Inlägget innehåller annonslänkar
Kassler och rislåda
Hej vänner ♥ Att laga en M Y C K E T god kassler och rislåda är enkelt! 5 minuter arbetsinsats är allt som krävs, resten sköter spisen och ugnen. Har ni färdigkokt ris i kylen (rester) så blir tillagningen ännu smidigare. Detta är så gott, ni måste testa.
Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken
Kassler är salt så ta det lite försiktigt med saltet när ni kryddar kasslergratängen. Jag tycker att det är gott med salladskrydda så det brukar jag toppa maträtten med när den ligger på tallriken. Mums mums…
Tallriken hittar ni på Cervera HÄR
KASSLER OCH RISLÅDA (ca 5 port)
Mer med kassler : chilisås och bombay och kasslerlåda
Recept
Börja med att koka 5 portioner ris (eller använd rester)
- 500 g kassler
- ½ purjolök
- Salt och vitpeppar
- 4 dl grädde
- 1 dl majonäs
- 0,5 dl chilisås
Topping : Riven ost
Gör så här
- Blanda kokt ris, strimlad kassler och strimlad purjolök i en ugnsform. Salta och peppra.
- Rör ihop grädde, majonäs och chilisås. Häll blandningen i gratängformen. Toppa med riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg (ca 20 min) Servera kasslergratängen med sallad. Strö gärna på lite sallaskrydda vid servering.
Att laga en kassler och rislåda är enkelt
Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler
Blanda runt kassler, purjolök och ris i en gratängform. Salta och peppra efter tycke (tänk på att kassler är salt)
Gratängformen hittar ni också på Cervera HÄR
Häll på den snabbt fixade såsen.
Toppa med valfri mängd riven ost. Gratinera kasslergratängen tills osten fått fin färg.
Tycker ni om detta enkla matreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier