne. Eller så steker ni ny tacofärs det går så klart också bra.

Smaskigt med lasagne. Jag blandar ut tacofärsen med lök, krossade tomater och tacosås så själva tacosmaken blir väldigt mild och det passar bra i lasagne. Vitlök, salt och vitpeppar kryddar jag med.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

TACOLASAGNE (ca 6 port)

Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng

Köttfärs

Använd ca 18 st lasagneplattor

 • 1 gul lök
 • 800 g tacokryddad köttfärs
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
 • 1 burk tacosås (medium ca 230 g)
 • Salt och vitpeppar

Ostsås

 • 5+5 dl mjölk
 • 3 dl vispgrädde
 • 150 g smör
 • 1 dl vetemjöl
 • Salt och vitpeppar
 • Muskotnöt
 • 200 g riven ost

Gör så här

Snåla inte med saltet när ni kryddar köttfärsen. Måttet på ugnsformen är inte exakt, anpassa efter det ni har hemma.

 1. Köttfärs : Hacka och stek gul lök. Tillsätt tacokryddad köttfärs. Pressa ner vitlök. Rör ner krossade tomater och tacosås. Smaka av med salt och vitpeppar (+ extra tacokrydda om så önskas) Låt småputtra en stund.
 2. Ostsås : Hetta i en stor kastrull upp 5 dl mjölk och vispgrädde. Rör mycket. Lägg i smör och låt smälta.
 3. Vispa i en bunke ihop 5 dl mjölk och vetemjöl (tills klumpfritt) Häll sedan sakta ner blandningen i den heta gräddmjölken.
 4. Koka upp. Rör mycket. Sänk sedan värmen. Låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
 5. Rör ner osten så den smälter. Ostsåsen får inte bli för varm, då kan den bli grynig.
 6. Bred ut lite ostsås i botten på en ugnsform ca 37×32 cm. Täck med lasagneplattor. Bred på tacofärs. Bred på ostsås och sedan ett nytt lager lasagneplattor. Varva på det sättet tills lasagneplattorna är slut. Avsluta med köttfärs och ostsås.
 7. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Låt vila lite innan servering. Servera med tex. vitkålssallad

Jösses vilken god tacolasagne

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Till tacolasagne passar det bra att servera världens enklaste och godaste vitkålssallad mmm…

Bunken som jag har salladen i hittar ni på Cervera HÄR och salladsbesticken HÄR

Jag smaksätter min bechamelsås (ostsås) med riven muskotnöt. Har ni inte muskotnöt hemma så kan ni hoppa över det.

Köttfärssåsen blir smakrik och så galet god (!!!) Den passar lika bra till lasagne som att servera som köttfärssås till pasta 😛

Formen jag använde denna gången har måtten 37×32 cm

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Kanske gillar du detta också

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
41

Rabattkod hos Bobbys Hair Care

Reklam för Bobbys Hair Care

Hej kompisar! Hade detta varit ett recept (mitt recept då såklart) så hade hårvårdsprodukterna åkt raka vägen in i bloggens kategori Ediths Bästa, de är så bra! Dessutom har jag en riktigt bra rabattkod till er på dessa fantastiska hårvårdsprodukter.

Känner ni till frisören Bobby Oduncu? Det tror jag säkert att ni gör ♥ Bobby är medgrundare till Bobbys Hair Care och alla hårvårdsprodukterna finns på Bobbys.se

När jag använder dessa produkter så får jag känslan av att vara på salong. Fast jag är hemma. Så skönt att kunna få den lyxiga salongkänslan hemma, utan att ens behöva lämna huset hihi.. jag älskar mitt hem och mitt hus. Och jag älskar mitt hår.

Håret blir silkeslent och jag känner mig fräsch och snygg. Som jag brukar skriva i mina recept, stort resultat med liten arbetsinsats. Det uttrycket passar lika bra på Bobbys hårvårdsprodukter som på mina recept.

Med rabattkoden MADAME får ni 20% rabatt på ett helt köp på Bobbys.se Rabattkoden är giltig i 48 timmar från och med nu! Rabatten gäller på alla produkterna i shoppen när ni använder koden.

Här håller jag en stor flaska (1000 ml) med Multi Repair Balsam. Flaskan är 28 cm hög och kommer räcka läääänge, även för mig som har långt och tjockt hår. Multi Repair Balsam är bland annat laddat med vegetabiliska proteiner för att återfukta och reparera håret. Det beskrivs av många som balsam för själen. Så fint tycker jag.

Det finns även ett Multi Repair Schampo i denna stora förpackningen (1000 ml) Multi Repair Schampo är ett vårdande, reparerande och balanserande schampo. Det är bra för både håret och hårbotten och det ger håret glans.

Bobby själv beskriver Multi Repair schampo som ett nybörjarschampo. Hoppa in i duschen, använd Multi Repair schampo och kom ut med fräschare hår än någonsin. Perfekt för mig som inte är expert på hårvård. Jag gillar det enkla. Detta är enkelt 😀

Multi Repair Schampo och Balsam 1000 ml finns att köpa till paketpris och kostar med rabattkoden MADAME 719 kr (ord. pris 899 kr) Så prisvärt, förpackningarna är stora!

