Inlägget innehåller annonslänkar

Coleslaw med creme fraiche

Hej kompisar ♥ Idag blev jag så sugen på att röra ihop en coleslaw. Jag gillar vitkål väldigt mycket och jag gör ofta vitkålssallader bl.a DENNA och DENNA (stora favoriter även hos er läsare)

Idag var jag sugen på en krämig vitkålssallad så jag gjorde en coleslaw med morot och rödlök. Rödlök i coleslaw är så gott (!!!) Passar perfekt till grillat/stekt kött/fågel. Lite sötma gör en coleslaw extra god, jag tycker att moroten är söt och ger sötma men om man vill kan man även tillsätta en liten mängd strösocker.

COLESLAW MED CREME FRAICHE

Testa även Tildes morotstzatziki och green goddess röra

Recept

  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 morot
  • 1 liten rödlök
  • Vitkål (7-10 dl strimlad)
  • Senap (ca 1 tsk)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop creme fraiche och majonäs i en stor skål.
  2. Rör ner grovt riven morot och tunt strimlad rödlök. Rör sedan ner riven vitkål tills coleslaw har önskad konsistens.
  3. Smaka av med senap, salt, vitpeppar och ev. mer majonäs. Servera colesalw kylskåpskallt. Gott till det mesta, tex. grillat/stekt kött/fågel.

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och Lista med soppor, potatis & grönsaker

Blanda ihop creme fraiche och majonäs. Blanda sedan ner morot och rödlök. Moroten brukar jag riva med ett rivjärn rakt över bunken.

Sist rör jag ner vitkål som jag hyvlat med en osthyvel, smakar av med salt, vitpeppar och lite senap. Klart!

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta enkla receptet.

Skålen på bilden nedan hittar ni på Åhléns HÄR och bunken på bilden ovan hittar ni på Cervera HÄR

1
136

Inlägget innehåller annonslänkar

Snickersrutor

Hej kompisar ♥ Alltså finns det någon godare kaka än snickerskakor? Åh jösses alltså vad jag älskar denna kakan 😛 Den tar alltid slut alldeles för fort (!!!) Snickerskakor kan man skära som jag gjort på bilderna som snickersrutor och man kan även skära dem i små minirutor och servera dem som julgodis eller påskgodis mmm…

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Oscar var med mig idag och bakade snickersrutorna, vi ska äta dem till fredagsmyset ikväll. Om det finns några kvar då hihi…

Ja galet god är denna snickerskakan och den är verkligen enkel att baka. Det behövs ingen ugn och kakan innehåller få ingredienser. Vääääldigt lättbakad! En NI-MÅSTE-TESTA att baka kaka.

SNICKERSRUTOR (antal beror på hur stora ni skär kakorna)

Baka även jordnötsfudge och jordnötsbräck och nutellafudge

Recept

  • 1 burk jordnötssmör (ca 340 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 10 dl cornflakes

Topping : 200 g mjölkchoklad

Gör så här

Använd en stor kastrull. Använd en pappersklädd eller plastklädd form ca 30×20 cm

  1. Smält ihop jordnötssmör, strösocker och sirap på låg värme. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner grovt krossad cornflakes.
  2. Tryck ut blandningen i formen. Ställ in i kylen.
  3. Bryt mjölkchoklad i bitar och smält över vattenbad. Tag ut formen ur kylen. Bred choklad över snickerskakan.
  4. Ställ in formen i kylen igen (ca 1 timme) Skär i valfria stora snickersrutor 😛

Jösses vad jag älskar denna snickerskakan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Här visar Oscar det jordnötssmöret som vi använde till våra snickerskakor. Det går bra att använda både jordnötssmör med crunch och utan crunch.

Bakom Oscar ser ni vårt lilla köksprojekt. Vi väntar på att ljuset ska komma tillbaka innan vi målar klart allt. Dagsljus är det absolut bästa ljuset att måla i, idag kikar solen fram lite så det kanske blir målning i helgen..

Formen har jag klätt med plastfolie. Smörj gärna med lite smör eller olja under plasten så lossnar den enkelt från formen när ni ska skära upp kakan. Ni hittar formen hos Nordic Nest HÄR

Snickerskakan har fått ett täcke av smält choklad. Nu ska kakan in i kylen tills chokladen har stelnat. 200 g mjölkchoklad är lagom.

Det fina kakfatet hittar ni på Cervera HÄR

Lycka är ett helt fat snickerkakor. Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan så blir Oscar och jag jätteglada. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

2
124

Inlägget innehåller annonslänkar

Tacolasagne

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett recept på en riktigt god lasagne som jag gör på tacofärs mmm… jösses så smaskig alltså. Om ni gör som mig, fryser in all tacofärs som blir över efter tacobuffén så får ni snart ihop tillräckligt till en lasagne. Eller så steker ni ny tacofärs det går så klart också bra.

Smaskigt med lasagne. Jag blandar ut tacofärsen med lök, krossade tomater och tacosås så själva tacosmaken blir väldigt mild och det passar bra i lasagne. Vitlök, salt och vitpeppar kryddar jag med.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

TACOLASAGNE (ca 6 port)

Laga även tacopizza och tacocrepes och tacogratäng

Köttfärs

Använd ca 18 st lasagneplattor

  • 1 gul lök
  • 800 g tacokryddad köttfärs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 burk tacosås (medium ca 230 g)
  • Salt och vitpeppar

Ostsås

  • 5+5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt och vitpeppar
  • Muskotnöt
  • 200 g riven ost

Gör så här

Snåla inte med saltet när ni kryddar köttfärsen. Måttet på ugnsformen är inte exakt, anpassa efter det ni har hemma.

  1. Köttfärs : Hacka och stek gul lök. Tillsätt tacokryddad köttfärs. Pressa ner vitlök. Rör ner krossade tomater och tacosås. Smaka av med salt och vitpeppar (+ extra tacokrydda om så önskas) Låt småputtra en stund.
  2. Ostsås : Hetta i en stor kastrull upp 5 dl mjölk och vispgrädde. Rör mycket. Lägg i smör och låt smälta.
  3. Vispa i en bunke ihop 5 dl mjölk och vetemjöl (tills klumpfritt) Häll sedan sakta ner blandningen i den heta gräddmjölken.
  4. Koka upp. Rör mycket. Sänk sedan värmen. Låt sjuda i 5 min. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
  5. Rör ner osten så den smälter. Ostsåsen får inte bli för varm, då kan den bli grynig.
  6. Bred ut lite ostsås i botten på en ugnsform ca 37×32 cm. Täck med lasagneplattor. Bred på tacofärs. Bred på ostsås och sedan ett nytt lager lasagneplattor. Varva på det sättet tills lasagneplattorna är slut. Avsluta med köttfärs och ostsås.
  7. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Låt vila lite innan servering. Servera med tex. vitkålssallad

Jösses vilken god tacolasagne

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Till tacolasagne passar det bra att servera världens enklaste och godaste vitkålssallad mmm…

Bunken som jag har salladen i hittar ni på Cervera HÄR och salladsbesticken HÄR

Jag smaksätter min bechamelsås (ostsås) med riven muskotnöt. Har ni inte muskotnöt hemma så kan ni hoppa över det.

Köttfärssåsen blir smakrik och så galet god (!!!) Den passar lika bra till lasagne som att servera som köttfärssås till pasta 😛

Formen jag använde denna gången har måtten 37×32 cm

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

Kanske gillar du detta också

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
41