Inlägget innehåller annonslänkar
Coleslaw med creme fraiche
Hej kompisar ♥ Idag blev jag så sugen på att röra ihop en coleslaw. Jag gillar vitkål väldigt mycket och jag gör ofta vitkålssallader bl.a DENNA och DENNA (stora favoriter även hos er läsare)
Idag var jag sugen på en krämig vitkålssallad så jag gjorde en coleslaw med morot och rödlök. Rödlök i coleslaw är så gott (!!!) Passar perfekt till grillat/stekt kött/fågel. Lite sötma gör en coleslaw extra god, jag tycker att moroten är söt och ger sötma men om man vill kan man även tillsätta en liten mängd strösocker.
COLESLAW MED CREME FRAICHE
Testa även Tildes morotstzatziki och green goddess röra
Recept
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl majon äs
- 1 morot
- 1 liten rödlök
- Vitkål (7-10 dl strimlad)
- Senap (ca 1 tsk)
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Rör ihop creme fraiche och majonäs i en stor skål.
- Rör ner grovt riven morot och tunt strimlad rödlök. Rör sedan ner riven vitkål tills coleslaw har önskad konsistens.
- Smaka av med senap, salt, vitpeppar och ev. mer majonäs. Servera colesalw kylskåpskallt. Gott till det mesta, tex. grillat/stekt kött/fågel.
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och Lista med soppor, potatis & grönsaker
Blanda ihop creme fraiche och majonäs. Blanda sedan ner morot och rödlök. Moroten brukar jag riva med ett rivjärn rakt över bunken.
Sist rör jag ner vitkål som jag hyvlat med en osthyvel, smakar av med salt, vitpeppar och lite senap. Klart!
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta enkla receptet.
Skålen på bilden nedan hittar ni på Åhléns HÄR och bunken på bilden ovan hittar ni på Cervera HÄR