Bästa kladdkakan med daimgrädde

Vänner ♥ Alltså vill ni baka en himmelskt god kladdkaka så ska ni baka min kladdiga kladdkaka med daimgrädde. Det är något av det bästa och godaste jag vet. Denna kladdkakan har spridits i raketfart i sociala medier denna veckan. Fantastiskt kul tycker jag, jag älskar när ni testar mina recept.

Innan jag toppar kladdkakan med daimgrädde så låter jag kladdkakan stelna i kylen ordentligt. Gärna över natten, då blir den alldeles perfekt. Lagom kladdig och mycket god.

Mmmm ja jösses vad gott detta är (!!!) Kladdkaka passar ju på varenda fikabord tycker jag. Till barnkalaset, söndagsfikat, fredagskaffet, som smarrig efterrätt eller bara när man är sugen på något extra gott 😛 Lättbakat är det ju också.

Oscar och Fanny var med när jag skapade detta receptet på kladdkaka med daimgrädde ♥

Kladdkaka med daimgrädde

Mer med Daim : daimdrömmar och daimrulltårta och daimrutor

Recept

 • 125 g smör
 • 3 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 5 msk kakao

Daimgrädde

 • 2,5 dl vispgrädde
 • 1,5 msk florsocker
 • 1,5 msk kakao
 • 2 st dubbeldaim

Gör så här

 1. Smält smöret. Vispa strösocker och ägg fluffigt. Rör sedan ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sist smält smör.
 2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
 3. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan stelna i kylen. Gärna under natten.
 4. Daimgrädde : Vispa grädde, florsocker och kakao fluffigt.
 5. Hacka daim. Blanda ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan och toppa med mer hackad daim

En himmelsk kladdkaka med daimgrädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Jag har samlat ihop fler bra recept med ”tema” kladdiga kladdkakor. Daimkladdkakan är en favorit men jag har flera favoriter. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta kladdkaksreceptet. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

0
89

Favoriten kålpudding

Denna kålpuddingen har verkligen blivit favoriten hos många av er läsare. En stor biff av köttfärs som ni steker i stekpannan. Toppar med stekt vitkål sötad med sirap och så en gräddsås som gör kålpuddingen sällskap i stekpannan. Detta är gott kan jag lova! Och enkelt.

Ja husmanskost behöver verkligen inte vara svårt att laga. Det är enkelt. Gör ni kålpuddingen i stekpannan, som en stor biff av köttfärs, då krävs det liten arbetsinsats och resultatet blir en fantastiskt god kålpudding som man gärna lagar många gånger. Om och om igen och särskilt på hösten när det är säsong för vitkål. Då är kålpuddingen perfekt att tillaga.

Detta får ni bara inte missa! – KLICKA HÄR

Kålpudding i stekpanna (4 port)

Detta är också gott : nikkaluoktasoppa och köttfärssås

Köttfärs

 • 0,5 dl vispgrädde
 • 1 dl havregryn
 • 2 msk mixad gul lök
 • 1 ägg
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 600 g köttfärs

Vitkål

 • 1 liter vitkål (delad i små bitar)
 • Smör
 • 2 msk sirap
 • Salt och vitpeppar

Sås

 • 1 dl vatten
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 dl creme fraiche
 • 1 msk kalvfond
 • Salt och vitpeppar
 • soya

Gör så här

 1. Köttfärs : Blanda ihop grädde, havregryn, lök, ägg, salt och vitpeppar. Låt svälla i 5-10 min. Arbeta sedan in köttfärsen och ställ åt sidan.
 2. Vitkål : Stek vitkålen mjuk i smör på medelvärme (ca 5 min) Rör mycket. Vitkålen ska inte bli mörk. Tillsätt gärna på några msk vatten när ni steker. Rör sedan ner sirap. Salta och peppra efter tycke. Sjud en stund. Lägg över kålen på ett fat.
 3. Smält smör i stekpannan och arbeta ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme i 3-4 min (tills fin färg) Vänd biffen. Använd tex. ett lock. Stek biffen i 2 min till.
 4. Lägg vitkålen på köttfärsbiffen.
 5. Sås : Vispa ihop vatten, grädde, creme fraiche och fond. Salta och peppra efter tycke. Tillsätt soya tills önskad färg. Häll såsen i stekpannan så biffen täcks. Låt sjuda under lock i 3-4 min (tills biffen är klar) Servera kålpudding med tex. kokt potatis, morötter och lingonsylt.

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Jag har samlat ihop fler recept som jag gillar och som jag hoppas att ni också ska tycka om. Kanske får ni en ny favorit ♥ Missa inte pizzasalladen, även den är ju perfekt att göra nu när det är säsong för vitkål. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om kålpuddingen och de andra recepten som jag tipsar er om. Det gör mig så glad. KRAM

2
131

Rabattkod och Bobbys nyhet

Reklam för Bobbys Hair Care

Hej kompisar ♥ Jag är så förtjust i Bobbys hårvårdsprodukter och jag vill så gärna att fler ska upptäcka deras lyxiga och fina produkter. De är så bra (!!!) tycker jag. Sedan jag började använda hårvårdsprodukterna i början av året så har jag bara använt Bobbys till mitt hår. I love it!

Rabattkoden är aktiverad igen och jag tycker att ni ska passa på att köpa Bobbys produkter nu när ni kan köpa dem till ett extra förmånligt pris med rabatt.

Med rabattkoden MADAME får ni 20% rabatt på ett helt köp på Bobbys.se Rabattkoden gäller i 48 timmar.


Här ska ni få se något riktigt bra! Bobbys har två nyheter som jag vill tipsa er om ♥ Detox schampo 200 ml är ett detoxschampo och skalpskrubb i ett. Så superbra!

Den tar bort orenheter, döda hudceller och produktrester och återskapar en harmonisk balans i både hår och skalp. Missa inte den!

Här ser ni Detox balsam 200 ml som är ett fint och mjukgörande balsam som både håret och skalpen mår extra bra av. Balsamet ger en fantastisk lyster och ”anti-frizz” Så bra!

Ja, alla Bobbys produkter tycker jag är bra men den här tyckte jag särskilt mycket om. Håret blir så glansigt och fint. Ä L S K A R

Om ni ska beställa Bobbys hårvårdsprodukter för första gången så är mitt tips att börja med lyxpaketet. Då får ni flera fina produkter.

Lyxpaketet innehåller multi repair schampo 250 ml, multi repair balsam 250 ml, hårspray 300 ml och torrschampo 250 ml. Det paketet är även en perfekt present.

Även detta är ett trevligt paket med flera fina och lyxiga produkter. Det innehåller multi repair schampo 250 ml, multi repair balsam 250 ml, body wash 400 ml och body lotion 400 ml. Använd rabattkoden MADAME när ni handlar.

Jag avslutar detta inlägget med något som hela min familj har fastnat för och använder dagligen. Hydrate schampo och balsam 1000 ml det är stora och rejäla flaskor som räcker länge. De har en självklar plats i vårat badrum och de är verkligen en dröm för familjen eller alla er som har lika långt hår som mig. Dryga flaskor med pump.

Rabattkoden MADAME ger er 20% rabatt på alla produkter på Bobbys.se Koden gäller i 48 timmar. Passa på!

Rabattkod

0
37