Inlägget innehåller annonslänkar
Räkor i het tomatsås
Hej vänner ♥ Idag är jag extra glad för här kompisar kommer ett nytt recept i bloggens toppkategori Ediths Bästa. Jag Ä L S K A R stark mat och detta är starkt, en stark räkpasta mmm…
Jag drar på rejält med cayennepeppar i slutet av tillagningen av tomatsåsen, jag tycker att det blir gott! Om ni inte vill ha det så starkt så tar ni mindre cayennepeppar. Smaka smaka… gör pastasåsen så stark som ni önskar.
Räkor i en het tomatsås det är livet det. Det är gott med pasta till den heta räksåsen men det går lika bra att servera den till ris om ni hellre vill det. Jag brukar lägga på lite extra chili och purjolök på tallriken vid servering och toppa hela maträtten med finriven parmesan.
RÄKOR I HET TOMATSÅS (ca 3 port)
Laga även: skaldjurspaj och räkröra och räksoppa
Recept
- ½ purjolök
- 1 röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
- 1 dl grädde
- 1 buljongtärning (grönsak)
- 1 tsk curry
- Salt och vitpeppar
- Cayennepeppar
- 1 burk handskalade räkor (280 g avrunnen vikt)
Topping : parmesanost (valfritt)
Gör så här
- Skölj och strimla purjolök. Stek purjolök lätt i smör eller olja. Rör ner finhackad chili. Pressa ner vitlök.
- Häll på krossade tomater och grädde. Lägg i buljongtärning. Hetta upp och låt buljongen smälta. Rör ner curry. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Låt småputtra några minuter.
- Rör ner räkor strax innan servering. Låt räkorna bli ljumna. Servera med pasta (eller ris)
Räkor i het tomatsås det är livet det
Hitta fler recept utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och Lista med pasta och pannkakor
En lyxig het tomatsås med räkor. Enkla ingredienser med liten arbetsinsats. Detta är ett topprecept!
Där såg ni några bilder från tillagningen.
Jag använder handskalade räkor som finns färdiga att köpa på burk.
Parmesanost är gott att toppa pastan med. Tycker ni om detta enkla receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR