Hej vänner ♥ Dagens blogginlägg kallar jag för middagstips helg (det är så kul att göra små receptsamligar) Ni var många som gillade mina andra middagstips så här kommer 8 tips på extra god och festlig mat till helgen.
Fredagsmys eller lördagsmys eller ”mitt i veckan” mys hihi.. ja jag kallar det helgmat men självklart passar maten bra alla veckans dagar. Tryck på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.
Hej kompisar ♥ Idag kör jag på med 8 middagstips som brukar vara populärt hos mina barn ♥ Både maträtter som barnen tycker är gott som vardagsmat och helgmat eller när som helst egentligen.
Jag avslutar detta inlägget med recept på barnens godaste dessert. Missa inte den 😛 Bästa och godaste desserten som är perfekt att avlsuta måltiden med. Recept på de olika maträtterna hittar ni genom att klicka på de rosa länkarna.
Dela den mörka chokladen och japp i bitar. Smält sedan ihop över vattenbad.
Vispa äggulorna och strösocker fluffigt. Rör ner den smälta chokladen och låt blandningen svalna i rumstemperatur.
Vispa grädden (ganska hårt) Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda noga. Vänd sedan ner resten av grädden. Blanda slarvigt (marmorera)
Fördela ut jappmousse i små skålar (6-8 st) Låt stelna i kylen minst 1 timme (gärna längre, tex. över natten) Toppa gärna med vispad grädde och hackad choklad innan servering.
Baka även ett av mina bästa brödrecept – en stor sats grötbullar. Det brödet är populärt hos mina följare i sociala medier ♥ KRAM
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.
Hej kompisar ♥ Här kommer några middagstips från mig. Kanske planerar ni matsedlar eller bara vill ha lite middagstips inför nästa vecka. 8 stycken maträtter har jag satt ihop i två kollage.
Recept på de olika maträtterna hittar ni genom att klicka på de rosa länkarna.
Min falukorvsgratäng som jag tipsar om nu är ett välbesökt recept här på bloggen. Bild nedan. Korvgratängen är så god (!!!) Den innehåller bland annat vitkål och lök. Smaskigt!
Byt ut valfri mängd grädde mot mjölk om så önskas.
Recept
2 gula lökar
500 g vitkål
Salt och vitpeppar
800 g fast potatis
500 g falukorv
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl grädde
Gör så här
Hacka löken. Skär vitkålen i grova bitar. Fräs lök och vitkål i olja (eller smör) Salta och peppra. Bred ut hälften av vitkålsröran i en ugnsfast form.
Skala och skiva potatisen. Skiva falukorven. Varva potatis och falukorv på vitkålsröran. Salta och peppra. Toppa med sista vitkålen.
Hetta upp vatten. Lös upp buljongen i vattnet och rör ner grädden. Häll blandningen i ugnsformen.
Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 40 min (tills potatisen är mjuk) Låt korvgratängen vila i ca 10 min innan servering.