Populära sega chokladkakor

Jamen vi kör väl på med en god kaka till ♥ Mina sega chokladkakor har blivit väldigt populära här på bloggen. Mjuksega goda chokladkakor som ni enkelt bakar på ingredienser som ofta finns hemma. Med sirap i kakdegen kommer chokladkakorna bli perfekta. Det lovar jag!

Det sega kommer när chokladkakorna har legat och svalnat en stund efter gräddningen. Så hur sugen man än är så gör man klokt i att vänta lite innan man börjar fika de goda kakorna. Det är det absolut bästa för att få chokladkakan så perfekt som man vill ha den. Seg och perfekt det gillar vi ju.. hihi

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

SEGA CHOKLADKAKOR (18 st)

Baka även: chokladtårta och chokladkaka och chokladfudge

Recept

 • 75 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 0,5 dl kakao
 • 1 dl ljus sirap
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 nypa salt

Gör så här

 1. Smält smöret.
 2. Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, sirap, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner smöret.
 3. Rulla ut bollar Ø ca 3-4 cm.
 4. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen 175° i ca 9-11 min. Låt sedan svalna. Då blir kakorna sega.

Tips! Om smeten känns lös så kan ni tillsätta lite mer vetemjöl. Eller förvara smeten i kylskåpet lite. Kakorna flyter ut vid gräddningen så lägg dem inte för tätt.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Jag har samlat ihop fler bra recept med ”tema” choklad. I ett kollage. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Lägg kakorna ganska glest på plåten eftersom chokladkakorna flyter ut under gräddningen. Använd bakplåtspapper om era plåtar behöver det.

Tycker ni om detta receptet på sega chokladkakor så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Tack!

På Instagram har mina supergoda havrebollar blivit populära ♥ Följ mig på Instagram DU också 😀

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
58

Goda bullar med mandelmassa

Kompisar ♥ alltså ni bara måste ju testa att baka mina goda bullar med mandelmassa. Nu när det regnar är det ju så perfekt och mysigt att duka upp med nybakade bullar till fikat. Hemma hos oss är det oftast Fredrik som bakar bullar.

Han brukar baka kanelbullar och dem är också världens godaste men får jag välja så väljer jag bullar med mandelmassa. Hoppas att han inte är här inne i bloggen och läser nu hihi… Jag älskar alla bullar! Alla bullar! Även Fredriks bullar.

En hel hög med mandelmassabullar det är lycka för mig! Lyxigt och gott och perfekt till fikat. Det går jättebra att frysa in bullarna om ni vill göra det, mandelmassan är lika god efter bullarna varit frysta.

BULLAR MED MANDELMASSA (48 st)

Mer att baka : grötbullar och Fredriks havrekakor och kladdkaka med mandelmassa

Vetedeg

 • 200 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 50 g jäst
 • 1,5 dl strösocker
 • 1 ägg
 • 0,5 tsk salt
 • 14 dl vetemjöl (ca)

Fyllning

 • 200 g smör (mjukt)
 • 1 dl strösocker
 • 200 g mandelmassa
 • 1 msk vaniljsocker

Topping : ägg och pärlsocker

Gör så här

 1. Vetedeg : Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37° (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör sedan ner resten av blandningen, strösocker, ägg och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen vid betarbetning släpper bunkens kanter.
 2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
 3. Knåda degen lätt och dela sedan i två delar. Kavla ut en stor fyrkant av varje del.
 4. Fyllning : Vispa med elvisp ihop smör, strösocker, mandelmassa och vaniljsocker. Bred ut fyllningen på de båda fyrkanterna.
 5. Rulla ihop på långsidan och skär i ca 2 cm skivor.
 6. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg. Toppa med pärlsocker.
 7. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min (tills bullarna har fin färg)

Världens godaste bullar med mandelmassa

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Jag har samlat ihop några till recept med ”tema” bulle. I ett kollage. Ja, bullarna med mandelmassa är mina favoriter men jag har ju fler bra recept. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Här ser ni de goda bullarna som är redo att hoppa in i ugnen.

Mandelmassan gör bullarna till 10-poängare!

Tryck på ♥ nedan om ni tycker om detta receptet. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

På Instagram har mitt bästa recept på kärleksmumskaka blivit mycket omtyckt ♥ Följ mig på Instagram DU också 😀

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
90

Världens godaste köttfärsgratäng med bacon

Hej med en supergod klassisk köttfärsgratäng med bacon och pasta som går snabbt att laga. 30 minuter ungefär om ni räknar med tiden i ugnen. Köttfärsgratängen är enkel men blir lyxig och god. Världens godaste tycker jag. Jag använder både grädde och creme fraiche i köttfärsgratängen, det blir så krämigt och gott.

Hur mycket ost ni vill toppa köttfärsgratängen med bestämmer ni själva. Jag har använt ganska mycket ost på gratängen för det blir så gott ihop med pastan, ja med köttfärsen med så klart.

Och lite skivad tomat, det hör köttfärsgratänger till om ni frågar mig. Barnen här hemma håller inte med om det… de tycker inte om varm tomat. Jag älskar varm tomat.

Klick på länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Jag har samlat ihop några av mina allra godaste recept i ett kollage. Ja, köttfärsgratängen är ju ett av mina bästa recept men jag har ju fler bra recept. Klicka på de rosa länkarna på de recept som ni blir sugna på att testa.

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED BACON (8 port)

Mer med pasta : laxpasta och kräftpasta och räkpasta

Köttfärs

 • 2 paket bacon (140 g/st)
 • 2 gula lökar
 • 1 kg köttfärs
 • 5 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 5 dl creme fraiche
 • 5 dl grädde
 • 1 dl tomatpuré
 • 1 dl chilisås
 • 3 st buljongtärning (kött, grönsak eller kyckling)
 • Cayennepeppar

Övrigt : 7-8 portioner kokt pasta

Topping : Tomat och riven ost

Gör så här

 1. Dela bacon i bitar och knaperstek. Lägg över på en tallrik.
 2. Hacka den gula löken. Fräs löken (i baconfettet) tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlöken, salta och peppra.
 3. Rör ner creme fraiche, grädde, tomatpure och chilisås. Värm upp allt. Lägg i buljongtärningarna och låt smälta. Låt småputtra en stund.
 4. Tillsätt salt, vitpeppar och cayennepeppar efter tycke. Blanda köttfärsen med den kokta pastan och knaperstekt bacon. Lägg allt i en stor ugnsfast form eller i en ugnsplåt. Strö på skivad tomat och riven ost efter tycke.
 5. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min (tills fin färg)

Köttfärsgratängen är enkel och lyxig

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med pasta och pannkakor

Bacon i köttfärsgratäng blir såååå gott (!!!) Nomnom…

Har ni kokt pasta i kylen så passa på att använda resterna till denna gratängen. Det går jättebra! Har ni inte färdigkokt pasta i kylen så går det så klart lika bra med nykokt pasta. Köttfärsgratängen ger många portioner och passar bra till matlåda.

Tycker ni om detta receptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

På Instagram har mitt bästa recept på tacopaj blivit populärt ♥ Följ mig på Instagram DU också!

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
178