Inlägget innehåller annonslänkar

Biffar fyllda med färskost

Hej kompisar ♥ Här kommer ett smaskigt tips. När ni gör vanliga köttfärsbiffar så kan ni enkelt göra biffarna extra goda genom att fylla dem med färskost. Mängden färskost avgör ni själva och vilken smak på färskost ni använder tar ni efter tycke 😛 Så enkelt och sååå gott (!!!)

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

BIFFAR FYLLDA MED FÄRSKOST (8 st)

Provstek en liten bit köttfärs och smaka av kryddningen.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Biffar

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 msk salt
  • 600 g köttfärs

Fyllning : Smaksatt färskost (tex. smak av soltorkad tomat eller kantarell)

Gör så här

  1. Rör ihop ägg, havregryn, vatten, lök, vitpeppar och salt. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  2. Arbeta ut hälften av färsen till 8 biffar. Lägg en valfri stor klick färskost på varje biff.
  3. Arbeta ut 8 biffar av den sista färsen. Lägg på som lock över varje biff. Tryck till kanterna runt om.
  4. Stek varje biff i en klick smör tills genomstekt (ca 4 min/sida)

Färskostfyllda biffar passar till ugnspotatis, ris, pasta, sallad, kalla såser och varma såser. På bilden ser ni en potatisgratäng.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Biff fylld med färskost, potatisgratäng och vitlökssås (recept på vitlökssåsen nedan) Mmmm…

Vitlökssås : Rör ihop 3 dl creme fraiche med 4-5 pressade vitlöksklyftor och 1 msk olivolja. Rör ner 1 tsk citronpeppar och 1 tsk strösocker. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera vitlökssåsen kall.

Färskost med soltorkad tomat är så gott (!!!) Ni kan fylla köttfärsbiffarna med valfri smak på färskosten. Det finns många goda smaker att välja på.

Lägg en klick färskost på en biff. Lägg sedan en biff över som lock. Tryck till kanterna så inte färskosten rinner ut under stekningen.

Så smakrika och supergoda blir biffarna fyllda med färskost.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
78

Inlägget innehåller annonslänkar

Vallmokaka

VALLMOKAKA – KLICKA FÖR FLER BILDER

Baka även citronkladdkaka och citronrutor och citronsnittar

Vallmokaka

  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner
  • 0,5 dl vallmofrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Glasyr : 4 dl florsocker och 1 citron

Gör så här

  1. Vallmokaka : Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronerna. Blanda ner citronskal och vallmofrö i äggblandningen.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sedan ner pressad citron (ca 0,5 dl) och mjölk.
  4. Fördela ut smeten i en noga smord avlång form. Brödform.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 35-40 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad) Låt kallna helt.
  6. Glasyr : Blanda florsocker med pressad citron (tills önskad konsistens) Blir glasyren tunn så tillsätter ni mer florsocker. Räcker inte citronsaften så kan ni tillsätta lite vatten.
  7. Täck citronkakan med glasyr och strö på finrivet citronskal. Låt glasyren stelna. Servera vallmokakan kylskåpskall. Baka gärna kakan dagen innan servering.

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

0
68

Inlägget innehåller annonslänkar

Stor hallongrotta

STOR HALLONGROTTA – KLICKA FÖR FLER BILDER

Gör även halloncheesecake och blåbärskaka och drottningpaj

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner ägget.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i degen.
  3. Tryck med mjölad hand ut degen i botten på en springform (eller en pajform) Ø ca 24 cm.
  4. Fördela ut sylt i mitten av kakan. Lämna kanten utan sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt den stora hallongrottan svalna. Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass 😛

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

0
69