Goda bullar med mandelmassa

Kompisar ♥ alltså ni bara måste ju testa att baka mina goda bullar med mandelmassa. Nu när det regnar är det ju så perfekt och mysigt att duka upp med nybakade bullar till fikat. Hemma hos oss är det oftast Fredrik som bakar bullar.

Han brukar baka kanelbullar och dem är också världens godaste men får jag välja så väljer jag bullar med mandelmassa. Hoppas att han inte är här inne i bloggen och läser nu hihi… Jag älskar alla bullar! Alla bullar! Även Fredriks bullar.

En hel hög med mandelmassabullar det är lycka för mig! Lyxigt och gott och perfekt till fikat. Det går jättebra att frysa in bullarna om ni vill göra det, mandelmassan är lika god efter bullarna varit frysta.

BULLAR MED MANDELMASSA (48 st)

Mer att baka : grötbullar och Fredriks havrekakor och kladdkaka med mandelmassa

Vetedeg

 • 200 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 50 g jäst
 • 1,5 dl strösocker
 • 1 ägg
 • 0,5 tsk salt
 • 14 dl vetemjöl (ca)

Fyllning

 • 200 g smör (mjukt)
 • 1 dl strösocker
 • 200 g mandelmassa
 • 1 msk vaniljsocker

Topping : ägg och pärlsocker

Gör så här

 1. Vetedeg : Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37° (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör sedan ner resten av blandningen, strösocker, ägg och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen vid betarbetning släpper bunkens kanter.
 2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
 3. Knåda degen lätt och dela sedan i två delar. Kavla ut en stor fyrkant av varje del.
 4. Fyllning : Vispa med elvisp ihop smör, strösocker, mandelmassa och vaniljsocker. Bred ut fyllningen på de båda fyrkanterna.
 5. Rulla ihop på långsidan och skär i ca 2 cm skivor.
 6. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg. Toppa med pärlsocker.
 7. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min (tills bullarna har fin färg)

Världens godaste bullar med mandelmassa

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Jag har samlat ihop några till recept med ”tema” bulle. I ett kollage. Ja, bullarna med mandelmassa är mina favoriter men jag har ju fler bra recept. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Här ser ni de goda bullarna som är redo att hoppa in i ugnen.

Mandelmassan gör bullarna till 10-poängare!

Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

På Instagram har mitt bästa recept på kärleksmumskaka blivit mycket omtyckt ♥ Följ mig på Instagram DU också 😀

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
90

Världens godaste köttfärsgratäng med bacon

Hej med en supergod klassisk köttfärsgratäng med bacon och pasta som går snabbt att laga. 30 minuter ungefär om ni räknar med tiden i ugnen. Köttfärsgratängen är enkel men blir lyxig och god. Världens godaste tycker jag. Jag använder både grädde och creme fraiche i köttfärsgratängen, det blir så krämigt och gott.

Hur mycket ost ni vill toppa köttfärsgratängen med bestämmer ni själva. Jag har använt ganska mycket ost på gratängen för det blir så gott ihop med pastan, ja med köttfärsen med så klart.

Och lite skivad tomat, det hör köttfärsgratänger till om ni frågar mig. Barnen här hemma håller inte med om det… de tycker inte om varm tomat. Jag älskar varm tomat.

Klick på länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Jag har samlat ihop några av mina allra godaste recept i ett kollage. Ja, köttfärsgratängen är ju ett av mina bästa recept men jag har ju fler bra recept. Klicka på de rosa länkarna på de recept som ni blir sugna på att testa.

