ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Kyckling med dragon och bacon

/

Hej kompisar ♥ Idag är jag såååå glad (!!!) för idag fyller jag på med ett nytt kycklingrecept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA Det är något av det roligaste jag vet 😀

I den kategorin hamnar alla mina bästa recept. Idag är det en kyckling som jag tillagar i ugn som är ett av mina bästa recept. En enkel och mycket god kycklinggratäng med dragon och bacon 😛 Mmm… missa inte den.

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Jag älskar att skriva recept, fota och dela med mig av tips och recept här på bloggen. Det har stormat lite kring mig på sociala medier för ett par dagar sedan, det har diskuterats om hur många bilder jag använder i recepten. Några upplevde det krångligt med bilder som störde i recepten, det räcker väl med en bild??

Jag driver en matblogg och i formatet blogg kan det gärna bli många bilder. Det är en av anledningarna till att jag väljer att skriva recepten i formatet blogg. Det ger mig fria ramar där jag kan vara kreativ, bakom och framför kameran och med det jag skapar i köket. Jag tycker att det är roligt.

Här finns fler bra kycklingrecept – 12 RECEPT MED KYCKLING

KYCKLING MED DRAGON OCH BACON  (ca 4 port)

Mer med kyckling : tacotårta och mango och paj

Recept

 • 1 kg kycklingfilé
 • Salt och vitpeppar
 • 2-3 dl champinjoner
 • 2 paket bacon (140 g/st)
 • 1 grönsaksbuljongtärning + 0,5 dl hett vatten
 • 3 dl grädde
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 msk torkad dragon
 • 1-2 tsk sambal oelek

Gör så här

Använd färska eller konserverade champinjoner.

 1. Dela kycklingfiléer på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en gratängform.
 2. Skiva och fräs champinjoner. Klipp och knaperstek bacon.
 3. Fördela ut champinjoner och bacon över kycklingen.
 4. Lös upp buljongtärningen i 0,5 dl hett vatten. Rör ihop med grädde, creme fraiche, dragon och sambal oelek. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen i gratängformen.
 5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min (tills kycklingen är helt klar) Låt gratängen vila en stund. Servera med tex. pasta eller ris och sallad.

Kyckling med dragon och bacon är ett av mina bästa recept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

I gratängformen ligger halva kycklingfiléer och champinjoner. I stekpannan håller jag på att knapersteka bacon.

I micron värmer jag upp 0,5 dl vatten som jag löser upp buljongtärningen i. Buljongen rör jag sedan ihop med grädde, creme fraiche, dragon och sambal oelek (mängd sambal oelek efter tycke) Smakar av med salt och vitpeppar.

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

Här är kycklinggratängen redo att hoppa in i ugnen. Mitt i ugnen 225° tills kycklingen är helt klar. Ca 20 min.

Gratängformen hittar ni på Nordic Nest HÄR

Så krämig och god kycklinggratäng med dragon och bacon. Och champinjoner 😛 Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00