Krämig köttfärspaj

Hej kompisar ♥ Här kommer ett nytt recept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA I den kategorin samlar jag mina allra bästa recept. Denna köttfärspajen passar bra där. Världens godaste krämiga köttfärspaj. Vill ni testa ett nytt recept med köttfärs så testa denna pajen 😀 Mmmm.. krämigt och så gott (!!!)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KRÄMIG KÖTTFÄRSPAJ 

Laga även tacopizza och potatis och köttfärsgratäng

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • Salt och vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 200 g färskost (vitlök eller vitlök/örter)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3-4 dl creme fraiche 34%
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Fyllning : Fräs köttfärs och hackad lök. Salta och peppra. Tillsätt tärnad paprika. Rör ner färskost och paprikapulver. Smaka av med sambal oelek (jag använder 2 tsk)
  3. Häll köttfärsen i pajskalet. Täck med creme fraiche (jag använder 4 dl) Toppa med ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min. Låt vila lite innan servering. Servera pajen med grönsaker och bröd

Världens godaste krämiga köttfärspaj

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs

Köttfärs, gul lök och paprika. Fräs runt tills köttfärsen är genomstekt.

Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken

Rör sedan ner smaksatt färskost i köttfärsröran. Jag använder färskost med smak av vitlök och örter. 200 g är lagom till denna pajen.

När köttfärsröran är i pajskalet så klickar ni ut creme fraiche (mängd efter tycke) och smetar ut den med en sked så det täcker över hela köttfärspajen.

Toppa pajen med riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg. Ca 25 min.

Tryck på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta köttfärsreceptet. KRAM

8
251

Sjuhålskaka

Heeej ♥ Här kommer ett recept på en av de godaste kakorna jag vet. Sjuhålskaka heter denna goda (!!!) kakan. Tanken är att man ska göra 7 hål i sjuhålskakan men såklart kan man göra hur många hål i kakan som man vill.

Goda recept med rabarber : 20 RECEPT MED RABARBER

I hålen kommer sedan den härliga chokladglasyren att sjunka ner. Glasyr i kakan och glasyr uppe på kakan. Det kan ju inte bli bättre!

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

SJUHÅLSKAKA

Baka även : strösselrutor och kompakt tigerkaka och muffins

Kaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl filmjölk

Glasyr

  • 125 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Kaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner smält smör. Rör ner filmjölk.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt kallna.
  5. Tryck flera hål i kakan med tex. skaftet av en slev.
  6. Glasyr : Småkoka ihop smör, strösocker, vispgrädde, vaniljsocker och kakao. Tills glasyren tjocknar ca 10-15 min. Rör ofta.
  7. Täck kakan och hålen med glasyr. Låt stelna i kylen. Servera sjuhålskakan kylskåpskall.

Gör så många hål i sjuhålskakan som ni vill

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Med ett skaft går det enkelt att göra hål där glasyren sedan kommer att sjunka ner.

Smaskigt smaskigt… Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. KRAM

2
127

Inlägget innehåller annonslänkar

Kräm av röda vinbär

Kräm hör sommaren till tycker jag. Denna gången plockade jag av röda vinbär ute i trädgården och gjorde vinbärskräm. Så somrigt och gott!! Vinbär är surt så hur mycket ni vill söta krämen är en smaksak. Ni kan ta både mer och mindre socker än det som jag skrivit i receptet.

Baka även min vinbärskaka med topping och vinbärsmuffins

KRÄM AV RÖDA VINBÄR

Gör även: mannafrutti och jordgubbskräm och green goddess

Recept

  • 7 dl röda vinbär
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1-2 tsk vaniljsocker (ca)

Redning : 3 msk vatten + 1,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka röda vinbär, strösocker och vatten tills bären är sönderkokta (ca 5 min) Sila blandningen slät.
  2. Koka upp igen. Smaka av med valfri mängd vaniljsocker (eller mer strösocker och uteslut vaniljsocker)
  3. Rör ihop vatten och potatismjöl till en redning.
  4. Häll sakta ner redningen i den heta krämen. Koka upp igen. Rör.
  5. Låt krämen kallna. I kylen tjocknar vinbärskrämen ännu mer. Servera med tex. grädde blandad med lite mjölk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber

Röda vinbär plockade i trädgården 😛

Vinbär, strösocker och vatten i en kastrull. Skulle det vara pinnar kvar på vinbären så gör det ingenting. Koka nu sönder vinbären. Tryck ev. lite med sleven på bären under kokningen.

När de sönderkokade vinbären silats så ser det ut så här. Smaka av med valfri mängd vaniljsocker (eller strösocker)

Vatten och potatismjöl blir en redning som får vinbärskrämen att tjockna. Tillsätt redningen i den heta krämen och koka upp igen. Lycka till!

Skålen kommer från Åhléns och ni hittar den HÄR

0
46