Saftig fläskytterfilé i ugn

Saftig fläskytterfile i ugn är något av det bästa och godaste jag vet. Jag hoppas att ni vill testa mitt recept nästa gång ni ska laga middag med fläskytterfile. Det är smidigt och lättlagat och kräver endast 5 minuter arbetsinsats. Fläskytterfilen blir så mör och saftig när den tillagas på låg värme i en god sås. Världens godaste mat.

Min röda tråd i bloggen är ju enkla och goda recept och detta är verkligen det. Ett topprecept 👏 Hoppas att ni planerar in denna goda maträtten med fläskytterfile när ni planerar era matsedlar. Det skulle vara så roligt!

Fler goda recept – 15 maträtter till tallriken

Jag vet ju att många av er redan har testat att tillaga denna saftiga och möra fläskytterfilén som tillagas i en sambalsås i ugnen. Det gör mig så glad och jag vill såklart att ännu fler ska testa receptet så idag lyfter jag fram det ännu en gång här på min matblogg.

Hoppas att ni blir sugna! Kanske blir det dagens lunch eller middag ❤️Det hoppas jag!

SAFTIG FLÄSKYTTERFILÉ I UGN (ca 5 port)

Laga även : köttfärspaj och fläskfilegryta och varm smörgåstårta

Recept

 • 1 st fläskytterfilé (ungefär 1 kg)
 • Salt & vitpeppar
 • 2 dl creme fraiche (34%)
 • 3 dl vispgrädde
 • 1-2 tsk sambal oelek
 • 1 msk soya
 • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

 1. Skiva fläskytterfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Salta & peppra. Lägg köttet i en ugnsform.
 2. Vispa ihop creme fraiche, grädde, sambal oelek, soya och vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll sedan såsen över köttet.
 3. Tillaga mitt i ugnen 175° i 50-60 min (tills fläskytterfilen är helt klar)Servera den möra och saftiga fläskytterfilen med tex. ris och sallad.

Fläskytterfile i ugn är ett topprecept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Länkarna nedan leder till de bilder som ni ser i kollaget. Uppifrån & ner. Vänster till höger. Riktigt bra topprecept allihop ♥

Missa inte min populära köttfärssoppa med vitkål. Många av mina följare på Instagram har testat den ♥

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

4
164

Klassiska köttbullar

Hej kompisar ♥ Har ni testat vårat bästa recept på köttbullar? Smakrika klassiska köttbullar med få ingredienser. Detta köttbullsreceptet är så bra (!!!) Barnen kan receptet utantill och rullar ofta ihop lite köttbullar själva här hemma. Köttbullarna blir så goda. Världens godaste.

Denna gången var det Melwin som stekte köttbullar. Kul när ungdomarna vill vara med i köket. Här finns bilder när – Ludwig lagade köttbullar.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KLASSISKA KÖTTBULLAR (1 kg)

Laga även tacopizza och köttfärsgratäng och tacorulle

Recept

 • 1,5 dl havregryn
 • 1,5 dl vatten
 • 1 ägg
 • 0,75 msk salt
 • 2 krm vitpeppar
 • 0,5 dl mixad gul lök – BILD HÄR
 • 1 kg köttfärs

Gör så här

Blöt händerna så går det lätt att forma köttbullesmeten.

 1. Rör ihop havregryn, vatten, ägg, salt, vitpeppar och lök . Låt svälla i 5-10 min. Arbeta in köttfärsen. Tillsätt ev. mer vatten.
 2. Stek sedan en liten bit köttfärs. Smaka. Tillsätt mer salt, vitpeppar eller lök om så önskas. Rulla ut köttbullar. Stek i smör tills genomstekta. Ät och njut!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
29

Ostpaj med broccoli

Hej ❤️ Oj vad många ni är som söker efter pajer nu här inne på bloggen. Jag gissar att det blir paj till kräftskiva 😋 Jag länkar till några goda matpajer längre ner i detta blogginlägget och passar samtidigt på att lyfta fram min dotter Tildes favorit bland alla pajer. Ostpaj med broccoli. Den är så god.

Tildes ostpaj med broccoli mmm.. alltså broccolipaj är ju bara för gott! Och om man gör som Tilde och använder mozzarella i broccoli- ostpajen så kan jag lova att det blir en 10-poängare. Det receptet på paj bara måste ni testa!

Fler goda recept – 15 maträtter till tallriken

Länkarna leder till bilderna i kollaget. Uppifrån och ner. Vänster till höger. Riktigt bra pajrecept allihop ♥

OSTPAJ MED BROCCOLI

Laga även färsgryta med broccoli och broccolisoppa

Pajdeg

 • 100 g smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 5 msk vatten
 • 1 krm salt

Fyllning

 • 400 g broccoli
 • 150 g riven mozzarella
 • 150 g fetaost (eller vitost)
 • 4 ägg
 • 2 dl vispgrädde
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

Gör så här

 1. Pajdeg : Arbeta ihop smör, vetemjöl, vatten och salt. Plasta in degen och ställ in i kylen 30 min.
 2. Fyllning : Dela broccoli i bitar. Koka fryst broccoli tills de tinat. Eller koka färsk broccoli i ca 4 min. Låt rinna av i en sil.
 3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga.
 4. Grädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
 5. Sprid ut broccoli, mozzarella & tärnad fetaost (eller vitost) i pajskalet.
 6. Vispa ihop ägg, grädde, salt och vitpeppar och häll det över fyllningen.
 7. Grädda mitt i ugnen 200° i 30-35 min (tills pajen stelnat) Låt sedan svalna. Servera ostpajen ljummen eller kall på tex. buffé.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Missa inte detta receptet! Mmmm…

Tryck på ♥ nedan om ni tycker om denna ostpajen med broccoli. Det gör Tilde och mig så glada. TACK

0
53