Enchiladas med köttfärs

Kompisar ♥ Världens godaste enchiladas med köttfärs. Så krämigt och gott. Det brukar jag passa på att laga när jag har tortillabröd i skafferiet. Tortilla i skafferiet och köttfärs i frysen då är bästa enchiladan inte långt borta.. hihi. Det är enkelt och det är supergott (!!!)

Enchiladas med köttfärs eller köttfärstortilla som man också kan kalla det för, det är gott att servera med vitlökssås (om man önskar sås till) Ibland köper vi även ostsås i matbutiken som tillbehör, med ostsås smakar köttfärsenchiladas som lasagne 😛 Mycket gott!

Vill ni inte äta sås till era enchiladas så går det lika bra med en enkel sallad som tillbehör. Krämigheten har ni inne i köttfärsrullarna.

Klick på länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

ENCHILADAS MED KÖTTFÄRS (8 st)

Laga även : kålpudding och gulaschsoppa med köttfärs

Köttfärs

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 0,5 – 1 msk tacokrydda (eller spiskummin)
  • Paprikapulver

Topping

  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • Riven ost

Övrigt : 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Köttfärs : Hacka gul lök. Fräs löken tillsammans med köttfärs. Salta, peppra och pressa ner vitlök.
  2. Rör ner tomatpuré och smulad oregano. Rör ner krossade tomater. Tillsätt tacokrydda eller spiskummin. Smaka smaka… Låt köttfärsen sjuda lite. Tillsätt sedan salt, vitpeppar och paprikapulver (ca 1 msk) Efter tycke.
  3. Lägg köttfärs på tortillabröden och rulla ihop. Lägg tortillarullarna i en ugnsfast form.
  4. Topping : Hetta upp vatten. Smält buljongtärningen i vattnet. Blanda ner creme fraiche. Häll blandningen över rullarna och strö på ost efter tycke.
  5. Gratinera mitt i ugnen 200° i ca 15 min (tills fin färg)Höj ev. ugnsvärmen sista minuterna. Servera enchiladas med sallad.

Enchiladas är enkelt och supergott

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärsoch enLista med fyllda och smaksatta bröd

Jag har satt ihop fler recept med ”tema” köttfärs. Klicka på de rosa länkarna för att komma till recepten som ni ser på bilderna.

  1. FÄRSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
  2. KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD
  3. TACOCREPES
  4. NIKKALUOKTASOPPA
  5. KÖTTBULLAR MED POTATISMOS
  6. KÖTTFÄRSGRATÄNG BACON

Här ser ni några bilder som jag fotade när vi gjord våra enchiladas 😀

Nomnom så supergott kan jag lova! Hoppas att denna maträtten hamnar på eran matsedel nästa vecka. Även perfekt till matlåda.

Tycker ni om detta köttfärsreceptet så tryck gärna på ♥ nedan. Det gör mig så glad. Tack så mycket! KRAM

0
49

Bästa kladdkakan med daimgrädde

Vänner ♥ Alltså vill ni baka en himmelskt god kladdkaka så ska ni baka min kladdiga kladdkaka med daimgrädde. Det är något av det bästa och godaste jag vet. Denna kladdkakan har spridits i raketfart i sociala medier denna veckan. Fantastiskt kul tycker jag, jag älskar när ni testar mina recept.

Innan jag toppar kladdkakan med daimgrädde så låter jag kladdkakan stelna i kylen ordentligt. Gärna över natten, då blir den alldeles perfekt. Lagom kladdig och mycket god.

Mmmm ja jösses vad gott detta är (!!!) Kladdkaka passar ju på varenda fikabord tycker jag. Till barnkalaset, söndagsfikat, fredagskaffet, som smarrig efterrätt eller bara när man är sugen på något extra gott 😛 Lättbakat är det ju också.

Oscar och Fanny var med när jag skapade detta receptet på kladdkaka med daimgrädde ♥

Kladdkaka med daimgrädde

Mer med Daim : daimdrömmar och daimrulltårta och daimrutor

Recept

  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Daimgrädde

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk florsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 2 st dubbeldaim

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa strösocker och ägg fluffigt. Rör sedan ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sist smält smör.
  2. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan stelna i kylen. Gärna under natten.
  4. Daimgrädde : Vispa grädde, florsocker och kakao fluffigt.
  5. Hacka daim. Blanda ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan och toppa med mer hackad daim

En himmelsk kladdkaka med daimgrädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Jag har samlat ihop fler bra recept med ”tema” kladdiga kladdkakor. Daimkladdkakan är en favorit men jag har flera favoriter. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om detta kladdkaksreceptet. Det gör mig så glad. TACK och KRAM

0
89

Favoriten kålpudding

Denna kålpuddingen har verkligen blivit favoriten hos många av er läsare. En stor biff av köttfärs som ni steker i stekpannan. Toppar med stekt vitkål sötad med sirap och så en gräddsås som gör kålpuddingen sällskap i stekpannan. Detta är gott kan jag lova! Och enkelt.

Ja husmanskost behöver verkligen inte vara svårt att laga. Det är enkelt. Gör ni kålpuddingen i stekpannan, som en stor biff av köttfärs, då krävs det liten arbetsinsats och resultatet blir en fantastiskt god kålpudding som man gärna lagar många gånger. Om och om igen och särskilt på hösten när det är säsong för vitkål. Då är kålpuddingen perfekt att tillaga.

Detta får ni bara inte missa! – KLICKA HÄR

Kålpudding i stekpanna (4 port)

Detta är också gott : nikkaluoktasoppa och köttfärssås

Köttfärs

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk mixad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 600 g köttfärs

Vitkål

  • 1 liter vitkål (delad i små bitar)
  • Smör
  • 2 msk sirap
  • Salt och vitpeppar

Sås

  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • Salt och vitpeppar
  • soya

Gör så här

  1. Köttfärs : Blanda ihop grädde, havregryn, lök, ägg, salt och vitpeppar. Låt svälla i 5-10 min. Arbeta sedan in köttfärsen och ställ åt sidan.
  2. Vitkål : Stek vitkålen mjuk i smör på medelvärme (ca 5 min) Rör mycket. Vitkålen ska inte bli mörk. Tillsätt gärna på några msk vatten när ni steker. Rör sedan ner sirap. Salta och peppra efter tycke. Sjud en stund. Lägg över kålen på ett fat.
  3. Smält smör i stekpannan och arbeta ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme i 3-4 min (tills fin färg) Vänd biffen. Använd tex. ett lock. Stek biffen i 2 min till.
  4. Lägg vitkålen på köttfärsbiffen.
  5. Sås : Vispa ihop vatten, grädde, creme fraiche och fond. Salta och peppra efter tycke. Tillsätt soya tills önskad färg. Häll såsen i stekpannan så biffen täcks. Låt sjuda under lock i 3-4 min (tills biffen är klar) Servera kålpudding med tex. kokt potatis, morötter och lingonsylt.

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Jag har samlat ihop fler recept som jag gillar och som jag hoppas att ni också ska tycka om. Kanske får ni en ny favorit ♥ Missa inte pizzasalladen, även den är ju perfekt att göra nu när det är säsong för vitkål. Klicka på de rosa länkarna så kommer ni till recepten.

Tryck gärna på ♥ nedan om ni tycker om kålpuddingen och de andra recepten som jag tipsar er om. Det gör mig så glad. KRAM

2
131