Havrebullar
Hej kompisar, idag har jag plockat fram ett brödrecept här från receptarkivet och bakat de allra godaste brödbullarna med havregryn 😛 Havregryn i degen och havregryn på toppen.
Ni bara måste testa att baka dessa havrebullar nomnom… de är så saftiga och goda. Och lättbakade! Självklart går detta brödet bra att frysa, låt sedan tina sakta i rumstemperatur.
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
HAVREBULLAR (16 st)
Baka även potatisfrallor och grahamsbullar och solrosfrallor
Recept
- 5 dl vatten
- 3 msk rapsolja
- 25 g jäst
- 4 dl havregryn
- 1 msk strösocker
- 1,5 tsk salt
- ca 10 dl vetemjöl
Topping : vatten + havregryn
Gör så här
- Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Arbeta sedan in havregryn, strösocker, salt och vetemjöl.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Arbeta ut 16 bullar. Pensla med vatten. Toppa sedan med havregryn.
- Låt jäsa på bakplåtar under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.
Havrebullar som är saftiga och mycket goda
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor
Ca 16 havrebullar får ni ut på detta receptet.
Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta brödreceptet. Det gör mig så glad. KRAM