Inlägget innehåller annonslänkar
Hasselbackspotatis med vitlök och parmesan
Hej kompisar ♥ Så här såg det ut på våra tallrikar idag. Jag plockade fram några kycklingfiléer från frysen, skivade och stekte dem. Till kycklingen åt vi hasselbackspotatis med vitlök och parmesan och bearnaisesås (köpt i mataffären)
Hasselbackspotatis med vitlökssmak toppad med parmesanost är såååå gott (!!!) smakrikt och dundergott! Mmmm… Jag lägger in en beskrivning på hur jag gör potatisen här på bloggen och hoppas att ni blir sugna på att testa 😀
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖK OCH PARMESAN
Gör även potatisrosor och potatis i smördeg
Recept
Beräkna 2-3 potatisar/port
- 8 jämnstora potatisar (fast sort, ganska stora)
- 50 g smör
- 3-4 vitlöksklyftor
- Salt och vitpeppar
Topping : parmesanost (finriven) + smör
Gör så här
1. Skala potatisen. Torka den torr. Skär potatisen i tunna skivor men behåll botten hel (skär alltså inte helt igenom)
2. Smält smör. Pressa ner vitlök. Blanda runt potatisen i vitlökssmöret.
3. Salta och peppra mellan skivorna och på potatisen. Lägg potatisen med snittytan upp i en ugnsform. Häll på det sista smöret från kastrullen.
Ugnsformen på bilden hittar ni på Cervera HÄR
4. Tillaga mitt i ugnen 225° i 15 min.
5. Tag ut potatisen ur ugnen. Snurra runt potatisen i smöret som ligger på botten i ugnsformen. Salta och peppra. Strö på parmesanost.
6. Tillaga potatisen i ugnen igen 225° i 15 min.
7. Tag ut potatisen ur ugnen. Lägg på en klick smör på varje potatis. Strö på mer parmesanost. Salta och peppra (och ev. flingsalt)
8. Tillaga potatisen klar mitt i ugnen 225° (tills potatisen är mjuk)
Hasselbackspotatis är gott till det mesta. Till tex. grillad/stekt kött/fågel/grönsaker. Det går bra att salta och strö på mer parmesan på potatisen innan servering.
Finriven parmesanost använder jag. Parmesan går ersätta med ströbröd om så önskas. KRAM