Krämig köttfärspaj
Hej kompisar ♥ Här kommer ett nytt recept i bloggens toppkategori EDITHS BÄSTA I den kategorin samlar jag mina allra bästa recept. Denna köttfärspajen passar bra där. Världens godaste krämiga köttfärspaj. Vill ni testa ett nytt recept med köttfärs så testa denna pajen 😀 Mmmm.. krämigt och så gott (!!!)
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
KRÄMIG KÖTTFÄRSPAJ
Laga även tacopizza och potatis och köttfärsgratäng
Pajdeg
- 150 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- Salt och vitpeppar
- 1 röd paprika
- 200 g färskost (vitlök eller vitlök/örter)
- 1 msk paprikapulver
- 1-2 tsk sambal oelek
- 3-4 dl creme fraiche 34%
- 2 dl riven ost
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i 30 min.
- Fyllning : Fräs köttfärs och hackad lök. Salta och peppra. Tillsätt tärnad paprika. Rör ner färskost och paprikapulver. Smaka av med sambal oelek (jag använder 2 tsk)
- Häll köttfärsen i pajskalet. Täck med creme fraiche (jag använder 4 dl) Toppa med ost.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min. Låt vila lite innan servering. Servera pajen med grönsaker och bröd
Världens godaste krämiga köttfärspaj
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs
Köttfärs, gul lök och paprika. Fräs runt tills köttfärsen är genomstekt.
Fler middagstips – 15 maträtter till tallriken
Rör sedan ner smaksatt färskost i köttfärsröran. Jag använder färskost med smak av vitlök och örter. 200 g är lagom till denna pajen.
När köttfärsröran är i pajskalet så klickar ni ut creme fraiche (mängd efter tycke) och smetar ut den med en sked så det täcker över hela köttfärspajen.
Toppa pajen med riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg. Ca 25 min.
Tryck på ♥ nedan om ni blir sugna på att testa detta köttfärsreceptet. KRAM