Havrebullar

Hej kompisar, idag har jag plockat fram ett brödrecept här från receptarkivet och bakat de allra godaste brödbullarna med havregryn 😛 Havregryn i degen och havregryn på toppen.

Ni bara måste testa att baka dessa havrebullar nomnom… de är så saftiga och goda. Och lättbakade! Självklart går detta brödet bra att frysa, låt sedan tina sakta i rumstemperatur.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

HAVREBULLAR (16 st)

Baka även potatisfrallor och grahamsbullar och solrosfrallor

Recept

  • 5 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl

Topping : vatten + havregryn

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Arbeta sedan in havregryn, strösocker, salt och vetemjöl.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Arbeta ut 16 bullar. Pensla med vatten. Toppa sedan med havregryn.
  4. Låt jäsa på bakplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Havrebullar som är saftiga och mycket goda

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Ca 16 havrebullar får ni ut på detta receptet.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta brödreceptet. Det gör mig så glad. KRAM

2
115

Inlägget innehåller annonslänkar

Kycklinggratäng med bacon


Godaste godaste gott (!!!) Har ni testat min supergoda kycklinggratäng med bacon? Den är sååå smaskig 😛 Kyckling och bacon passar ju så bra ihop, åh vad jag älskar det. Det slår det mesta tycker jag, det är så perfekt med kyckling till fredagsmys eller när man vill laga något extra festligt och gott. Mums! Goda matlådor ger det också. Så här enkelt gör ni:

Den fina tallriken hittar ni på Cervera HÄR och gratängformen nedan hittar ni på Nordic Nest HÄR

KYCKLINGGRATÄNG MED BACON (ca 4 port)

Mer med kyckling : tacotårta och mango och krämig

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl champinjoner (färska eller konserverade)
  • 2 paket bacon (140 g/st)
  • 0,5 dl hett vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk torkad dragon
  • 1-2 tsk sambal oelek (mängd efter tycke)

Gör så här

Klicka för beskrivande bilder – HÄR

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn kycklingen i smör. Salta och peppra. Lägg över i en gratängform.
  2. Skiva och fräs champinjoner. Klipp och knaperstek bacon.
  3. Strö ut champinjoner och bacon över kycklingfiléerna.
  4. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Blanda samman med grädde, creme fraiche, dragon och sambal oelek. Salta och peppra efter tycke. Häll den krämiga såsen i gratängformen.
  5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Låt sedan gratängen vila en stund. Servera med tex. pasta eller ris och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
75

Melwins moppe är här

Hej kompisar ♥ Att nu har jag en glad kille här hemma, vi har varit och hämtat Melwins moped – Läs även här

Så fin är den och Melwin är jättenöjd. Det känns så kul att se ♥

Brorsan Ludwig fick följa med en sväng också.

Och Oscar fick provsitta och åka med pappa senare på kvällen. Alla tre killarna var så glada över mopeden så den kommer nog köras mycket framöver.

Som ni ser på bilderna så har vi haft kanonfint väder hos oss idag. Hur har vädret varit hos er? KRAM

0
63