Just nu håller jag på att skura duschen och gör plats för Bobbys fina produkter. Jag rensar ut alla gamla schampoflaskor med tunt och billigt schampo. De flesta flaskorna var ändå tomma. Ja jag skäms lite men jag har köpt en hel del billigt skräp tidigare men från och med nu tänker jag satsa på kvalitét. Bobbys produkter har hög salongskvalitét och passar både till vardag och fest. Det gillar jag!

Produkterna är framtagna med 30 års erfarenhet. Inte konstigt att de är så populära, man fastnar liksom för Bobbys hårvårdsprodukter när man testat dem. De passar de flesta hårtyper och hårvårdsbehov och doften är alldeles ljuvlig.

Gillar ni mindre förpackningar så finns Multi Repair schampo och balsam även i flaskor på 250 ml. Med rabattkoden MADAME kan ni köpa ett paket med schampo och balsam för endast 279 kr (ord. pris 349 kr)

Jag vill även tipsa er om ett silverschampo som motverkar varma och gula toner i blonda hår. Det finns att köpa till paketpris tillsammans med ett schampo och ett balsam. Silverschampot är min dotters stora favorit!

Med rabattkoden MADAME kan ni köpa Schampo och Balsam multi repair 250 ml + Silverschampo för endast 399 kr (ord. pris 499 kr)

RADEN LÄNGST BAK: Bobbys stora Multi Repair Schampo och Balsam 1000 ml. MITTENRADEN: Balsamspray + Värmeskydd i spray 200 ml. och Schampo och Balsam Multi Repair 250 ml och Silverschampo 250 ml. LÄNGST FRAM: Hårinpackning.

Jag lyfter fram de tre paketen i en lista nedan. Ni kan enkelt klicka på de rosa länkarna och komma till produkterna. Jag länkar även till ett balsamspray+värmeskydd ”allt i ett” som är så bra och så länkar jag till en grym hårinpackning som jag gillar.

Glöm nu inte att använda rabattkoden MADAME när ni handlar på Bobbys.se ♥ Koden ger er 20% rabatt på ett helt köp i 48 timmar.

 1. Schampo och balsam 1000 ml (Multi Repair)
 2. Schampo och balsam 250 ml (Multi Repair)
 3. Silverschampo och schampo och balsam (Multi Repair)
 4. Balsamspray + värmeskydd 200 ml
 5. Hårinpackning 300 ml

Rabattkod

0
57

Inlägget innehåller annonslänkar

Lingonkyckling

Hej vänner med ett nytt recept på kycklinggryta ♥ En superenkel och så god (!!!) kycklinggryta smaksatt med lingonsylt. Att använda lingonsylt är ett enkelt knep att få spännande smak på såsen. Det blir så gott!

Den fina skålen som jag serverar kycklinggrytan i hittar ni på Åhléns HÄR och tallriken nedan hittar ni på Cervera HÄR

Denna enkla och goda lingonkycklingen får hoppa rakt in i kategorin Ediths Bästa. Detta är ett topprecept som är väldigt enkelt att lyckas med. Kycklinggrytan kräver få ingredienser och ger otroligt mycket smak 😛

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

LINGONKYCKLING (ca 5 port)

Mer med kyckling : tacotårta och mango och paj

Recept

 • 4-5 kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 1 dl vatten
 • 1,5 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
 • 4 dl vispgrädde
 • 1 dl lingonsylt
 • Soya

Redning: 1 dl vatten och 2 tsk vetemjöl

Gör så här

 1. Dela kyckling i bitar. Bryn i smör. Salta och peppra.
 2. Häll på vatten. Lägg i buljongtärning. Hetta upp och låt smälta. Rör ner vispgrädde och lingonsylt. Koka upp.
 3. Vispa ihop redningen. Tillsätt redning i den puttrande såsen och låt såsen tjockna. Tillsätt soya tills önskad smak och färg. Smaka även av med salt och vitpeppar. Servera kycklingen med tex. kokt potatis, lingon eller lingonsylt och grönsaker.

Lingonkyckling är ett topprecept i Ediths Bästa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Här ser ni kycklingen skuren i bitar.

För att lingonsåsen ska bli lagom tjock tillsätter ni en redning av mjöl och vatten. Rör ner redningen i den kokande såsen och låt sedan småputtra tills såsen tjocknat.

Kastrullen på bilderna hittar ni också på Cervera HÄR

Droppa ner soya i såsen tills önskad smak och färg.

Så fantastiskt god kycklinggryta med enkla vanliga ingredienser. Lingonsylten är hemligheten som lyfter hela denna maträtten.

Det är även gott att servera lingonsylt som tillbehör till kycklinggrytan. Lingonsylt både i såsen och som tillbehör, det blir inte för mycket bara gott!

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta enkla receptet. KRAM

0
48