Sjuhålskaka
Heeej ♥ Här kommer ett recept på en av de godaste kakorna jag vet. Sjuhålskaka heter denna goda (!!!) kakan. Tanken är att man ska göra 7 hål i sjuhålskakan men såklart kan man göra hur många hål i kakan som man vill.
Goda recept med rabarber : 20 RECEPT MED RABARBER
I hålen kommer sedan den härliga chokladglasyren att sjunka ner. Glasyr i kakan och glasyr uppe på kakan. Det kan ju inte bli bättre!
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
SJUHÅLSKAKA
Baka även : strösselrutor och kompakt tigerkaka och muffins
Kaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl filmjölk
Glasyr
- 125 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Gör så här
- Kaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner smält smör. Rör ner filmjölk.
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt kallna.
- Tryck flera hål i kakan med tex. skaftet av en slev.
- Glasyr : Småkoka ihop smör, strösocker, vispgrädde, vaniljsocker och kakao. Tills glasyren tjocknar ca 10-15 min. Rör ofta.
- Täck kakan och hålen med glasyr. Låt stelna i kylen. Servera sjuhålskakan kylskåpskall.
Gör så många hål i sjuhålskakan som ni vill
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Med ett skaft går det enkelt att göra hål där glasyren sedan kommer att sjunka ner.
Smaskigt smaskigt… Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. KRAM