Populära sega chokladkakor
Jamen vi kör väl på med en god kaka till ♥ Mina sega chokladkakor har blivit väldigt populära här på bloggen. Mjuksega goda chokladkakor som ni enkelt bakar på ingredienser som ofta finns hemma. Med sirap i kakdegen kommer chokladkakorna bli perfekta. Det lovar jag!
Det sega kommer när chokladkakorna har legat och svalnat en stund efter gräddningen. Så hur sugen man än är så gör man klokt i att vänta lite innan man börjar fika de goda kakorna. Det är det absolut bästa för att få chokladkakan så perfekt som man vill ha den. Seg och perfekt det gillar vi ju.. hihi
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
SEGA CHOKLADKAKOR (18 st)
Baka även: chokladtårta och chokladkaka och chokladfudge
Recept
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 dl ljus sirap
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Gör så här
- Smält smöret.
- Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, sirap, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner smöret.
- Rulla ut bollar Ø ca 3-4 cm.
- Grädda chokladkakorna mitt i ugnen 175° i ca 9-11 min. Låt sedan svalna. Då blir kakorna sega.
Tips! Om smeten känns lös så kan ni tillsätta lite mer vetemjöl. Eller förvara smeten i kylskåpet lite. Kakorna flyter ut vid gräddningen så lägg dem inte för tätt.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor
Jag har samlat ihop fler bra recept med ”tema” choklad. I ett kollage. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.
Lägg kakorna ganska glest på plåten eftersom chokladkakorna flyter ut under gräddningen. Använd bakplåtspapper om era plåtar behöver det.
Tycker ni om detta receptet på sega chokladkakor så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Tack!
På Instagram har mina supergoda havrebollar blivit populära ♥ Följ mig på Instagram DU också 😀
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.