Cowboysoppan

Hej kompisar ♥ Cowboysoppan lagas flitigt hos mina följare nu. Så kul tycker jag! Har ni testat att laga cowboysoppa? Det är något av det godaste jag vet. Soppor kan man ju laga när som helst på året men extra populärt är detta receptet nu på sensommaren och på hösten.

Det är ju något speciellt med att laga en god soppa, tända några ljus och krypa ner under en filt. Mysigt, håller ni med? Nu när jag tänker efter så skulle jag haft med cowboysoppa i mitt inlägg som jag kallar för middagstips barn. Denna soppan är mina barns favoritsoppa!

Jag använder köttfärs i cowboysoppan och i detta kollaget tipsar jag om fler recept med köttfärs som är goda och lätta att laga ♥ Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

COWBOYSOPPA  (4 port)

Fler goda soppor : räksoppa och purjolökssoppa och morotssoppa

Recept

 • 1 röd paprika
 • 4 potatisar (skalas)
 • 1 gul lök
 • 400 g köttfärs
 • Matolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 dl vatten
 • 1,5 st buljongtärning (kött, grönsak eller höns)
 • 1 dl tomatpuré
 • 3 dl mjölk
 • 1 dl vispgrädde
 • 1 tsk paprikapulver
 • 2 tsk torkad oregano
 • Cayennepeppar
 • Salt och vitpeppar

Gör så här

 1. Tärna paprika och potatis. Hacka den gula löken.
 2. Fräs köttfärs smuligt tillsammans med gul lök i matolja. Pressa ner vitlöken. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning. Låt smälta.
 3. Rör ner tomatpure, mjölk, vispgrädde och paprikapulver. Lägg i tärnad potatis och paprika. Koka soppan under lock i 15 min (ca)
 4. Smula ner oregano. Smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar.

Cowboysoppa är barnens favoritsoppa

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

Minst 1 gång/vecka lagar vi cowboysoppa. Perfekt till matlådor!

Tycker ni om detta receptet på soppa så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör oss så glada. TACK och KRAM

Mina följare på Instagram tycker mycket om receptet på cowboysoppa ♥

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
71

Pepparkakskaka

Pepparkakskakor är så galet gott!

Missa inte mitt topprecept på pepparkakskakor. Denna tiden på året rusar alltid mina pepparkaksrecept uppåt i full fart.. trafiken till pepparkakskakor springer förbi många av mina andra kakor, till och med mina bästa kakor (jag håller koll på trafiken här på bloggen för att kunna ge er det som ni gillar bäst)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Att baka pepparkakskakorna är väldigt enkelt. Jag använder pepparkakskrydda som jag köper i matbutiken. Visst kan man göra egen pepparkakskrydda men jag tycker att den köpta är smidig att använda och så är den så god (!!!) Den smakar jul tycker jag 😛

Även min mjuka pepparkakskaka toppar statistiken just nu. Och saffranskakorna. Min kladdkaka med kola och jordnötter (snickerskladdkaka) är också ett populärt recept. Recept till bakverken i kollaget nedan hittar ni om ni följer de rosa länkarna.

PEPPARKAKSKAKOR (40 st)

Baka även: kanelkakor och makalösa och Kalle anka kaka

Recept

 • 200 g smör (mjukt)
 • 2 dl strösocker
 • 5 dl vetemjöl
 • 1 msk pepparkakskrydda
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 msk sirap
 • 2 tsk bakpulver

Gör så här

 1. Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker, sirap och bakpulver till en deg. Använd elvisp, matberedare eller händerna. Tryck ihop och plasta in. Lägg degen i frysen i ca 10 min.
 2. Rulla ut ca 40 bollar. Lägg degbollarna glest på bakpappersklädda ugnsplåtar. Tryck till med gaffeln.
 3. Grädda kakorna mitt i ugnen 175° i ca 9-10 min.

Topprecept på pepparkakskakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Goda pepparkakskakor som kräver liten arbetsinsats och ger massor av smak. God smak! Passar till fikat både till jul och nu på sensommaren och hösten.

Rulla ut bollar och tryck till med en gaffel. Grädda sedan kakorna mitt i ugnen 175° i 9-10 min. Pepparkakskakor det är smaskens det 😛

Mmmm… ni bara måste testa att baka dessa goda kakor.

Tycker ni om detta receptet så blir vi jätteglada om ni trycker på ♥ nedan. KRAM och TACK

Baka även denna äppelkakan med frosting. Mina följare på Instagram tycker mycket om den kakan ♥

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
40

Skolstart

Ludwig och Oscar på väg till skolan. Detta var igår, den allra första skoldagen för Oscar ♥ Det kändes väldigt stort. Nu går han i förskoleklassen. Ludwig går i 5:an. En timme fick alla föräldrar stanna med barnen. Allt gick så bra, många nya klasskompisar och så fick de glass!

Oscar har varit hemma med mig (inte haft förskola) så jag var inte helt säker på hur det skulle gå men det gick jättebra. Lätt att komma upp på morgonen och Oscar längtade.

Kul på skolgården. Allt är nytt. Skolan är nybyggd och skolgården är också alldeles ny. Så fint är det och det finns så mycket roligt att göra.

Idag följde jag Oscar till skolan igen. Denna morgonen var det inte lika kul att gå ur sängen, helst hade han velat dra täcket över sig och fortsätta att sova. Nu håller jag tummarna för att han piggar på sig under dagen och inte tycker de nya rutinerna känns jobbiga.

Idag har han massage på schemat, det ska bli spännande att få höra om det när han kommer hem från skolan. Jag hoppar in i mina sociala medier nu och svarar på kommentarer från mina följare. Kanske ses vi där? KRAM

0
12