Grahamsbröd

Hej kompisar ♥ Här kommer recept på ett mycket lättbakat bröd med grahamsmjöl i degen. Med grahamsmjöl är det enkelt att baka ett nyttigt och gott grahamsbröd (vääääldigt gott!! det kan jag lova)

När jag skapade detta receptet så utgick jag från mina grahamsfrallor och minskade mängden jäst till ett halvt paket jäst. Många vill baka billigt bröd nu och därför tänker jag att vi minskar på mängden jäst i brödet och ökar jäsningstiden istället. Det går jättebra!

4 stora brödkakor får ni ut på detta receptet. Brödkakorna skär ni sedan i önskade bitar. Minimal arbetsinsats och stort resultat. Få ingredienser och världens godaste bröd, det kan ju inte bli bättre 😀

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

GRAHAMSBRÖD (4 brödkakor)

Baka även: stora vetekakor och tekakor och buffebröd

Recept

  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Rör ner strösocker och salt.
  2. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Tag upp 1/4 av degen med mjölad hand. Forma degen till en brödkaka. Upprepa tills du har 4 brödkakor. Nagga.
  5. Låt grahamsbrödet jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Minimal arbetsinsats ger världens godaste grahamsbröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Här ser ni brödkakorna när Oscar och jag naggade bröden med en gaffel. 4 brödkakor på två ugnsplåtar.

Underbart bröd med grahamsmjöl. Testa att baka detta brödet ♥ Nomnom…

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör oss så glada. KRAM

0
149

Inlägget innehåller annonslänkar

Kyckling med grönpepparsås

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra mer er. Här kommer ett tips på en väldigt enkel och smakrik kycklinggryta. Grönpepparkyckling det är mums det mmm… godare än godaste gott!

Grönpeppar är en bra smaksättare, den ger mycket smak. Jag brukar låta såsen stå och småputtra en stund så smakerna kommer fram ännu mer. Då blir det så ljuvligt gott.

Tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Hoppas att ni blir sugna på att testa våran enkla grönpepparkyckling. Och klicka på länken nedan för att testa fler av våra kycklingrecept.

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

KYCKLING MED GRÖNPEPPARSÅS (3-4 port)

Mer med kyckling : tacotårta och mango och paj

Recept

  •  3 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtäring (höns eller grönsaker)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk soya
  • Dijonsenap (eller annan senap)

Gör så här

  1. Dela kyckling i bitar. Bryn i smör. Salta och peppra.
  2. Häll på vatten. Lägg i buljongtärning. Hetta upp och låt tärningen smälta. Rör ner vispgrädde, krossade grönpepparkorn och soya. Smaka av med salt, vitpeppar och senap (och mer grönpeppar om så önskas)
  3. Låt grönpepparsåsen småputtra en stund så smakerna kommer fram ordentligt och kycklingen blir helt klar. Servera med ris och grönsaker.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Små kycklingbitar i en härlig grönpepparsås. Serveras med ris och grönsaker.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta kycklingreceptet. KRAM

0
52

Inlägget innehåller annonslänkar

Räkor i het tomatsås

Hej vänner ♥ Idag är jag extra glad för här kompisar kommer ett nytt recept i bloggens toppkategori Ediths Bästa. Jag Ä L S K A R stark mat och detta är starkt, en stark räkpasta mmm…

Jag drar på rejält med cayennepeppar i slutet av tillagningen av tomatsåsen, jag tycker att det blir gott! Om ni inte vill ha det så starkt så tar ni mindre cayennepeppar. Smaka smaka… gör pastasåsen så stark som ni önskar.

Räkor i en het tomatsås det är livet det. Det är gott med pasta till den heta räksåsen men det går lika bra att servera den till ris om ni hellre vill det. Jag brukar lägga på lite extra chili och purjolök på tallriken vid servering och toppa hela maträtten med finriven parmesan.

RÄKOR I HET TOMATSÅS (ca 3 port)

Laga även: skaldjurspaj och räkröra och räksoppa

Recept

  • ½ purjolök
  • 1 röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 dl grädde
  • 1 buljongtärning (grönsak)
  • 1 tsk curry
  • Salt och vitpeppar
  • Cayennepeppar
  • 1 burk handskalade räkor (280 g avrunnen vikt)

Topping : parmesanost (valfritt)

Gör så här

  1. Skölj och strimla purjolök. Stek purjolök lätt i smör eller olja. Rör ner finhackad chili. Pressa ner vitlök.
  2. Häll på krossade tomater och grädde. Lägg i buljongtärning. Hetta upp och låt buljongen smälta. Rör ner curry. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Låt småputtra några minuter.
  3. Rör ner räkor strax innan servering. Låt räkorna bli ljumna. Servera med pasta (eller ris)

Räkor i het tomatsås det är livet det

Hitta fler recept utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och Lista med pasta och pannkakor

En lyxig het tomatsås med räkor. Enkla ingredienser med liten arbetsinsats. Detta är ett topprecept!

Där såg ni några bilder från tillagningen.

Jag använder handskalade räkor som finns färdiga att köpa på burk.

Parmesanost är gott att toppa pastan med. Tycker ni om detta enkla receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

0
58