Sjuhålskaka

Heeej ♥ Här kommer ett recept på en av de godaste kakorna jag vet. Sjuhålskaka heter denna goda (!!!) kakan. Tanken är att man ska göra 7 hål i sjuhålskakan men såklart kan man göra hur många hål i kakan som man vill.

Goda recept med rabarber : 20 RECEPT MED RABARBER

I hålen kommer sedan den härliga chokladglasyren att sjunka ner. Glasyr i kakan och glasyr uppe på kakan. Det kan ju inte bli bättre!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

SJUHÅLSKAKA

Baka även : strösselrutor och kompakt tigerkaka och muffins

Kaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl filmjölk

Glasyr

  • 125 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Kaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner smält smör. Rör ner filmjölk.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt kallna.
  5. Tryck flera hål i kakan med tex. skaftet av en slev.
  6. Glasyr : Småkoka ihop smör, strösocker, vispgrädde, vaniljsocker och kakao. Tills glasyren tjocknar ca 10-15 min. Rör ofta.
  7. Täck kakan och hålen med glasyr. Låt stelna i kylen. Servera sjuhålskakan kylskåpskall.

Gör så många hål i sjuhålskakan som ni vill

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Med ett skaft går det enkelt att göra hål där glasyren sedan kommer att sjunka ner.

Smaskigt smaskigt… Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. KRAM

2
127

Inlägget innehåller annonslänkar

Kräm av röda vinbär

Kräm hör sommaren till tycker jag. Denna gången plockade jag av röda vinbär ute i trädgården och gjorde vinbärskräm. Så somrigt och gott!! Vinbär är surt så hur mycket ni vill söta krämen är en smaksak. Ni kan ta både mer och mindre socker än det som jag skrivit i receptet.

Baka även min vinbärskaka med topping och vinbärsmuffins

KRÄM AV RÖDA VINBÄR

Gör även: mannafrutti och jordgubbskräm och green goddess

Recept

  • 7 dl röda vinbär
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1-2 tsk vaniljsocker (ca)

Redning : 3 msk vatten + 1,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka röda vinbär, strösocker och vatten tills bären är sönderkokta (ca 5 min) Sila blandningen slät.
  2. Koka upp igen. Smaka av med valfri mängd vaniljsocker (eller mer strösocker och uteslut vaniljsocker)
  3. Rör ihop vatten och potatismjöl till en redning.
  4. Häll sakta ner redningen i den heta krämen. Koka upp igen. Rör.
  5. Låt krämen kallna. I kylen tjocknar vinbärskrämen ännu mer. Servera med tex. grädde blandad med lite mjölk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber

Röda vinbär plockade i trädgården 😛

Vinbär, strösocker och vatten i en kastrull. Skulle det vara pinnar kvar på vinbären så gör det ingenting. Koka nu sönder vinbären. Tryck ev. lite med sleven på bären under kokningen.

När de sönderkokade vinbären silats så ser det ut så här. Smaka av med valfri mängd vaniljsocker (eller strösocker)

Vatten och potatismjöl blir en redning som får vinbärskrämen att tjockna. Tillsätt redningen i den heta krämen och koka upp igen. Lycka till!

Skålen kommer från Åhléns och ni hittar den HÄR

0
46

Saftig chokladkaka

Hej igen vänner ♥ Nu när ni är så många som söker efter recept på sockerkaka så måste jag ju bara tipsa er om min saftiga chokladsockerkaka. Här på bilden ser ni chokladkakan toppad med glasyr men det är så klart valfritt. Denna kakan är god både med och utan glasyr. Och den blir väldigt saftig! Mitt bästa recept på chokladkaka.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

SAFTIG CHOKLADKAKA – KLICKA FÖR FLER BILDER

Baka även saftig äppelkaka och banankaka och spetskaka

Smeten

  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Chokladmjölk : 1,5 dl strösocker, 1,5 dl kakao och 3 dl mjölk

Glasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten

Gör så här

Toppa gärna den saftiga chokladkakan med strössel eller kokos.

  1. Chokladmjölk : Koka ihop strösocker, kakao och mjölk. Rör. Låt svalna.
  2. Smeten : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ner chokladmjölken.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Sikta eller rör ner blandningen i smeten. Fördela ut i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min. Låt chokladkakan kallna.
  5. Glasyr : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan och rör ner florsocker. Tillsätt vatten tills en krämig konsistens. Bred ut glasyren på den kalla kakan. Toppa med kokos eller strössel om så önskas.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
62