Chokladkaka med smörglasyr
Min bästa chokladkaka med min godaste glasyr. En smörglasyr. Med den säger jag hej till er idag mina vänner ♥ Denna chokladkakan med glasyr är så saftig och god (!!!) Ni bara måste testa att baka den.
Jag använder vanliga enkla ingredienser i detta receptet, sådant som ofta finns hemma. Kakan blir ganska hög så det blir rejäla bitar, minst 12-15 stycken.
Missa inte! – Rabattkod 20% giltig i 48 timmar – LÄS HÄR
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
BLOGGENS STARTSIDA (klicka på länken)
CHOKLADKAKA MED SMÖRGLASYR
Baka även kärleksmumskaka och kokostosca och spetskaka
Smet
- 200 g mjukt smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Chokladmjölk : 1,5 dl strösocker, 1,5 dl kakao och 3 dl mjölk
Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten
Topping : Kokos eller strössel (valfritt)
Gör så här
- Chokladmjölk : Koka ihop chokladmjölken. Rör. Låt svalna.
- Smet : Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ner chokladmjölk.
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Sikta eller blanda ner mjölblandningen i smeten. Fördela ut i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min. Låt kakan kallna.
- Glasyr : Smält smöret. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med vatten till en krämig konsistens. Bred ut glasyr på den kalla chokladkakan. Toppa med kokos eller strössel.
Rejäla bitar av chokladkaka med glasyr
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Oscar hälsar att detta var den godaste kakan han ätit ♥
Innan ni sätter igång med smeten så kokar ni ihop en chokladmjölk på socker, kakao och mjölk. Chokladmjölken ska sedan användas i smeten.
Kolla vilka goda chokladbitar med smörglasyr på toppen 😛
Ni kan toppa kakan med kokos eller strössel eller enbart glasyr.
Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. KRAM