Mina populära havrerutor

HAVRERUTOR (ca 30 st)

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 200 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 6 dl havregryn
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 3 msk vetemjöl
 • 3 msk ljus sirap

Gör så här

 1. Smält smöret och drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna.
 2. Tryck ut allt i en långpanna 30×40 cm (klä med bakplåtspapper först om plåten behöver det)
 3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna lite. Skär i rutor. Ät kakan med handen eller servera havrekakan med glass.
0
69

Använd bra hårvårdsprodukter i sommar

Reklam för Bobbys Hair Care

Hej kompisar ♥ Hur går det? Har ni kommit igång med Bobbys hårvårdsprodukter? Nu när det blir mycket sol och bad så är det viktigare än någonsin att ta hand om håret med bra hårprodukter. Jag kör Bobbys året om och självklart även nu under sommaren.

Ni kan använda min rabattkod när ni handlar hårvårdsprodukterna. Med rabattkoden MADAME får ni 20% rabatt på ett helt köp på Bobbys.se Rabattkoden gäller i 48 timmar.

Här ser ni några av mina favoriter. Hydrate-serien är de produkter som jag använder mest av här hemma. Hydrate Moisture hårinpackning är jag så förtjust i, den är så bra (!!!) Mitt hår älskar verkligen den hårinpackningen och jag är så glad att jag har hittat så rätt.

Alla produkterna hittar ni här 🙂 Klicka på rosa texten!


I min lilla korg har jag självklart även de fina mistarna. Jag använder dem både till håret och kroppen och jag får inte nog av den härliga doften. Starka parfymer är inget för mig men detta! Jag Ä L S K A R den underbara och ”lagom” starka doften. En fullträff tycker jag 😀

Till vänster ser ni Multi Reapir Hair & Body Mist Den har doftnoter av vanilj, blommor som jasmin och ros och har en underton av sandelträ.

Till höger ser ni (Hydrate & Moisture) Hair & Body Mist med doftnoter av citrus, exotiska frukter och cederträ.

Ja här har vi dem, mitt favoritschampo och balsam. Hydrate schampo och balsam 1000 ml det är stora och rejäla flaskor som räcker länge. De har en självklar plats i vårat badrum.

Så smidiga pumpflaskor för hela familjen. Prisvärda och lyxiga! Vill ni köpa hårvårdsprodukter av högsta salongskvalitet till ett bra pris så passa på nu. Med rabattkoden MADAME får ni 20% rabatt på ett helt köp på Bobbys.se Rabattkoden gäller i 48 timmar på allt i shoppen. Missa inte!

Hydrate schampo och balsam finns även i 250 ml flaskor.

En självklar plats i min lilla korg har även denna flaskan. Balsamspray + värmeskydd Den är ett absolut måste för mig och min dotter Fanny. Både Fanny och jag använder plattång och värmeskyddet hjälper till att skydda håret mot onödigt slitage och så återfuktar det håret så härligt. En grymt bra produkt med flera funktioner.

Det var några av mina favoriter ♥ Vilka av Bobbys produkter är era favoriter? KRAM

Rabattkod

0
51

Inlägget innehåller annonslänkar

Smördeg med köttfärs

Hej fina ni ♥ Idag lagade vi smördegsinbakad köttfärsrulle till middag. Ojojoj det är ju så gott med smördeg och det är ju så S M I D I G T (!!!) Ja de flesta maträtter med köttfärs är ju lättlagade och smidiga, håller ni med?

I alla fall om ni använder köttfärsrecepten här inne. Den röda tråden genom hela bloggen är just lättlagat. Lättlagat och gott 😛 Ni har fått detta receptet på smördeg med köttfärs av mig innan och nu får ni det ännu en gång. Med nya bilder.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

SMÖRDEG MED KÖTTFÄRS (3-4 port)

Laga även tacopizza och köttfärsgratäng och köttfärspaj

Recept

 • 600 g köttfärs
 • 1 gul lök
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 msk torkad oregano
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1 rulle smördeg
 • 2 dl riven ost

Topping : Ägg, sesamfrön eller vallmofrön och torkad oregano

Gör så här

 1. Stek köttfärs och hackad gul lök. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. Rör ner smulad torkad oregano, tomatpuré och sambal oelek. Låt svalna.
 2. Lägg en sträng ost i mitten på smördegen. Lägg köttfärsröran över. Stäng ihop smördegen. Tryck ihop kanterna ordentligt. Vänd köttfärsrullen så skarven blir nedåt.
 3. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön eller vallmofrön (och oregano om så önskas)
 4. Tillaga mitt i ugnen 200° i 20-25 min. Servera köttfärsrullen med sallad och tex. denna såsen

Smördegsinbakad köttfärsrulle är smidigt och gott

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Ja där såg ni några bilder som jag fotade när vi lagade köttfärsrullen. Smördeg och köttfärs passar så bra ihop!

Den fina blå tallriken hittar ni på Cervera HÄR

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
123