Inlägget innehåller annonslänkar
Zucchinikaka med chokladtryffel
Heeej ♥ I helgen bara måste ni testa att baka en saftig zucchinikaka med chokladtryffel 😛 Den är sååå god (!!!) Zucchinikaka är en av de saftigaste kakor man kan baka och det går nästan inte att misslyckas när man har zucchini i kakan. Den blir saftig, det lovar jag.
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
För att göra zucchinikakan extra festlig så är det trevligt med en chokladtryffel på toppen. Om ni inte vill toppa med tryffel så går det jättebra att äta kakan som en vanlig saftig mjuk kaka att äta med handen. Med tryffel på kakan är det trevligt att servera den med en klick vispad grädde.
Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR
ZUCCHINIKAKA MED CHOKLADTRYFFEL
Fler goda kakor : silviakaka och spetskaka och kanelrutor
Zucchinikaka
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl rapsolja
- 1 zucchini (ca 5 dl riven)
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladtryffel
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
Gör så här
Skala zucchini om så önskas. Det går bra att behålla skalet på.
- Zucchinikaka : Elvispa ägg, strösocker och rapsolja i ca 2 min. Rör ner grovt riven zucchini.
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form 20×30 cm.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Låt kallna.
- Chokladtryffel : Rör och hetta upp strösocker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Rör sedan ner mörk choklad delad i bitar.
- Rör lite då och då och låt småkoka tills glasyren tjocknar (ca 15 min) Drag sedan kastrullen åt sidan och rör ner smöret. Låt kallna i kylen tills den tjocknat mer. Rör om ibland.
- Bred ut chokladtryffel över kakan. Låt stelna några timmar i kylen. Servera med tex. vispad grädde.
Zucchinikaka är en mycket saftig kaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Missa inte denna goda chokladkakan med zucchini i smeten ♥
Jag fick ut ca 5 dl riven zucchini efter jag rev den på grova sidan på rivjärnet. Det är lagom mängd till denna zucchinikakan. Jag skalar inte zucchini innan jag river den.
Vispat ägg, strösocker och rapsolja. Riven zucchini. Vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker blandat. Det är viktigt att blanda ihop mjölblandningen noga så bakpulvret blandas ut ordentligt.
Sedan är det bara att blanda ihop smeten efter beskrivningen i receptet ovan.
Häll ut chokladsmeten i en form ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt sedan kallna.
Chokladtryffeln har stelnat i kylen. Dags att hälla ut den över kakan. Ställ sedan in kakan i kylen några timmar innan servering. Lycka till!