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED BACON (8 port)

Mer med pasta : laxpasta och kräftpasta och räkpasta

Köttfärs

 • 2 paket bacon (140 g/st)
 • 2 gula lökar
 • 1 kg köttfärs
 • 5 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 5 dl creme fraiche
 • 5 dl grädde
 • 1 dl tomatpuré
 • 1 dl chilisås
 • 3 st buljongtärning (kött, grönsak eller kyckling)
 • Cayennepeppar

Övrigt : 7-8 portioner kokt pasta

Topping : Tomat och riven ost

Gör så här

 1. Dela bacon i bitar och knaperstek. Lägg över på en tallrik.
 2. Hacka den gula löken. Fräs löken (i baconfettet) tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlöken, salta och peppra.
 3. Rör ner creme fraiche, grädde, tomatpure och chilisås. Värm upp allt. Lägg i buljongtärningarna och låt smälta. Låt småputtra en stund.
 4. Tillsätt salt, vitpeppar och cayennepeppar efter tycke. Blanda köttfärsen med den kokta pastan och knaperstekt bacon. Lägg allt i en stor ugnsfast form eller i en ugnsplåt. Strö på skivad tomat och riven ost efter tycke.
 5. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min (tills fin färg)

Köttfärsgratängen är enkel och lyxig

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med pasta och pannkakor

Bacon i köttfärsgratäng blir såååå gott (!!!) Nomnom…

Har ni kokt pasta i kylen så passa på att använda resterna till denna gratängen. Det går jättebra! Har ni inte färdigkokt pasta i kylen så går det så klart lika bra med nykokt pasta. Köttfärsgratängen ger många portioner och passar bra till matlåda.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

På Instagram har mitt bästa recept på tacopaj blivit populärt ♥ Följ mig på Instagram DU också!

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
178

Favoriten potatis och köttfärsgratäng

Hej kompisar ♥ Ni bara måste testa att laga min godaste potatis och köttfärsgratäng. Det är ett recept som spridits i raketfart i sociala medier 😀 Jag är väldigt stolt över det. Gratängen innehåller potatis, creme fraiche, grädde, tomatpuré, köttfärs och annat gott! Mmmm… jag älskar potatis och köttfärsgratäng. Den är stora favoriten hemma hos oss. Vi lagar gratängen ofta.

Ja, denna köttfärsgratängen är världens godaste kan jag lova! Potatisen börjar ju bli perfekt för gratänger nu. Under sommaren när vi har nypotatis (med tunt skal) brukar jag mest koka potatisen och äta den med en kall sås.

Men nu, nu går vi mot gratängtider. Nu kommer det höst och vinterpotatis till butikerna. Den potatisen är perfekt till en köttfärsgratäng med potatis 😛 Testa det!

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Jag har massor av bra recept här på bloggen. I kollaget har jag samlat ihop några av de recept som jag gillar bäst. Klicka på länkarna så kommer ni till receptet.

POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG (6 port)

Fler bra recept : fläskytterfilé i ugn och köttfärspaj och enkel lasagne

 Recept

 • 1 kg potatis (drygt)
 • 500 g köttfärs
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 1,5 dl tomatpure
 • 3 dl creme fraiche
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1 buljongtärning (grönsak)
 • Salt och vitpeppar
 • 3 dl vispgrädde

Topping : Riven ost

Gör så här

 1. Skiva den skalade potatisen.
 2. Fräs köttfärsen smulig och pressa ner vitlöken.
 3. Rör ner tomatpuré, creme fraiche och sambal oelek. Hetta upp allt. Lägg i buljongtärningen. Låt buljongen smälta. Salta och peppra efter tycke.
 4. Smörj en ugnsfast form. Fyll med ett lager potatis. Salta potatisen. Täck sedan med köttfärs. Varva så tills allt är slut.
 5. Häll på grädde och toppa med valfri mängd riven ost.
 6. Tillaga mitt i ugnen 225° i 30-40 min (tills potatisen är mjuk) Låt potatis och köttfärsgratängen vila en stund innan servering.

Min godaste potatis och köttfärsgratäng

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

En krämig och god köttfärssås som varvas med potatis blir världens godaste potatis och köttfärsgratäng. Missa inte detta receptet!

Tycker ni om detta (mitt favoritrecept hihi) så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

De senaste veckorna har falukorvsgratäng med vitkål blivit mycket populär hos mina följare på Instagram ♥ Följ mig på Instagram DU också!

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

4
246