Grahamsbröd
Hej kompisar ♥ Här kommer recept på ett mycket lättbakat bröd med grahamsmjöl i degen. Med grahamsmjöl är det enkelt att baka ett nyttigt och gott grahamsbröd (vääääldigt gott!! det kan jag lova)
När jag skapade detta receptet så utgick jag från mina grahamsfrallor och minskade mängden jäst till ett halvt paket jäst. Många vill baka billigt bröd nu och därför tänker jag att vi minskar på mängden jäst i brödet och ökar jäsningstiden istället. Det går jättebra!
4 stora brödkakor får ni ut på detta receptet. Brödkakorna skär ni sedan i önskade bitar. Minimal arbetsinsats och stort resultat. Få ingredienser och världens godaste bröd, det kan ju inte bli bättre 😀
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
GRAHAMSBRÖD (4 brödkakor)
Baka även: stora vetekakor och tekakor och buffebröd
Recept
- 6 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 25 g jäst
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 7 dl grahamsmjöl
- ca 7 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Rör ner strösocker och salt.
- Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Tag upp 1/4 av degen med mjölad hand. Forma degen till en brödkaka. Upprepa tills du har 4 brödkakor. Nagga.
- Låt grahamsbrödet jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
Minimal arbetsinsats ger världens godaste grahamsbröd
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd
Här ser ni brödkakorna när Oscar och jag naggade bröden med en gaffel. 4 brödkakor på två ugnsplåtar.
Underbart bröd med grahamsmjöl. Testa att baka detta brödet ♥ Nomnom…
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör oss så glada. KRAM