Inlägget innehåller annonslänkar

Lasagne i stekpanna

Tjoho hej vänner ♥ Här kommer ett nytt recept i bloggens bästa kategori som jag kallar för EDITHS BÄSTA. Världens godaste och smidigaste lasagne i stekpanna 😛 Eller i en stor gryta.

Detta är ett riktigt topprecept och det får hoppa in här på bloggen tillsammans med mina andra recept med köttfärs. Missa inte!

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

När jag gör lasagne i stekpanna eller i gryta så blir det en så kallad öppen lasagne. Jag har köttfärs och lasagneplattor i botten och en sås som topping och överst ost.

För att göra det extra smidigt så använder jag en köpt sås som är tänkt att använda till lasagne (bild nedan) Vill ni inte använda den såsen som jag brukar använda så kan ni använda tex. Keldas ostsås istället eller någon annan färdig bechamelsås.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

LASAGNE I STEKPANNA (ca 4 port)

Laga även tacopizza och potatis och köttfärsgratäng

Recept

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • Salt och vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 förp. krossade tomater (ca 400 g/st)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk fryst basilika
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 1 burk dolmio sås till lasagne 470 g (se bild nedan)

Övrigt : ca 8 lasagneplattor

Valfritt : Riven ost

Gör så här

Gör lasagne i en stor stekpanna med hög kant eller en stor gryta.

  1. Hacka och fräs gul lök. Fräs köttfärs smuligt. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Häll på krossade tomater. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta. Rör ner tomatpuré, basilika och smulad torkad oregano. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Bryt lasagneplattor i grova bitar. Tryck ner i köttfärsen. Toppa med den färdiga såsen. Låt småkoka under lock tills pastan är klar. Toppa med riven ost i slutet och låt smälta. Låt vila lite innan servering.

Ediths Bästa lasagne i stekpanna

Hitta snabbt utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en Lista med kött och köttfärs

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

Bryt lasagneplattor i bitar och tryck ner dem i köttfärssåsen.

Toppa köttfärsen med den färdiga såsen 😛

Tillaga under lock tills pastan mjuknat.

Strö på ost. Låt smälta under lock (det går bra att hoppa över ost om så önskas)

Så krämig och god öppen lasagne med mycket liten arbetsinsats. Hoppas att ni gillar ♥ KRAM

0
74

Inlägget innehåller annonslänkar

Tiktokpasta

Hej kompisar ♥ Jamen vi kör väl ett till recept från tiktok. Tiktokpasta denna enkla pasta får ni bara inte missa, den är så smidig att göra. Och jösses så god alltså! Ä L S K A R

Tiktokpasta innehåller fetaost men som jag berättat innan så brukar jag använda vitost istället för fetaost. Både fetaost och vitost blir gott, ta det ni har hemma och gillar bäst. Som pasta brukar använda spaghetti men det går bra med valfri pasta.

TIKTOKPASTA (4-5 port)

Laga även laxpasta och kräftpasta och räkpasta

Recept

  • 500 g cocktailtomater (valfri färg)
  • 0,5 dl olivolja (ca)
  • 1 msk torkad oregano
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
  • 2 förp. fetaost (eller vitost) 2×150 g
  • 4 port spaghetti (ca 250 g okokt)

Topping : Färsk eller fryst basilika (valfritt)

Gör så här

Spara ev. lite pastavatten efter pastan kokat. Läs nedan.

  1. Lägg cocktailtomater, olivolja och smulad torkad oregano i en gratängform. Pressa vitlök över. Salta och peppra. Blanda runt.
  2. Lägg fetaost eller vitost i mitten i formen.
  3. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 25 min.
  4. Mosa fetosten och tomaterna i ugnsformen.
  5. Rör ner nykokt spaghetti. Späd med lite pastavatten om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Toppa med basilika.

Tiktokpasta är smidigt och jösses så god

Hitta snabbt utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en – Lista med soppor, potatis & grönsaker

500 g cocktailtomater rullade i olivolja, oregano och vitlök. Salt och peppar. I mitten lägger ni två block med fetaost eller vitost och så in i ugnen 225° i ca 25 min.

Mosa tomaterna och fetaosten. Blanda med pasta 😀 Visst var det enkelt! Kram och lycka till ♥

Ugnsformen som jag använde hittar ni på Cervera HÄR

0
55

Inlägget innehåller annonslänkar

Citronposset

Mamma mamma du bara måste testa efterrätten som vi såg på Tiktok, den heter citronposset och den är så enkel att göra! Så lät det hemma hos oss för ett par dagar sedan ♥

Jag blev nyfiken och började gooogla på denna desserten och jag hittade massor av recept på citronposset och den kallades även lemonposset.

Har ni testat? Detta receptet var nytt för mig och herrejösses vad gott det var. Det påminner om pannacotta 😛 En enkel och att krämig citrondessert. Missa inte! Jag är så glad att barnen tipsade mig 😀

Kanske gillar ni även detta: 15 RECEPT MED CITRUS

CITRONPOSSET (3 port)

Gör även citronmarängkaka och citronrutor och citrondrömmar

Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron (skalet och ca 0,5 dl citronsaft)

Gör så här

Använd gärna ekologisk citron

  1. Småkoka under omrörning ihop vispgrädde och strösocker (ca 4 min) Drag kastrullen åt sidan.
  2. Rör ner finrivet citronskal och citronsaft. Rör tills det tjocknar. Låt svalna några minuter i kylen.
  3. Häll upp i 3 portionsglas.
  4. Låt stå i kylen i 3 timmar (eller längre) Toppa ev. med hallon innan servering.

Citronposset är enkelt att göra

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Toppa gärna citronposset med färska hallon.

Vispgrädde och strösocker i en kastrull. Nu ska det småkoka i ca 4 min.

Blandningen tjocknar lite när den småkokar. När ni rör ner citronsaft och citronskal så tjocknar den lite till och efter några minuter i kylen har den tjocknat lagom mycket.

3 dessertglas med citronposset. Nu ska de få hoppa in i kylen och stelna till perfekt konsistens 😛 Sedan toppar vi med färska hallon. KRAM

De fina dessertglasen hittar ni på Cervera HÄR

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
73