Pannkakor

Hej kompisar ♥ Än har barnen sommarlov och idag ska de få sin favoritmat. Pannkakor det älskar mina barn. Det tar ju lite tid att grädda pannkakorna men svårt är det inte. Denna pannkakssmeten fixar man snabbt.

Idag ska jag steka dubbel sats av detta receptet så ikväll använder jag några pannkakor till att göra crepes av kräftstjärtar (Jösses så gott alltså!! Missa inte det receptet)

Kanske gillar du även detta – 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS

Att servera en soppa innan pannkakorna är trevligt tycker jag. Det mättar bra och soppa är ju så gott! Mina soppor – HITTAR NI HÄR

PANNKAKOR (ca 14 st)

Mer gott : Fannys köttfärssås och pannkaksrulle

Recept

 • 4+4 dl mjölk
 • 2 ägg
 • drygt 0,5 tsk salt
 • 4 dl vetemjöl
 • 50 g smör

Gör så här

Använd en handvisp. Rör runt i smeten under gräddningen så sjunker inte mjölet till botten.

 1. Vispa ihop 4 dl mjölk med ägg och salt. Vispa ner vetemjöl tills smeten är klumpfri. Vispa sedan ner 4 dl mjölk till.
 2. Nu finns 2 alternativ: Smält smöret och rör ner i smeten. Då behövs inte så mycket smör vid gräddningen. Eller tar du inget smör i smeten och lägger istället i en klick smör i stekpannan mellan varje pannkaka som du steker.
 3. Stek pannkakorna på båda sidor och servera med tex. vispad grädde och sylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Pannkakor är verkligen en favorit hos barnen här hemma och de har fler favoriter 😀 I kollaget ovan ser ni 4 till godsaker som de tycker såååå mycket om. Och jag också! Länkarna nedan leder till bilderna i kollaget.

Hur får man pannkakssmeten att vara bra under hela stekningen? Det enkla svaret är att röra runt i smeten lite då och då under tiden ni gräddar pannkakorna. Då sjunker inte mjölet till botten och pannkakorna blir perfekta varje gång.

Tycker ni om detta enkla receptet på pannkakor så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig jätteglad! TACK och KRAM

På bilden ser ni – rabarberkompott 😛 Det är också gott till pannkakor.

Testa att baka mina populära grötbullar. Många av mina följare på Instagram har bakat det brödet ♥

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
59

Chokladkakor

Hej kompisar ♥ Ni bara måste testa att baka mina supergoda chokladkakor. Nomnom detta är en av mina favoritkakor. Jag älskar choklad och jag älskar chokladkakor. Det är bara så bäst med en kopp kaffe och en chokladkaka till eftermiddagskaffet. Så ljuvligt gott.

Småkakor går ju snabbt och enkelt att baka och med sirap i kakdegen så blir kakorna sega och goda. Skurna sega chokladsnittar det blir mitt tips till alla er som funderar på vad ni ska baka till söndagsfikat imorgon.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

CHOKLADKAKOR (ca 40 st)

Baka med Dumle: kladdkaka och muffins och kaka

Recept

 • 200 g smör
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 dl strösocker
 • 5 msk kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör, vetemjöl, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och sirap till en deg (eller arbeta ihop degen för hand)
 2. Skär degen i 4 delar. Rulla ut delarna till längder (ca lika långa som ugnsplåten)
 3. Grädda längderna mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt sedan svalna lite. Skär sedan i sneda bitar (ca 40 st) Kakorna blir sega när de kallnat.

Hitta enkelt utan bilder – Lista med småkakor

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om receptet på enkla chokladkakor. Det gör mig så glad. KRAM

0
84

Saftig fläskytterfilé i ugn

Saftig fläskytterfile i ugn är något av det bästa och godaste jag vet. Jag hoppas att ni vill testa mitt recept nästa gång ni ska laga middag med fläskytterfile. Det är smidigt och lättlagat och kräver endast 5 minuter arbetsinsats. Fläskytterfilen blir så mör och saftig när den tillagas på låg värme i en god sås. Världens godaste mat.

Min röda tråd i bloggen är ju enkla och goda recept och detta är verkligen det. Ett topprecept 👏 Hoppas att ni planerar in denna goda maträtten med fläskytterfile när ni planerar era matsedlar. Det skulle vara så roligt!

Fler goda recept – 15 maträtter till tallriken

Jag vet ju att många av er redan har testat att tillaga denna saftiga och möra fläskytterfilén som tillagas i en sambalsås i ugnen. Det gör mig så glad och jag vill såklart att ännu fler ska testa receptet så idag lyfter jag fram det ännu en gång här på min matblogg.

Hoppas att ni blir sugna! Kanske blir det dagens lunch eller middag ❤️Det hoppas jag!

SAFTIG FLÄSKYTTERFILÉ I UGN (ca 5 port)

Laga även : köttfärspaj och fläskfilegryta och varm smörgåstårta

Recept

 • 1 st fläskytterfilé (ungefär 1 kg)
 • Salt & vitpeppar
 • 2 dl creme fraiche (34%)
 • 3 dl vispgrädde
 • 1-2 tsk sambal oelek
 • 1 msk soya
 • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

 1. Skiva fläskytterfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Salta & peppra. Lägg köttet i en ugnsform.
 2. Vispa ihop creme fraiche, grädde, sambal oelek, soya och vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll sedan såsen över köttet.
 3. Tillaga mitt i ugnen 175° i 50-60 min (tills fläskytterfilen är helt klar)Servera den möra och saftiga fläskytterfilen med tex. ris och sallad.

Fläskytterfile i ugn är ett topprecept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Länkarna nedan leder till de bilder som ni ser i kollaget. Uppifrån & ner. Vänster till höger. Riktigt bra topprecept allihop ♥

Missa inte min populära köttfärssoppa med vitkål. Många av mina följare på Instagram har testat den ♥

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

4
164