Inlägget innehåller annonslänkar

Kyckling med dragon och bacon

Hej kompisar ♥ Idag är jag såååå glad (!!!) för idag fyller jag på med ett nytt kycklingrecept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA Det är något av det roligaste jag vet 😀

I den kategorin hamnar alla mina bästa recept. Idag är det en kyckling som jag tillagar i ugn som är ett av mina bästa recept. En enkel och mycket god kycklinggratäng med dragon och bacon 😛 Mmm… missa inte den.

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Jag älskar att skriva recept, fota och dela med mig av tips och recept här på bloggen. Det har stormat lite kring mig på sociala medier för ett par dagar sedan, det har diskuterats om hur många bilder jag använder i recepten. Några upplevde det krångligt med bilder som störde i recepten, det räcker väl med en bild??

Jag driver en matblogg och i formatet blogg kan det gärna bli många bilder. Det är en av anledningarna till att jag väljer att skriva recepten i formatet blogg. Det ger mig fria ramar där jag kan vara kreativ, bakom och framför kameran och med det jag skapar i köket. Jag tycker att det är roligt.

Här finns fler bra kycklingrecept – 12 RECEPT MED KYCKLING

KYCKLING MED DRAGON OCH BACON  (ca 4 port)

Mer med kyckling : tacotårta och mango och paj

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 2-3 dl champinjoner
  • 2 paket bacon (140 g/st)
  • 1 grönsaksbuljongtärning + 0,5 dl hett vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk torkad dragon
  • 1-2 tsk sambal oelek

Gör så här

Använd färska eller konserverade champinjoner.

  1. Dela kycklingfiléer på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en gratängform.
  2. Skiva och fräs champinjoner. Klipp och knaperstek bacon.
  3. Fördela ut champinjoner och bacon över kycklingen.
  4. Lös upp buljongtärningen i 0,5 dl hett vatten. Rör ihop med grädde, creme fraiche, dragon och sambal oelek. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen i gratängformen.
  5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min (tills kycklingen är helt klar) Låt gratängen vila en stund. Servera med tex. pasta eller ris och sallad.

Kyckling med dragon och bacon är ett av mina bästa recept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

I gratängformen ligger halva kycklingfiléer och champinjoner. I stekpannan håller jag på att knapersteka bacon.

I micron värmer jag upp 0,5 dl vatten som jag löser upp buljongtärningen i. Buljongen rör jag sedan ihop med grädde, creme fraiche, dragon och sambal oelek (mängd sambal oelek efter tycke) Smakar av med salt och vitpeppar.

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

Här är kycklinggratängen redo att hoppa in i ugnen. Mitt i ugnen 225° tills kycklingen är helt klar. Ca 20 min.

Gratängformen hittar ni på Nordic Nest HÄR

Så krämig och god kycklinggratäng med dragon och bacon. Och champinjoner 😛 Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

1
123

Stekpannebröd

STEKPANNEBRÖD (ca 25 st)

Baka även fantastiska brödet nr.1 och fantastiska brödet nr.2

Recept

  • 1,5 liter rågsikt (eller tex. vetemjöl fullkorn)
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl sirap

Gör så här

Gör degen i maskin eller för hand. Arbeta ut stekpannebröden på mjölat bakbord.

  1. Rör ihop rågsikt, bakpulver och salt. Arbeta in filmjölk och sirap. Degen ska vara kompakt men lite kladdig.
  2. Forma degen till ca 25 st bollar (stora som clementiner) Tryck ut degbollarna med händerna till en rund form. Kavla sedan ut till tunnbröd (stora som pannkakor)
  3. Grädda strax över medelvärme i en torr stekpanna. När brödet bubblat lite så vänder ni det och gräddar på andra sidan. Ca 2 min. gräddningstid totalt.

Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

2
61

Inlägget innehåller annonslänkar

Frallor med fullkorn

Hej kompisar ♥ Här kommer ett supertips till er som gillar ljust bröd men vill göra det nyttigare på ett enkelt sätt. Använd kärnvetemjöl med fullkorn. Det blir såååå (!!!) gott bröd med det mjölet. Det använder jag ofta. En riktig favorit hemma hos oss. Testa testa!!

Vanliga enkla brödbullar som blir extra nyttiga med fullkornsmjöl mmm… här luktar det nybakat nu. Det är den godaste doften jag vet hihi…

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

FRALLOR MED FULLKORN (18 st)

Baka även: stora vetekakor och tekakor och buffebröd

Recept

  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ca 13 dl vetemjöl fullkorn

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt strösocker och salt. Klicka ner rumsvarmt smör.
  2. Arbeta in mjölet med maskin i minst 5 min.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Arbeta ut ca 18 frallor (knåda inte)
  5. Låt frallorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla dem sedan med vatten.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Testa att baka frallor med fullkorn

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Här har jag rullat ut den jästa degen till bullar. Nu ska bullarna jäsa på ugnsplåtarna i 30 min. Med en bakduk över.

När bullarna har jäst klart penslar jag dem med vatten. Vattnet ger en härlig skorpa, det går bra att hoppa över att pensla bullarna med vatten. De blir goda ändå, men något mjukare skorpa.

En härlig känsla med hembakat bröd. Åh vad jag älskar det. Och som jag skrivit tidigare, att baka bröd är enkelt!

Det fina kakfatet på fot hittar ni på Cervera HÄR och tallriken som skymtar till vänster i bilden hittar ni HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta brödreceptet. Det gör mig så glad. KRAM

7
103