Inlägget innehåller annonslänkar
Lasagne i stekpanna
Tjoho hej vänner ♥ Här kommer ett nytt recept i bloggens bästa kategori som jag kallar för EDITHS BÄSTA. Världens godaste och smidigaste lasagne i stekpanna 😛 Eller i en stor gryta.
Detta är ett riktigt topprecept och det får hoppa in här på bloggen tillsammans med mina andra recept med köttfärs. Missa inte!
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR
När jag gör lasagne i stekpanna eller i gryta så blir det en så kallad öppen lasagne. Jag har köttfärs och lasagneplattor i botten och en sås som topping och överst ost.
För att göra det extra smidigt så använder jag en köpt sås som är tänkt att använda till lasagne (bild nedan) Vill ni inte använda den såsen som jag brukar använda så kan ni använda tex. Keldas ostsås istället eller någon annan färdig bechamelsås.
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
LASAGNE I STEKPANNA (ca 4 port)
Laga även tacopizza och potatis och köttfärsgratäng
Recept
- 1 gul lök
- 500 g köttfärs
- Salt och vitpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 förp. krossade tomater (ca 400 g/st)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk fryst basilika
- 1,5 msk torkad oregano
- 1 burk dolmio sås till lasagne 470 g (se bild nedan)
Övrigt : ca 8 lasagneplattor
Valfritt : Riven ost
Gör så här
Gör lasagne i en stor stekpanna med hög kant eller en stor gryta.
- Hacka och fräs gul lök. Fräs köttfärs smuligt. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
- Häll på krossade tomater. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner tomatpuré, basilika och smulad torkad oregano. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Bryt lasagneplattor i grova bitar. Tryck ner i köttfärsen. Toppa med den färdiga såsen. Låt småkoka under lock tills pastan är klar. Toppa med riven ost i slutet och låt smälta. Låt vila lite innan servering.
Ediths Bästa lasagne i stekpanna
Hitta snabbt utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en Lista med kött och köttfärs
Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken
Bryt lasagneplattor i bitar och tryck ner dem i köttfärssåsen.
Toppa köttfärsen med den färdiga såsen 😛
Tillaga under lock tills pastan mjuknat.
Strö på ost. Låt smälta under lock (det går bra att hoppa över ost om så önskas)
Så krämig och god öppen lasagne med mycket liten arbetsinsats. Hoppas att ni gillar ♥ KRAM