Stor tacopaj
Hej kompisar ♥ Här hemma jublade barnen högt idag kan jag lova! De älskar tacos och jag överraskade dem med en stor tacopaj. Världens godaste tacopaj i långpanna. En tacopaj som räcker till många. Så bäst och gott.
Jag brukar toppa tacopajen med tomat men det fanns inte hemma så jag använde paprika istället, lika tokgott det med!
Det är smidigt att göra tacopaj i långpanna, den blir stor och rejäl och även om det äts med god aptit så brukar det bli lite rester. Tacopaj är lika smaskig dagen efter. Perfekt till goda matlådor 😛
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
STOR TACOPAJ (ca 8 port)
Laga även krämig köttfärspaj och potatis och köttfärsgratäng
Pajdeg
- 250 g smör
- 7 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
Fyllning
- 1 kg tacofärs
- 7 dl creme fraiche
- 1,5 msk – 2 msk sambal oelek
Topping : Tomat, ost och tortillachips
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop smör, vetemjöl, vatten och salt. Tryck ut i en djup långpanna ca 30×40 cm. Nagga. Låt vila i kylen i 30 min.
- Fyllning : Tillaga tacofärsen efter anvisningarna på kryddpåsen (eller använd tacorester)
- Grädda pajskalet mitt i ugnen 225° i 10 min.
- Fördela ut tacofärs i det gräddade pajskalet. Rör ihop creme fraiche och sambal oelek. Bred ut över färsen. Låt ev. blandningen sjunka ner lite i färsen med hjälp av en gaffel.
- Toppa med skivad tomat och riven ost (mängd efter tycke)
- Gratinera mitt i ugnen 225° i 15-20 min. Servera tacopaj med tex. tomat, gurka, sallad, majs, rödlök. Denna vitkålssalladen. Gräddfil och tortillachips.
Det är tokgott med tacopaj
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs
En stor pajdeg i långpanna. Nu ska jag nagga pajdegen och ställa in långpannan i kylen i 30 min. Under tiden fortsätter jag med tacopajen och steker tacofärsen 😛
Hur mycket sambal oelek ni ska använda till tacopajen bestämmer ni själva. Jag gillar stark mat så jag använder 2 msk sambal oelek. Ni kan ta både mer och mindre efter tycke.
Jag hade inga tomater hemma så tomat ersatte jag med paprika.
En ostskalk blev perfekt att riva över pajen.
Gräddfil passar jättebra att servera till tacopajen, även grönsaker efter tycke. Och tortillachips. Ni kan även göra så här med chipsen – LÄS HÄR
Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta köttfärsreceptet. Det gör mig så glad. KRAM