Inlägget innehåller annonslänkar

Kassler och rislåda

Hej vänner ♥ Att laga en M Y C K E T god kassler och rislåda är enkelt! 5 minuter arbetsinsats är allt som krävs, resten sköter spisen och ugnen. Har ni färdigkokt ris i kylen (rester) så blir tillagningen ännu smidigare. Detta är så gott, ni måste testa.

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

Kassler är salt så ta det lite försiktigt med saltet när ni kryddar kasslergratängen. Jag tycker att det är gott med salladskrydda så det brukar jag toppa maträtten med när den ligger på tallriken. Mums mums…

Tallriken hittar ni på Cervera HÄR

KASSLER OCH RISLÅDA (ca 5 port)

Mer med kassler : chilisås och bombay och kasslerlåda

Recept

Börja med att koka 5 portioner ris (eller använd rester)

  • 500 g kassler
  • ½ purjolök
  • Salt och vitpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 dl majonäs
  • 0,5 dl chilisås

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Blanda kokt ris, strimlad kassler och strimlad purjolök i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Rör ihop grädde, majonäs och chilisås. Häll blandningen i gratängformen. Toppa med riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg (ca 20 min) Servera kasslergratängen med sallad. Strö gärna på lite sallaskrydda vid servering.

Att laga en kassler och rislåda är enkelt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Blanda runt kassler, purjolök och ris i en gratängform. Salta och peppra efter tycke (tänk på att kassler är salt)

Gratängformen hittar ni också på Cervera HÄR

Häll på den snabbt fixade såsen.

Toppa med valfri mängd riven ost. Gratinera kasslergratängen tills osten fått fin färg.

Tycker ni om detta enkla matreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
101

Inlägget innehåller annonslänkar

För en 20:a (!!!)


Hej kompisar ♥ Kolla här vilka fiiiina termosmuggar jag köpte på Coop sist jag var och handlade, en mugg för 20 kronor! Som hittat och de är i precis de färger och mönster som jag gillar.

Nu kan man ju tro att jag plockade med mig personalens kläder hem också när man ser vad som skymtar bakom muggarna.. hihi.. Coop har ju grön färg på sina arbetskläder.

Älskar älskar älskar! Jag har inte testat termosmuggarna än så hur bra de är vad det gäller att hålla värmen det vet jag inte men designen gillar jag väldigt mycket. Och de är till för varma drycker.

När jag vände ryggen till kom någon annan fram till kameran och började fota. Oscar ♥ Det finns många spännande bilder i min kamera som han har tagit.

Nädå inga coopkläder utan en ny klänning som är så superskön och superfin. Den älskar jag också. Grönt är skönt och just nu är det min favoritfärg på klänningar. Ni har ju sett mig i grön klänning innan här på bloggen och denna klänningen kommer säkert också att få vara med här fler gånger.

Ha det riktigt fint i eftermiddag, vi ses snart igen!

0
59

Inlägget innehåller annonslänkar

Hasselbackspotatis med vitlök och parmesan

Hej kompisar ♥ Så här såg det ut på våra tallrikar idag. Jag plockade fram några kycklingfiléer från frysen, skivade och stekte dem. Till kycklingen åt vi hasselbackspotatis med vitlök och parmesan och bearnaisesås (köpt i mataffären)

Hasselbackspotatis med vitlökssmak toppad med parmesanost är såååå gott (!!!) smakrikt och dundergott! Mmmm… Jag lägger in en beskrivning på hur jag gör potatisen här på bloggen och hoppas att ni blir sugna på att testa 😀

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖK OCH PARMESAN

Gör även potatisrosor och potatis i smördeg

Recept

Beräkna 2-3 potatisar/port

  • 8 jämnstora potatisar (fast sort, ganska stora)
  • 50 g smör
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar

Topping : parmesanost (finriven) + smör

Gör så här

1. Skala potatisen. Torka den torr. Skär potatisen i tunna skivor men behåll botten hel (skär alltså inte helt igenom)

2. Smält smör. Pressa ner vitlök. Blanda runt potatisen i vitlökssmöret.

3. Salta och peppra mellan skivorna och på potatisen. Lägg potatisen med snittytan upp i en ugnsform. Häll på det sista smöret från kastrullen.

Ugnsformen på bilden hittar ni på Cervera HÄR

4. Tillaga mitt i ugnen 225° i 15 min.

5. Tag ut potatisen ur ugnen. Snurra runt potatisen i smöret som ligger på botten i ugnsformen. Salta och peppra. Strö på parmesanost.

6. Tillaga potatisen i ugnen igen 225° i 15 min.

7. Tag ut potatisen ur ugnen. Lägg på en klick smör på varje potatis. Strö på mer parmesanost. Salta och peppra (och ev. flingsalt)

8. Tillaga potatisen klar mitt i ugnen 225° (tills potatisen är mjuk)

Hasselbackspotatis är gott till det mesta. Till tex. grillad/stekt kött/fågel/grönsaker. Det går bra att salta och strö på mer parmesan på potatisen innan servering.

Finriven parmesanost använder jag. Parmesan går ersätta med ströbröd om så önskas. KRAM

0
63